icon

Ako nájsť kurz psychológie a pedagogiky cez úrad práce?

13. sep 2025

Ahojte absolvoval niekto kurz podobnej oblasti?
V súčastnosti ešte nevykonávam učiteľstvo ale rada by som si doplnila vzdelanie aj touto formou, ale akosi sa mi nedarí nájsť poskytovateľa.
Ďakujem za vaše skúsenosti.

mamina7070
13. sep 2025

tieto odbory sa studuju na VS nie cez UPSVAR

benit
13. sep 2025

Myslite, ze na to vam staci kurz?

sajmonka_1216
13. sep 2025

kurzy môžeš robiť, keď už máš vyštudované učiteľstvo, že si to len dopĺňaš.. napr. sú kurzy zanerané na Hejného metódu, Montessori pedagogiku atď... ale kurz pedagogika určite nie

anonym_81e7ca
13. sep 2025

Absolvovat to mozes, ale pedagogiku ani psychologiu vykonavat nebudes moct ani nahodou. Obe su regulovane profesie a velmi prisne kontrolovane.

pribinak
13. sep 2025

Srandujes, že?

123kika1234
13. sep 2025

Tiež mi ti príde ako vtip, už len to, že niekto si myslí, že na toto existuje kurz 😅

anonym_ccb6b1
13. sep 2025

@anonym_autor To vážne toto?

svetlonos
13. sep 2025

Baby nejaký taky rychlokvašny kurz psychológie existuje! Nespomeniem si uz ci 3 alebo 6 mesačný. Mala som tu česť s človekom, ktorý mal tento kurz. No neodporúčam! Riesila som som pre mna dist záväznú temu a on sa pasovať do "psychologa". Pytala som sa, či má na to školu, ze nie ake taky náročný kurz psychológie.
Výsledok bol dosť blby, ja som sa síce zariadila ale keby toto urobil pri niekom s vážnou dg, nechcem ani pomyslieť na dôsledky.
Rozpytvat cloveka a ked je vsetko " povytahovane" , skonštatovať ze na to nemá a mala by som to riešiť!
Išlo o rodinné vzťahy, ktoré neboli vzdy idealne.
Hlave vobec nešlo o nejakú psychoseansu ale o určitý typ koučingu. Neratala som s takym vývojom.
Takze ano, existujú aj takýto pseudopsychologivia s kurzu ziak 🤯 Co sa pedagogiky týka- napr. v DE a AT su 3 nesacne kurzy, kde mozes byt pomocná vychovávateľka v skolke, jasliach. Tam je tiez zahrnuté veľa z pedagogiky. Neviem ci je na SK niečo podobné.

autor
13. sep 2025

Mám vysokoškolské vzdelanie plus DPŠ. V budúcnosti by som možno chcela robiť asistenta učiteľa, preto ešte doplnok z oblasti psychológie prípadne pedagogiky. Nie nechcem robiť učiteľa a nie nechcem robiť psychologa

palicka
13. sep 2025
@anonym_autor

Mám vysokoškolské vzdelanie plus DPŠ. V budúcnosti by som možno chcela robiť asistenta učiteľa, preto ešte doplnok z oblasti psychológie prípadne pedagogiky. Nie nechcem robiť učiteľa a nie nechcem robiť psychologa

@anonym_autor ak máš DPS, na PA ti to stačí

benit
14. sep 2025

https://www.minedu.sk/data/att/f05/11187.ebbbf2...
Tu si pozri ake vzdelanie mas na asistenta. Hocijaky kurz ti tiez nepomoze