Ako prekonať mozgovú hmlu po rodičovskej dovolenke?
Skončila mi 3r RD. Uz mesiac chodím do pôvodnej práce (korporat), dali mi ako úplnému nováčikovi total všetky školenia, od A po, Z. Samozrejme si niečo pamätám, niečo sa mi vyjasní, ale tak na 80% sa cítim strašne stratená. Túto prácu som pred RD robila 1,5 roka co je máličko áno, ale nečakala som, ze budem až takto zle na tom. Kvôli stíhaniu skolky mam 3/4 úväzok, v pohode mi ho dali, lebo je to u nich bežná prax. A snažím sa chodiť do office každý deň, potrebujem byt s ľuďmi, znova sa niekam začleniť. Ale pri práci sa vôbec neviem ani sústrediť, stále myslím na domácnosť, hrnce, nákupy, na dieťa, co treba stihnúť, na dátumy, atd... Co vám pomohlo sústrediť sa a aspoň na tých 6 hodín vypnúť túto časť života, a venovať sa fakt len práci? Lebo strašne mam zlý pocit zo seba, oni mi tam všetko vysvetľujú ale ja mam dieru v hlave ako svet, neviem sa sústrediť a po chvíli si už ani nič nepamätám. Niesom ani tak stará, mam 31...
Preco to mame my ženy takéto ťažké?
Daj tomu čas🙏 podla mňa je mesiac strašne krátka doba na to, aby si bola komplet v obraze po troch rokoch na RD.
Ahoj,úplne ťa chápem.
Ja mám 35, dve deti.v práci po RD ťahám 9mesiac a často si nepamätám , totálne vygumovana.
Neviem ,či som pripravila ,na čo sa má kolega/kolegyňa spýta.pritom to bolo par hodín dozadu,cítim že mám mozog vyťažený na 200perc.nie 100.
Nešťastná som zo seba , na sebavedomí v rámci prac.činnosti mi to nepridáva.
Či by to bolo aj v menej náročnej práci, ťažko povedať.
Náplň práce má široký záber,.od jedného k druhému , chaos, veľa toho..ja mám pocit ale ,že už na RD som bola vymetena.okolo 30tky som to začala pociťovať.
ja som bola doma skoro 6 rokov, a teda nic taketo som pri navrate do prace nezazivala, a to som isla robit uplne nieco ine, ale nemala som ziadny problem, doslova som za chvilu pomaly ani nevedela, ze som 6 rokov nepracovala, a ja som typ, ktory v praci ani nepomysli, na domacnost, a zase po praci, na pracu tiez nemyslim, treba sa vzdy sustredit len na to, co prave robis
MY ženy to nemáme také ťažké, len niektoré. Proste si bohužiaľ na RD vypla mozog a teraz trvá, kým ho zase naštartuješ. Skús nemyslieť na hrnce a upratovanie, sústreď sa na to, na čo sa máš v robote sústrediť. A nenapíš mi, že je to ťažké, nie je, chce to len zdravý rozum a sebadisciplínu. Sústredenie na hrnce a upratovanie je na rade až keď vykročíš z firmy smerom domov
Povinnosti si napíš do poznámok v mobile alebo na papier, aby si tvoja hlava vyjasnila, že to máš poznačené a nemusí na to myslieť, mne to veľmi pomáha, aj keď je zhon v práci, tak si všetko zapíšem, čo treba stihnúť, potom sa viem v pohode sústrediť, lebo moja hlava je v klude, že na nič nezabudnem. Rovnako som sa naučila písať si zoznamy, čo treba synom kúpiť na oblečenie, kedy majú lekára, rodičovské, akcie v škole/škôlke… bola som 6r na materskej, rok pracujem a odkedy si všetko zapisujem, tak som v klude
Jednoducho si začni všetko zapisovať - čo treba vybaviť čo sa musíš ešte doučiť atď - čistý zošit je vždy začiatok novej etapy života a daj si tam aj ciele najskôr krátkodobé ( naučiť sa rôzne tipy a triky, ako zosúladiť prácu a domácnosť ap. a neskôr aj dlhodobé ( byt, dom, zariadenie auto dovolenky ap. ) úplne super na začiatku je naučiť sa žonglovať s tromi tenisovými loptičkami - návod je na YouTube
( ak vás náhodou napadne otázka aký to má súvis po začatí a získaní zručnosti sa vám mnohé odhalí

Ja som v korporate zaucala jednu mamičku po rodičovskej a aj ked mala nabity zivotopis, ked sme ju prijali, nevedela ani zapnut pocitac, bola spomalená (nepisem to v zlom, mala som ju rada, aj ked v praci nevydrzala). Mna to prijmélo k tomu sa na materskej úplne nepoddat tomu “nicnerobeniu”. Chodila som na jazykový kurz a spravila si MBA, popri rodicaku som pracovala, takze nastup do prace nebol pre mna tazky. To nie je tak rada pre teba, možno povzbudenie, ze to tak majú aj ostatne a poucenie pre tie Maminy ma Rd, aby pracovali na sebe aj počas rodičovskej, lebo ked z toho človek nadlho vypadne, je tazke sa vratit.