icon

Ako prebieha obhajoba diplomovky?

gomak
21. máj 2025

Ahojte, ako to je pri obhajobe? Pýtajú sa na otázky školiteľov a oponenta alebo sa pýtajú aj na posudky. Mám posudok nie celkom priaznivý, sú tam fakty, ktoré ale neviem vyvrátiť.
Ďakujem za rady.

julia_romeo
21. máj 2025

Ahoj, obhajoba je presne o tom – obhajit si svoju pracu. Cize mozu sa pytat cokolvek, co sa tyka tvojej temy, metodiky, vysledkov, ale aj toho, co zaznie v posudkoch od skolitelov a oponenta. Ak mas v posudku nie celkom priaznive veci a su tam fakty, ktore nevies vyvratit, je vysoko pravdepodobne, ze sa prave na to pocas obhajoby zameraju. Neznamená to automaticky koniec sveta, ale je dolezite byt pripravena aspon priznat, ze mas rezervy, a ukazat, ze tomu rozumies a mas nad vecou nadhľad. Obhajoba nie je len o tom byt neomylny, ale aj o tom, ako reagujes na kritiku. Drzim palce!

kacena4
21. máj 2025

posudok nemusis vyvratit priznaj si chybu clovek je omylny skor to uznaju ako sa hadat ze je to ok lebo ty si to tak myslela...

gomak
autor
21. máj 2025
@julia_romeo

Ahoj, obhajoba je presne o tom – obhajit si svoju pracu. Cize mozu sa pytat cokolvek, co sa tyka tvojej temy, metodiky, vysledkov, ale aj toho, co zaznie v posudkoch od skolitelov a oponenta. Ak mas v posudku nie celkom priaznive veci a su tam fakty, ktore nevies vyvratit, je vysoko pravdepodobne, ze sa prave na to pocas obhajoby zameraju. Neznamená to automaticky koniec sveta, ale je dolezite byt pripravena aspon priznat, ze mas rezervy, a ukazat, ze tomu rozumies a mas nad vecou nadhľad. Obhajoba nie je len o tom byt neomylny, ale aj o tom, ako reagujes na kritiku. Drzim palce!

@julia_romeo veľmi pekne ďakujem...

gomak
autor
21. máj 2025
@kacena4

posudok nemusis vyvratit priznaj si chybu clovek je omylny skor to uznaju ako sa hadat ze je to ok lebo ty si to tak myslela...

@kacena4 Ďakujem krásne, urobím to tak..

aliaray1
21. máj 2025
@gomak

@kacena4 Ďakujem krásne, urobím to tak..

@gomak ahoj suhlasim s nazormi vyssie. Ak mozes, vezmi si tlacenu verziu svojej diplo.

pininka1
21. máj 2025

Mala som veľmi zlý posudok, napriek tomu som prácu obhájila.

gomak
autor
22. máj 2025
@pininka1

Mala som veľmi zlý posudok, napriek tomu som prácu obhájila.

@pininka1 ahoj, pýtali sa ťa aj na posudok alebo len na otázky?

pininka1
22. máj 2025
@gomak

@pininka1 ahoj, pýtali sa ťa aj na posudok alebo len na otázky?

@gomak pýtali sa ma aj na vytknúte veci z posudku a ja som im povedala ako som to videla ja.