Ako pokročiť v štúdiu pre kariéru v školstve?
Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu, ktoré máte dostatok skúseností v školstve 🙂 Mám 2.stupen VŠ manažmentu- pracovala som v rôznych sférach obchodu, štátnej služby, v škole, kde ma to najviac napĺňa. Spravila som si pomaturitne stredoškolské pedagogické vzdelanie ešte pred 4 rokmi a následne som pracovala ako učiteľka v MŠ. V práci s deťmi som sa našla, ale skončila som na materskej 😀 a zmluvu som nemala natrvalo.Teraz po rodičovskej dovolenke pracujem ako asistent učiteľa v špeciálnej triede s autistickymi detmi - aj táto práca ma baví a chcela by som si a myslím, že je aj potrebné, keďže sa chcem posúvať a možno tým aj lepšie vykonávať svoju prácu dorobiť štúdia, ktoré by mi lepšie pomohli aj do budúcna sa viacej uplatniť v školstve. Avšak na ďalšie štúdium VŠ sa mi nechce nakoľko už 1 VŠ síce nepedagogicku mám, ale mám rodinu (malé deti)..Premýšľala som aj nad rozširujúcim štúdiom špeciálnej pedagogiky, alebo primárnej pedagogiky, ale neviem či nepotrebujem najskôr absolvovať DPŠ-zakladny modul a až potom sa pohnúť ďalej v rozširujúcom štúdiu čohokoľvek 😀alebo to, že mám stredoškolsku maturitu učiteľstva v MŠ a vychovávateľstva mi nahrádza povinnosť robiť DPŠ základný modul a môžem ísť na rozširujúci..alebo uvažujem nesprávne?.. poraďte mi prosím, ďakujem za čas a ochotu ❤️🙏
@anonym_autor pre kariéru v školstve?lebo píšeš o rozsirujucom štúdiu- to nemá s kariérou veľa spoločného. Kvalifikácia sa zvyšuje atestáciami- to ti akurát zvýši plat. Na kariérny rast v školstve sa bez VŠ pedagogickej nezaobides.
Teoreticky by si mohla ísť za riaditeľku. Tam ti stačí manažment, nepotrebuješ pedagogické vzdelanie. (Ak ide o veľkú školu, kde riaditeľ nemusí vykryvat nejaké hodiny vyučovaním)
@anonym_autor ak máš chuť študovať, tak chod rovno na VŠ. Žiadne tie nadstavby a pod ti to nikdy nevynahradi.
Treba ti najskôr DPŠ dva roky keďže nemáš učiteľský smer a rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky trvá tiež dva roky. To už máš štyri roky, tak to môžeš rovno začať študovať špecku.

@anonym_autor "...rozširujúcim štúdiom špeciálnej pedagogiky, alebo primárnej pedagogiky"
Nevies si pozriet ake su tam podmienky prijatia? Tam kde sa to studuje by mali byt vypisane.