Ako efektívne precvičiť pamäť a logické myslenie?
Vie mi niekto odporučiť knihu alebo niečo,kde precvičim pamäť,IQ, logické myslenie?
Aj Pexeso na vizuálnu pamäť
Krížovky, sudoku. Nauč sa básničku. Pozri napr aj kogneo.org okrem kurzov tam majú aj pracovný zošit a pod, pre trénovanie pamäti
@denkabemommy sudoku mi nikdy nešlo,neviem to
veď treba len vedieť rátať do 9... a koľko nervov je okolo toho...
tak asi to bude ideálne na tréning, ťažko budete trénovať na niečom, čo Vám ide. ináč odporúčam sa skúsiť naučiť tel. č. napr. manžela :D alebo niekoho iného, koho ešte neviete. ja si ho stále neviem zapamätať, ale všetky ostatné čísla viem :D
Hra Logik pre dvoch hráčov, pexeso a domáce úlohy na ZŠ😁 našich detí.
Keď ti nejde sudoku, máš asi problém s logikou. Opytaj sa AI.
Odpoveď AI: Ahoj! Jasné, môžeš skúsiť knihu *Trénink paměti* od Pavla Říčana alebo *Cvičení paměti, logiky a koncentrace* od Radka Ptáčka – obe sú super na precvičenie pamäti a logiky. Na IQ a logické myslenie sú tiež fajn rôzne zbierky hlavolamov, napríklad *Velká kniha hlavolamů* od Ivana Moscovicha.
Chceš skôr knihu, alebo by si privítal aj nejaké online cvičenia či aplikácie? 😊
Jasné, tu je pár tipov na aplikácie, ktoré ti pomôžu trénovať pamäť, IQ aj logické myslenie:
1. Lumosity – ponúka rôzne hry na tréning mozgu, pamäť aj logiku.
2. Peak – zábavné cvičenia na mozog, pozornosť a riešenie problémov.
3. NeuroNation – špecializuje sa na tréning pamäti a koncentrácie.
4. Elevate – zlepšuje jazykové, matematické aj logické schopnosti.
Všetky nájdeš v Google Play alebo App Store, stačí zadať názov. Skúšal si už niektorú z nich? 😊
Veľa zdaru 🙂

Krížovky, sudoku. Nauč sa básničku. Pozri napr aj kogneo.org okrem kurzov tam majú aj pracovný zošit a pod, pre trénovanie pamäti