icon

Ako riešiť problém s hodnotením diplomovej práce?

katarinabedy
3. máj 2025

Ukf dp : fx od skolitela co dalej?
Ahojte som v 5r kvazi externe na ukf a skolitel mi z dp dal fx lebo mam zhodu 7% ko kde je zhoda s mojou bc a inou nakolko som robil metodiku prac podla rovankeho vzoru zhoda je ani nie u riadkov...metodika prac nic ine...
Skolitel to dal.ako plagiat lebo nemam citat v metodike prac uvedeny alebo asi ze nemam tu moju bc ako zdroj v pouzi lit...tu pracu mal.15x na kontrolu vsetko je robene podla jeho odporucani cela pracaa vyskum a ja nechapem.tomu fx a nemam ani posudok preco fx.

Odpoved ze plagiat a ze neeticke prebratie textu
A pritom je to len v metodike a nikde inde cela praca poctivo robena aj vyskum ved ko je 7% len

A este ze oponent to asi tiez tak.vezne a na obhajobe neobhajim toto som dostal.ako odpoved lebo to naozaj tiesim kedze to nie je podla mna ferove...

Vie mi niekto povedat ci mam sancu s tym nieco urobit?
Dakujem

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
mamamasama
3. máj 2025

7% a plagiát? 😳 Najviac ma prekvapuje to, že si dp celý čas posielala na kontrolu a na nič si nebola upozornena. Ak si cerpala zo svojej bc, tak ti mal jasne povedat, ze to treba uviesť ako zdroj. Neviem do akej miery to chces riesit, ale rozhodne si mala dostat aj posudok. Poslala by som mail skolitelovi, aj veducemu katedry, aby ti dal posudok a od toho sa môžeš dalej odvijat. Aby si mala co obhajovat na obhajobe. Mas este moznost si dat sama overit, ci je to naozaj plagiat. Su nejake stranky online. Skus, lebo toto mi naozaj pride nefer. Inak. Ako je to u vas. Pustia ta s FX vobec k obhajobe?

blaazi
3. máj 2025

@katarinabedy 7percent textu, ktory je odpisany od slova do slovamoze byt problem, ak je bez parafrazy, bez vsuviek a inych doplneni. Najma ak ide o inu DP alebo starsiu vlastnu pracu. Kazdopadne je potrebne pripravit si obhajobu dosledne a tiez ziadat posudok, este sa to snad da zachranit.

ibajaanikiny
3. máj 2025

@katarinabedy tu je tazko radit,metodiku si asi nedodrzala,kedze si neuviedla citacie,ked si pracu nahrala do systemu a ten ti “vyplul” zhodu a presne uviedol,kde ta zhoda je a uvadzas tu pravdu,nic len pravdu a to,ze si opisovala z vlastnej prace,teoreticky by si to mohla obhajit-co je len a len na tebe. Avsak,ak vies,ze mas FX,mala by si mat teda cely posudok. N objektivne posudenie by som bola zvedava na cely posudok,ten mas urcite aj v systeme nahodeny. Sipim,ze to,co pises,asi nebude uplne pravda. Ako pisem,rada by som videla zhodu a aj posudok…

januska12323
3. máj 2025

Veď má pravdu, kopírovala si z vlastnej bc práce, ktorú si neuviedla v zdrojoch. To je úplne rovnaké ako vykradnutie akéhokoľvek iného zdroja. Dopísať do zdrojov ak sa ešte dá.

katarinabedy
autor
3. máj 2025
@blaazi

@katarinabedy 7percent textu, ktory je odpisany od slova do slovamoze byt problem, ak je bez parafrazy, bez vsuviek a inych doplneni. Najma ak ide o inu DP alebo starsiu vlastnu pracu. Kazdopadne je potrebne pripravit si obhajobu dosledne a tiez ziadat posudok, este sa to snad da zachranit.

@blaazi nie je to odpisane od slova do.slova a z bc je to 0.3% podla originality
Je to 7 riadkov..
Cela praca je ko 7% zhoda

katarinabedy
autor
3. máj 2025
@januska12323

Veď má pravdu, kopírovala si z vlastnej bc práce, ktorú si neuviedla v zdrojoch. To je úplne rovnaké ako vykradnutie akéhokoľvek iného zdroja. Dopísať do zdrojov ak sa ešte dá.

