icon

Ako prekonať blok pri rozprávaní v angličtine?

24. jún 2025

Ahojte, baby, poraďte prosím niečo, aby sa mi rozviazal jazyk... Nemam problém s čítaním, písaním a počúvaním, ale keď mám rozprávať, mám brutálny blok a vlastny hlas mi zrazu znie neznesiteľné... Prízvuk katastrofa, výslovnosť tiež. Pritom presne viem, ako má dané slovo znieť, ale keď ho mám vysloviť, tak koniec. Poraďte niečo, potrebujem hovoriť rýchlo a čo najskôr. A hlavne, potrebujem trénovať v rôznych časoch, raz ráno, raz večer... Nemôžem sa viazať na termíny. Prosím....

balerina2025
24. jún 2025

kasli na to, treba ist pracovat do zahranicia, tam sa naucis.

atelou
24. jún 2025

Duolingo

autor
24. jún 2025
@balerina2025

kasli na to, treba ist pracovat do zahranicia, tam sa naucis.

@balerina2025 takú možnosť nemám a ani nechcem odísť.

autor
24. jún 2025
@atelou

Duolingo

@atelou Duolingo mám, ale to sa mi zdá veľmi slabé...

raffaella
24. jún 2025

Preply

gabrielkaa
24. jún 2025

Pozeraj serialy, počúvaj podcasty … v angličtine.

martinmmartin
24. jún 2025

Je uplne ze vela online zdarma portalov kde sa spojis s uplne nahodnou osobou a rozpravate sa trosku kym to jeden neskonci (chitchat napr) mozes take skusit

autor
24. jún 2025
@gabrielkaa

Pozeraj serialy, počúvaj podcasty … v angličtine.

@gabrielkaa áno, toto sledujem, počúvam v anj, ja nemám problém rozumieť, ale keď sa ozvem 🤦🏻‍♀️

autor
24. jún 2025
@raffaella

Preply

@raffaella toto vyzerá zaujímavo... Ďakujem.

maddie1711
24. jún 2025

Aplikácia praktika za mňa jednoznačne top. Samozrejme platená verzia. (Ide o AI tutora). Daju sa vybrať témy alebo si vieš náhodit situáciu (kadernicka/casnika/predavac/atd-zakaznik(ty))

vanilkovazmrzka
24. jún 2025

No rozpravat lepsie budes iba ked budes rozpravat viac, cize len odburat ten blok a rozpravat a neriesit ze to znie hlupo

klimova28
24. jún 2025

Preply

zuzudrnda
24. jún 2025

Počúvam podcasty v AJ na YouTube. V jednom vysvetľovali, ako začať hovoriť anglicky. Počúvala som ich viac, tak len čo ma zaujalo:
- opakovanie, zrkadlenie - počúvaj pribehy a opakuj vety, potrebuješ počuť samu seba, trénovať výslovnosť nahlas,
- píš si denník, formuluj vety
- pomenúvaj to, čo robíš, čo vidíš napr. ráno: vstala som, idem sa najskôr umyť, potom si zalejem kávu, do práce si oblečiem ....atď.
- rozprávaj sa so sebou do zrkadla,
- píš si s ľuďmi, nájdi si native speakra. Ako kočky hore radili, preply je super a aspoň raz týždenne skúste kecat na vybrané témy.

yasina
24. jún 2025

Som lektorka anj.... Ak chces napis mi sukromne. Viem pomoct.

drobec105
25. jún 2025

@autor nám vždy lektor vravel, že treba čítať nahlas, aby si sa počula a naučila sa tie slová aj vyslovovať ak vieš ako znejú a samozrejme nájsť niekoho na konverzáciu. Tak ak doma čítaš, tak všetko si čítaj nahlas.

romino
25. jún 2025
@zuzudrnda

Počúvam podcasty v AJ na YouTube. V jednom vysvetľovali, ako začať hovoriť anglicky. Počúvala som ich viac, tak len čo ma zaujalo:
- opakovanie, zrkadlenie - počúvaj pribehy a opakuj vety, potrebuješ počuť samu seba, trénovať výslovnosť nahlas,
- pomenúvaj to, čo robíš, čo vidíš napr. ráno: vstala som, idem sa najskôr umyť, potom si zalejem kávu, do práce si oblečiem ....atď.
- píš si s ľuďmi, nájdi si native speakra. Ako kočky hore radili, preply je super a aspoň raz týždenne skúste kecat na vybrané témy.

@zuzudrnda super, ano. Treba si trebars aj sam pre seba hovorit rozne vety pri roznych situaciach.
Alebo pri tom nejakom videu pauznut.. a tiez zopajovat vety, frazy.
"dostat do krvi"

zuzudrnda
25. jún 2025
@romino

@zuzudrnda super, ano. Treba si trebars aj sam pre seba hovorit rozne vety pri roznych situaciach.
Alebo pri tom nejakom videu pauznut.. a tiez zopajovat vety, frazy.
"dostat do krvi"

@romino presne tak. Ako aj autorka zistila a ja tiez, iba rozumiet textu, ci filmu na rozpravanie nestaci. To treba zautomatizovat neustalym vytvaranim viet, nutenim sa hovorit. Ja mam konverzacie s native speakrom a ked sa pripravujem, je tema pre mna ovela jednoduchsia ako ked online rozpravame. Tu je ten jeden podcast s tipmi 🙂. Inak podcasty na youtube su skvele prave na shadowing in English

https://www.youtube.com/watch?v=3oaCV2OnXzU
autor
25. jún 2025
@zuzudrnda

@zuzudrnda ďakujem veľmi pekne, super rady 👌🏻👍🏻 Áno, musím sa do toho dokopat, ja s anglinou ako takou nemám problém, ale to rozprávanie, no katastrofa...

zuzudrnda
25. jún 2025

Uplne Ti rozumiem 😉