icon

Ako efektívne začať s self talkom v angličtine?

11. jan 2024

Dobry večer,

Prosim o radu, ako začať so self talkom v anglictine. Kupila som si video akademy Keith success academy. Ale dajak sa nedokazem dokopat ked skusam kecat par viet poviem a stratim nit a prestanem.

Ako začať, premyslala som aj nad sukromnym ale je to dost drahe. Ja uz fakt neviem ako sa dokopat k tomu rozpravaniu.

Mozno ste si tym presli a viete ako ste zacali a co zabralo Vam.

Ďakujem.

black_wolf
11. jan 2024

Ak sa jedna o ucenie konverzacie v cudzom jazyku - jedine praxou 🙂 Treba sa rozpravat s ludmi, vela vela. Az po dvoch rokoch na medzinarodnom projekte som nemala stres, ze sa zase na meetingu nebudem vediet vyjadrit a to som mala AJ aj na VS. Idealne si vzdy pripravit, co idem povedat, kludne aj s translatorom, ale spisat to a opakovat v hlave. Rozmyslat nad roznymi variantami, ako povedat tu istu vec a postupne zvysovat uroven pouzitej slovnej zasoby. Pomaha mi to aj pri nemcine 🙂 Ak sa jedna o osobne aspiracie (Lebo nerozumiem uplne tomu pouzitiu slovneho spojenia self-talk v otazke), tak pomaha "zhmotnit" ich, t.j. dat to na papier, zrkadlo, vyrobit motivacnu nastenku, nech je to viditelne

ivangeline
12. jan 2024

No nerada rozpravam anglicky. Donutila ma Callan method. A pobyt v Anglicku. Pomoc bliznemu,ze s nim komunikujem v AJ. Donutima ma este praca. Inac nebudem. :D

autor
12. jan 2024

@black_wolf sama so sebou sa rozpravat- mam namysli self talk na urcite temy ano mas pravdu vela rozpravat ale ake su dobre stranky kde si pokecam s ludmi v anglictine.

kavenkaa
12. jan 2024

Skús začať s jednoduchým opisom obrázkov alebo odpovede na otvorené otázky, alebo popis činností, čo práve vykonávaš..

merlinja
Autor odpoveď zmazal
merlinja
12. jan 2024

@ivangeline Ta Callan metóda, to je tá, čo sa učíš vety naspamäť, bez učenia gramatiky? ˇAko to funguje? Plusy/mínusy - tvoj názor. Vďaka.

ivangeline
13. jan 2024

@merlinja ...sa neucis naspamat. Teda ja som sa nie. Mas stale kratko a strucne vysvetlenu gramatiku. Inac vela konverzujes. Hovoris o gramatike,o danej teme,odpoveda sa na otazky, proste sa stale rozprava. Pre mna to bolo super,pretoze speaking je moja najslabsia stranka.