Ako podať prihlášku na VŠEM bez maturitného vysvedčenia?
Ahojte prosím vás chcem si podať prihlášku na Vysokú školu ekonómie a manažmentu v Bratislave. Budem ale študovať(ak ma vezmú) v IKS v inom meste dennou kombinovanou formou. V ich prihláške sa píše že musím doručiť prílohy :
1.Overená fotokópia maturitného vysvedčenia (čiastkové ročné vysvedčenia neposielať).
Budúci maturanti pošlú maturitné vysvedčenie hneď po jeho obdržaní.
Uchádzač, ktorý nedoručí maturitné vysvedčenie spolu s prihláškou, resp. dodatočne po maturitnej skúške, nebude môcť dostať rozhodnutie o prijatí.
Ak som maturant a nemám ešte maturitné vysvedčenie keďže maturity sú až v máji znamená to že môžem poslať prihlášku aj bez vysvedčenia a potom to hned poslem? Lebo ďalej tam píšu že nedostanem rozhodnutie ak to nedoručim spolu? 🙏🙏🙏 ďakujem vám vopred som z toho jeleň
No ak vôbec zmaturuješ, keďže čítanie s porozumením ti absolútne nič nehovorí. Toto hádam ani nie je možné, aby dospelý človek nevedel čítať!
Budem trochu milšia, ako dámy vyššie, hoci majú absolútnu pravdu. Citujem z tvojho textu: Budúci maturanti pošlú maturitné vysvedčenie hneď po jeho obdržaní.
Čo myslíš, čo to znamená? Znamená to, že ty ako maturant pošleš maturitné vysvedčenie až keď ho dostaneš.
Píšem ale nie preto, aby som odpovedala na to, čo už napísali dámy nado mnou, ale z iného dôvodu. Prečo VŠEM? Prečo si nevyberieš normálnu univerzitu a fakultu? Prečo si vyberáš súkromnú školu, ktorá má od začiatku nie dobré meno, od začiatku diplomy z tejto školy nemajú extra vysokú váhu a pre mnohých manažérov, od ktorých budeš chcieť, aby ťa zamestnali, nemá diplom z tejto školy váhu absolútne žiadnu. Kandidáta bez VŠ beriem rovnako ako kandidáta s takouto VŠ. Si mladý, celý život pred sebou, ak chceš VŠ, vyber si skutočnú, nie takýto paškvil.
@lulamx stále dobre, hlavne niektoré odbory. Na druhej strane, EUBA ž roky chrlí také neskutočné množstvo absolventov, ktorí končia na pozíciách, kde VŠ v podstate potrebná nie je. Čiže bez ohľadu na konkrétnu školu, ozaj je dôležité zvážiť, čo chce človek robiť. Veľa mladých mám pocit, že proste iba ide na VŠ, aby ju mali a aby nemuseli ísť ešte pracovať. A potom sú mnohí sklamaní, že im VŠ nijak v profesnom živote nepomohla.
@melanta prekvapuje ma, ze maju na podavanie prihlasok o 2 mesiace dlhsi cas nez napr. fakulty na uk. uznavaju scio testy namiesto prihlasok s percentilom 60 a viac. ten neviem posudit, ci je to malo alebo dost. ale posobi to na mna tak, ze si to mozu studenti ponechat ako zadne vratka a potom dalej ako pises.
z mojej skusenosti, hocijake vzdelanie sa moze hodit, niekam cloveka odpinknut, vidim to v okoli. tym ale nemyslim tieto obskurne vysoke skoly, co povznikali, aby kazdy mohol mat titul.

Nehnevaj sa, ale ako mozes byt takato hlupa. Ved odpoved mas vo vlastnom texte: "Buduci maturanti poslu maturitne vysvedcenie hned po jeho obdrzani". Ano po obdrzani v maji posles a hotovo.