Ako ovplyvňujú známky na gymnáziu prijatie na vysokú školu?
Ahojte,
Som študent gymnázia (momentálne druhý ročník) a potreboval by som možno poradiť od starších a skúsenejších. Som už pevne rozhodnutý, aký odbor chcem študovať (konkrétne mikrobiológia). Nebaví ma ani nevidím zmysel učiť sa predmety, ako je napríklad dejepis, etika, umenie a kultúra, literatúra,.., no neviem či je rozumné len kvôli tomu si zhoršiť priemer. Bojím sa, že keď budem chcieť ísť na nejaké lepšie vysoké tak mi tam budú tie plusové body chýbať. Mám menšiu dilemu, neviem či sa mám plne venovať môjmu záujmu a zhoršiť si tým pádom priemer alebo mám radšej si zanechávať čistý priemer ako doteraz. Za každú radu alebo len kúsok informácie budem veľmi vďačný.
Ja som sa docela dosť vykašľala na známky na strednej (tiež som bola na gympli), lebo som si myslela, že sa to už nikam neberie. Školy to majú, že do určitého priemeru berú bez prijímačiek. Niektoré to majú nastavené, že zo všetkých predmetov, ale zasa iné iba z profilových predmetov, to si musíš už pozrieť na škole, kam chceš ísť. Niekde dostaneš za známky plusové body pri prijímačkách. Ako osobne ja som nemala nič zo známok, ale v pohode som sa pripravila na prijímačky alebo scio testy

Na väčšinu vysokých škôl robíš prijímačky. Keď sa viac zameriaš na biológiu a chémiu, tak ich dáš s prstom v nose a nebude vadiť, že si nemal priemer. Ja som išla na chémiu bez toho, aby som ju na strednej mala.