@januska12323 no neviem.ako by sa to.dalo ked je praca nahrana v systeme ale.neupozornil na to cely cas a teraz pri znamke

blaazi
4. máj 2025
@katarinabedy

@januska12323 no neviem.ako by sa to.dalo ked je praca nahrana v systeme ale.neupozornil na to cely cas a teraz pri znamke

@katarinabedy bol tvojim skolitelom aj na bc? Ak nie, tak skolitel tazko zisti zhodu s inou pracou. Preto sa to nahrava do systemu. A ano, ako sa pise v inom komentari, vlastne prace je potrebne citovat tiez, ak nie su vobec spomenute v zozname literatury, je to vazny problem, skolitel asi predpokladal, ze to vies.

katarinabedy
autor
5. máj 2025
@blaazi

@katarinabedy bol tvojim skolitelom aj na bc? Ak nie, tak skolitel tazko zisti zhodu s inou pracou. Preto sa to nahrava do systemu. A ano, ako sa pise v inom komentari, vlastne prace je potrebne citovat tiez, ak nie su vobec spomenute v zozname literatury, je to vazny problem, skolitel asi predpokladal, ze to vies.

@blaazi no nevedelo sa a bol skolitel
Ale su to len veci v metodike prace nie v teorii ani nie vo vyskume len casti kde sa pise ze aa pouzila komparativna metoda resers zber dat a pod...take pouckove veci co kazda praca kvazi obsahuje
A fakt ma.neupozornil na to nikto cely cas...
Robili sme to tak viaceri ze metodiky analyzy zber dat sme pisali to iste kvazi kazdy prisposobene na svoju temu...
A to je na fx??? Ze sa vynechal 1 zdroj

heln
5. máj 2025

@katarinabedy pockat na oponentsky posudok a uz len ist na obhajoby a tam o tom podiskutovat. v najhorsom asi bude treba pracu prerobit a obhajovat v dalsom termine. je mozne u vas statnicovat, napriek tomu, ze by nebola obhajena praca?
ale teda tiez tomu nepozumiem, ze skolitel pracu odsuhlasil a potom dal fx.

katarinabedy
autor
5. máj 2025
@heln

@katarinabedy pockat na oponentsky posudok a uz len ist na obhajoby a tam o tom podiskutovat. v najhorsom asi bude treba pracu prerobit a obhajovat v dalsom termine. je mozne u vas statnicovat, napriek tomu, ze by nebola obhajena praca?
ale teda tiez tomu nepozumiem, ze skolitel pracu odsuhlasil a potom dal fx.

@heln ved to ze to mal.15x na kontrole ... a keby upozorni ze ak sa metodika a tie veci okolo ceroaju z predlohy ale.nebolo to ani odslova doslava skopirovane a ten 1 zdroj moja bc nebola... ale ved to ze ani posudok k praci nic len fx... a oponent je dobry kamarat takze... a je v auguste opravne aj statnic aj dp cize keby nahodou da sa tak ze opravit a ist na opravny len asi treba urobit aj predmety vsetky 3 hlavne

trisha_r
Odpoveď bola odstránená
blaazi
6. máj 2025
@trisha_r
Odpoveď bola zmazaná

@trisha_r znie to cudne, ale ide o kvalifikacne prace. Nie je mozne predlozit v druhej to, co bolo v prvej, na ziskanie ineho titulu. V minulosti sa uvadzalo v DP, niekde este aj dnes, cestne vyhlasenie, ze uvadzam vsetky zdroje, cize aj vlastne, to je sucast publikacnej etiky. Ale je pravda, ze to co uvadza autorka, tj. 7per a metodika, je zvlastne hodnotit ako fx a zrusit bez posudku, to skor zavana nejakym inym problemom so skolitelom.

katarinabedy
autor
Autor odpoveď zmazal
katarinabedy
autor
6. máj 2025
@blaazi

@trisha_r znie to cudne, ale ide o kvalifikacne prace. Nie je mozne predlozit v druhej to, co bolo v prvej, na ziskanie ineho titulu. V minulosti sa uvadzalo v DP, niekde este aj dnes, cestne vyhlasenie, ze uvadzam vsetky zdroje, cize aj vlastne, to je sucast publikacnej etiky. Ale je pravda, ze to co uvadza autorka, tj. 7per a metodika, je zvlastne hodnotit ako fx a zrusit bez posudku, to skor zavana nejakym inym problemom so skolitelom.

@blaazi je a najma ked vies ze clovek makal na tej praci pol roka robil vyskum dotaznik na 2x daval robit poctivo a za takuto vec skolitel co to mal 15x da fx prosto....a neviem.co ine by sa pisalo do metodiky analyzy dat zberu dat vyskumnje vzorky ked to je stale to iste dokola v kazdej praci len ine udaje a nazvy tem

Prosto a stale nedal posudok celej prace..