Ako prekonať blok pri rozprávaní v angličtine?
Ahojte, baby, poraďte prosím niečo, aby sa mi rozviazal jazyk... Nemam problém s čítaním, písaním a počúvaním, ale keď mám rozprávať, mám brutálny blok a vlastny hlas mi zrazu znie neznesiteľné... Prízvuk katastrofa, výslovnosť tiež. Pritom presne viem, ako má dané slovo znieť, ale keď ho mám vysloviť, tak koniec. Poraďte niečo, potrebujem hovoriť rýchlo a čo najskôr. A hlavne, potrebujem trénovať v rôznych časoch, raz ráno, raz večer... Nemôžem sa viazať na termíny. Prosím....
Duolingo
kasli na to, treba ist pracovat do zahranicia, tam sa naucis.
@balerina2025 takú možnosť nemám a ani nechcem odísť.
Preply
Pozeraj serialy, počúvaj podcasty … v angličtine.
Je uplne ze vela online zdarma portalov kde sa spojis s uplne nahodnou osobou a rozpravate sa trosku kym to jeden neskonci (chitchat napr) mozes take skusit
Pozeraj serialy, počúvaj podcasty … v angličtine.
@gabrielkaa áno, toto sledujem, počúvam v anj, ja nemám problém rozumieť, ale keď sa ozvem 🤦🏻♀️
Aplikácia praktika za mňa jednoznačne top. Samozrejme platená verzia. (Ide o AI tutora). Daju sa vybrať témy alebo si vieš náhodit situáciu (kadernicka/casnika/predavac/atd-zakaznik(ty))
No rozpravat lepsie budes iba ked budes rozpravat viac, cize len odburat ten blok a rozpravat a neriesit ze to znie hlupo
Preply
Počúvam podcasty v AJ na YouTube. V jednom vysvetľovali, ako začať hovoriť anglicky. Počúvala som ich viac, tak len čo ma zaujalo:
- opakovanie, zrkadlenie - počúvaj pribehy a opakuj vety, potrebuješ počuť samu seba, trénovať výslovnosť nahlas,
- píš si denník, formuluj vety
- pomenúvaj to, čo robíš, čo vidíš napr. ráno: vstala som, idem sa najskôr umyť, potom si zalejem kávu, do práce si oblečiem ....atď.
- rozprávaj sa so sebou do zrkadla,
- píš si s ľuďmi, nájdi si native speakra. Ako kočky hore radili, preply je super a aspoň raz týždenne skúste kecat na vybrané témy.
Som lektorka anj.... Ak chces napis mi sukromne. Viem pomoct.
Počúvam podcasty v AJ na YouTube. V jednom vysvetľovali, ako začať hovoriť anglicky. Počúvala som ich viac, tak len čo ma zaujalo:
- opakovanie, zrkadlenie - počúvaj pribehy a opakuj vety, potrebuješ počuť samu seba, trénovať výslovnosť nahlas,
- pomenúvaj to, čo robíš, čo vidíš napr. ráno: vstala som, idem sa najskôr umyť, potom si zalejem kávu, do práce si oblečiem ....atď.
- píš si s ľuďmi, nájdi si native speakra. Ako kočky hore radili, preply je super a aspoň raz týždenne skúste kecat na vybrané témy.
@zuzudrnda super, ano. Treba si trebars aj sam pre seba hovorit rozne vety pri roznych situaciach.
Alebo pri tom nejakom videu pauznut.. a tiez zopajovat vety, frazy.
"dostat do krvi"
@zuzudrnda super, ano. Treba si trebars aj sam pre seba hovorit rozne vety pri roznych situaciach.
Alebo pri tom nejakom videu pauznut.. a tiez zopajovat vety, frazy.
"dostat do krvi"
@romino presne tak. Ako aj autorka zistila a ja tiez, iba rozumiet textu, ci filmu na rozpravanie nestaci. To treba zautomatizovat neustalym vytvaranim viet, nutenim sa hovorit. Ja mam konverzacie s native speakrom a ked sa pripravujem, je tema pre mna ovela jednoduchsia ako ked online rozpravame. Tu je ten jeden podcast s tipmi 🙂. Inak podcasty na youtube su skvele prave na shadowing in English
https://www.youtube.com/watch?v=3oaCV2OnXzUPočúvam podcasty v AJ na YouTube. V jednom vysvetľovali, ako začať hovoriť anglicky. Počúvala som ich viac, tak len čo ma zaujalo:
@zuzudrnda ďakujem veľmi pekne, super rady 👌🏻👍🏻 Áno, musím sa do toho dokopat, ja s anglinou ako takou nemám problém, ale to rozprávanie, no katastrofa...

kasli na to, treba ist pracovat do zahranicia, tam sa naucis.