Ako prekonať úzkosť a stres počas skúškového obdobia?
Ahojte, viem že viaceré z vás ste vysokú školu absolvovali preto by som Vás chcela požiadať o nejaké rady, motiváciu aj keď kritickú. Som tretiačka, bakalársky ročník, počas semestra bolo všetko super, všetky zápočty som urobila na prvý raz z prac som mala dosť bodov, no teraz začalo skuskove práve idem z druhej skúšky a zas neúspešne. Skuskove nám končí presne o mesiac čo je dosť času ale ja začínam byt zúfalá, musím písať aj bakalarku a fakt ide na mna nejaká úzkosť že to nedám. Snažím sa učiť no mám pocit že tie vedomosti idú úplne cezo mna, čítam, čítam a potom ani neviem čo a všetko sa mi to zleje, nehovoriac o bakalarke, ku ktorej sa neviem dokopat. Jasne nedeje sa mi prvý raz že som skúšku nedala na prvý raz, no teraz ma to nejak zobralo že na tu výšku nemám, najradšej by som ju skončila, ale to by som bola hlúpa. Ako ste sa vy motivovali počas školy? Ďakujem a pardon za pripadne preklepy.
Mňa to, čo som študovala, aj naozaj zaujímalo ... Takže žiadna ďalšia motivácia nebola potrebná.
@ivka225 ale mas aj profakov, ktori si plnia kvoty a cast ludi neprejde-uz len z principu🙃
Autorka- Ak ti to nejde do hlavy, urob si poznamky -vycuc, pouzi zvyraznovace na papiery. Striedaj 2 hodiny ucenia-15 minut pauza a znova (alebo 3-4 hodiny a hodina pauza, ako ti to vyhovuje). Plus naordinuj si ginko (pomaha pri uceni). Kazdy sme si presli krizou v uceni a je skoda, aby si kvoli krize nedorobila skolu...🙃
ved si vsetko spravila na prvy raz. Cize teraz prvykrat si neuspela. Ved ty si vyborna studentka. Toto hod za hlavu a uc sa ako doteraz, ocividne to stacilo.
Si tretiačka, ako si prechádzala doteraz? Motivácia by pre teba mala byť, že už končíš, stačí ešte chvíľu vydržať. Držím palce
Predtým som mala akosi celkovo väčšiu chuť do života😄popravde som rozmýšľala že by som išla na PhD, ale posledný mesiac si prídem úplne hlupo, nič ma nebaví, nechce sa mi. Musím sa asi nasilu rozhýbať kým sa z toho stane rutina
Jaj, to boli casy 🙂 Nejaka nespravena skuska ta nema preco tankovat, pojdes na dalsie terminy. My sme mali 5-6 predmetov, na prvy krat nik nespravil na druhy niekolko ludi, na treti uz skoro vsetci ale niekedy bolo treba aj riaditelsky stvrty ci ako sa to volalo 🙂 Takze bolo si treba naplanovat aspon zo 15 terminov skusok - 1x, 2x alebo ked prihorievalo aj 3x za tyzden ku koncu, to sme mali zo 10 tyzdnov dost nabity program :D
@hiro Ano tiež mame 6 skúšok, jedna sa mi podarila v predtermine, ďalšie zatiaľ nič no😄omnoho radšej by som išla na skúšku z matiky zas ako sa učila túto teóriu
Predstav si ine dievca - prave ide z neuspesnej skusky, pise bakalarku s ktorou je vzdy dost roboty (pokial nieje Boris Kollar alebo iny plagiator). Cakaju ju statnice.
Predpokladala by si ze bude prave v tej chvili naspeedovana stastna? S vysokou je robota 😖 nieje to len tak ziskat ten titul. Ale podla toho co pises to zvladnes v pohode. Par opravnych terminov a demotivacna nalada obcas bude, to nic 😉
Ja som typ ze by som si dal teraz den pauzu, uplne by som vypol od skoly. A potom od rana do vecera riesil ucenie, nech su tie skusky rychlo za mnou. Bakalarku nechaj na potom, poskladas za dva tyzdne.
Tak to neviem či poskladam za dva týždne 😄 moja vedúca práce je veľmi mila, ochotná, ale už mi písala že prvé dva kapitoly mám mať hotové do 7.2😅
Ja som mala taký ťažký rok tiež, ešte aj s frajerom som sa rozišla, aj do roboty chodila a nestíhala...ale ono to prejde. Z učenia som si urobila tvrdú rutinu, jednoducho vo vymedzenom čase som musela zvládnuť látku. A v časovom harmonograme som mala aj oddychové dni. Popros niekoho, nech Ťa z látky skúša. Skús nájsť jednoducho spôsob ako svoje učenie zefektívniť. A zabudni na tie predchádzajúce neúspechy, sú minulosťou a pre budúce termíny nič neznamenajú.
Ale poskladáš neboj sa 😀 za 2 týždne aj s dotazníkom, celé komplet mi to trvalo. Do toho som ešte musela cestovať na 2 skúšky ( školu som mala 2 hodiny ďaleko), mala som vtedy ani nie 2 ročné dieťa, domácnosť a zvládla som. Neviem ako, bolo to ťažké, spala som 3 hodiny denne, bakalárku som písala po nociach. Som rada že to mám za sebou. Mňa škola bavila ale posledný rok ma totálne zabil, chcela som s tým skončiť 4 mesiace pred štátnicami, ale bola by to veľká škoda, tak som to proste musela zvládnuť 😊 iná možnosť nebola
Noo 7.2, v pohode. Dva-tri tyzdne na skusky, potom tyzden na kazdu kapitolu, a na Valentina jej to odovzdas ako na koni 🌞. Ked pises ze je mila tak ten tyzden vydrzi 😉 Aky odbor aka tema prace? Pre zaujimavost ak chces prezradit.
No odbor je v oblasti dopravy, a téma práce sa týka rozmerov vozidiel a v podstate vykládky a nakládky tovaru.
Ešte nemáš ani Bc a už premyslas nad PhD? Zaujímavé. Ja som študovala to co ma bavilo a naplnalo, čiže motivácia nebola podstatná, ale vždy po skúškovom sme išli s kamošmi za odmenu niekam. Čiže to bola taka barlicka. Bakalár je všeobecnejsi ako druhý stupeň, čiže pre mňa bol aj najťažší. Mgr.som si užívala 😅 uč sa koľko sa ti dá a sprav to aspoň na Ecko, to daaas
Motivácia- ešte kúsok a bude pokoj 😄
@nelka93 tak doktorandi nás učia, po semestri sme väčšinou už kamaráti, tykame si a z ich rozprávania mi to prišlo vlastne dosť fajn, preto som nad tým premýšľala tak skoro 😄
Zaujimava tema, lepsie ako strukturalne eurofondy (nikdy viac 🙈). Ked je fajn tema bude sa ti to aj lahsie pisat. Pri tamtom by som nemal problem sediet ani do druhej v noci 😉

Mňa motivovalo len to, že keď spravím už sa znova tie bludy nemusím učiť 😁 netreba vedieť každú tému dokonale ale len aby si prešla, sprav si základné body, k tomu pár viet a to sa nauč.