Ako riešiť nevrátenie školného poplatku?
Dobrý deň prajem!
Prednedávnom som sa odhlásila zo štúdia na VŠ a vybavila som písomnu žiadosť o zanechávaní štúdia. Za ten nasledujúci rok uhradila som školský poplatok ale nič mi nebolo vrátene.
Keď som urobila opätovnú návštevu odbili ma z tým že o tom všetkom rozhoduje pán riaditeľ a ja musím čakať keď to vyriešia.
Mám pre Vás otázku koľko podľa zákona trvá táto doba počas ktorej oni o tom majú právo rozhodovať a na akom súde sa tieto prípady rozoberajú? Máte názov pre tento súd v Bratislave? A bude to za akú cenu?
Nechajú má čakať už viac ako týždeň a zbytočne ma zdržiavajú v rámci krajiny. Zajtrajším dňom už som chcela odísť ale kvôli tejto celej situácie to už chápem že sa nevrátim skôr ako budúci týždeň!!!!!!!
Žiadam Vás o pomoc! Ďakujem
😡😡😡😡
@helena692 teda ty si pekne agresivna, ked sa ti nepacia odpovede. Predstav si, ze vysoke skoly na Slovensku maju pravnu subjektivitu a to, co si urcia v zmluve, plati. Aj v roznych pravnickych poradniach, KDE SA VYJADRUJE PRAVNIK, sa docitas, ze podstatna je zmluva a podmienky v nej urcene. To by si sa ale dozvedela, a mozno aj podstatne viac, keby si tu nestekala a netajila informácie, ale normalne slusne odpovedala, ked sa ta diskutujuce pytaju.
Ak si bola aj na skole takato prijemna, tak sa nedivim, ze sa s tebou extra nebavili. Ano, su tam schvalovacie procesy. Jedine musis cakat. Ale pozri si tie podmienky, ci necakas zbytocne. A sud na SK moze trvat roky, ak by si chcela ist touto cestou. To si velmi nepomozes.
stredoškolák začiatočník hádam lepšie vie funkcie na VŠ, nieto študent po maturite ktorý chce študovať na VŠ.
ktorý maturant takto trieska haj buj ?! iba taký, čo na VŠ nepatrí.
Ja to všetko nečítam prestaňte tieto nadávky ak neviete bez toho odpadnite
Ja som sa pýtala ako na to pozerá zákon o ochrane práv spotrebiteľov zmluvu môžem prečítať aj sama
Poznám ženu ktorá súdne rozpory vyriešila v svoj prospech aj keď škola mala iný názor
@helena692 pytas si radu a na kazdeho utocis... prosim, sprav nasej krajine sluzbu a chod uz domov... mame dost vlastnych blbcov a netreba nem cezpolnych... nie si ochotna citat s porozumenim, pochybujem, ze aj tu zmluvu dokazes sama precitat, tak tebe je kazda rada zbytocna...
Autorka, prvé si prečítaj zmluvu, lebo tam sú zmluvne podmienky, s ktorými si tvojim podpisom súhlasila. Ak aj vyhľadáš právnika, budete ako prvé čítať zmluvu a riešiť spor sa bude v prípade, že jedna zo zmluvných strán porušila jej podmienky. Ak je v zmluve, že (povedzme) “študent sa zaplatením školného zaväzuje nastúpiť na študium”, tak ti peniaze nevrátia. Ak tam bude napr. “školné po vypovedaní zmluvy vrátime do 30 dni”, vieš si vypočítať termín. Čiže odraz sa od zmluvy, či už ju budeš čítať s právnikom, alebo najprv sama. Sú školy, ktoré peniaze vrátia, sú školy, ktoré nie. Ty si nám nenapisala, ktorá je tvoja škola, preto ti nikto nevie konkrétne poradiť, zbytočne sa rozčuľuješ.
@helena692 strasne si agresivna.
ale nepotesim ta - ak si si spravila zapisny list na dalsi rocnik, prejavila si zaujem studovat v dalsom skolskom roku a VS tvoje skolne patri.
mozes napisat ziadost o vratenie skolneho, ak je takato moznost v dokumentoch skoly, avsak kedze stale si nenapisala o aku VS ide, najdi si to tam sama.
K rychlosti vratenia platby --- koncom augusta mi odpustili skolne, ktore som zaplatila - minuly rok mi prislo na ucet zaciatkom NOVEMBRA, tento skolsky rok tie peniaze cakam rovnako skoro.