icon

Ako sa dostať na medicínu zo strednej pedagogickej školy?

julia_kasalova
30. nov 2025

Ahojte. Som študentkou 4 ročníka na pedagogickej škole… chcela som sa spýtať, čo si musím zabezpečiť aby som sa dostala na medicinu?

pribinak
30. nov 2025

@julia_kasalova doucovanie biológia chemia ale to už dosť meskas

anonym_9e72c9
30. nov 2025

potrebuješ vedieť veľmi dobre chémiu a biologiu.
pozri si kedy sa dávajú prihlášky na dané školy - tuším do konca januára, aby si nezmeškala termín. potom už len učiť, učiť, učiť. na sK sa min. rok platilo 90 e/ prihláška.
Do čr 30e/ prihláška.

reela
30. nov 2025

Plus si zisti podmienky prijatia na danu skolu. Napr. kupit najnovsie testovnice z jednotlivych predmetov (bio, che)

jaga18
30. nov 2025

Keď by si si do ČR dala prihlášku, tak plus aj fyzika na prijímačkách.

anonym_1d15d5
30. nov 2025

@julia_kasalova
no neviem neviem, učiť sa na maturitu a doučovanie z gymnázialneho učiva za tak krátku dobu. Ani niektorí gymnaziati sa medinu mefostanú na prvý krát
Na môj vkus si sa neskoro zobudila

zuzinabila
30. nov 2025

@julia_kasalova uprimne si myslim ze na najblizsie kolo prijimaciek nie je sanca aby si to dala z pedagogickej SS.ak tak buduci,ale bude to makacka.drzim palce

anonym_9b2396
30. nov 2025

@julia_kasalova spamätala si sa dosť neskoro, na pedagogickej škole máš z chémie, biológie mizernú prípravu na medicínu. Na gymnáziu sa tieto predmety učia v oveľa väčšom rozsahu a aj tak niektorí študenti nezvládnu prijímačky. Možno by bolo lepším riešením zmaturovať, dať si rok pauzu a tú využiť na intenzívnu prípravu na medicínu

reela
30. nov 2025

Zas teraz nadeje tohto dievcata nepochovavajme. Stale ma 6-7 mesiacov na drtenie testovnic. Ak sa zazerie na x hodin s nimi kazdy den, tak to da, teraz viacej prijimaju studentov na denne studium nez v minulosti, co sa tyka poctu.

anonym_7c4515
30. nov 2025
@reela

Zas teraz nadeje tohto dievcata nepochovavajme. Stale ma 6-7 mesiacov na drtenie testovnic. Ak sa zazerie na x hodin s nimi kazdy den, tak to da, teraz viacej prijimaju studentov na denne studium nez v minulosti, co sa tyka poctu.

Ano,ak mas dobru pamat,uc sa testovnice naspamat,dokola,nech ta aj doma vyskusaju.Chod na prijimacky,aspon budes vediet, co ti treba.Len bolo by dobre co najskor sa dostat,lebo chcu zmenit styl prijimacok...

anonym_abb20b
30. nov 2025

Hlavne si vyber, na aku fakultu chces ist… teraz sa vsade menili podmienky prijatia, na LFUK do BA uz platia uplne ine kriteria ako po minule roky… robia sa od minuleho roka aj scio testy, taktiez, do CR treba aj fyziku

anonym_9e3f8f
30. nov 2025

Jedna vec je nabiflit sa otazky z testovnic, co je najmensi problem. Za 7 mesiacov to teoreticky mozes dat. Ale kedze ti chybaju rozsiahle vedomosti z biologie a hlavne z chemie, tak sanca prejst prvym rocnikom je miziva. Zmaturuj a cely rok sa venuj priprave. Drviva vacsina gymnazistov chodi pred prijimackami este na doucovanie.

anonym_9b2396
30. nov 2025
@anonym_9e3f8f

Jedna vec je nabiflit sa otazky z testovnic, co je najmensi problem. Za 7 mesiacov to teoreticky mozes dat. Ale kedze ti chybaju rozsiahle vedomosti z biologie a hlavne z chemie, tak sanca prejst prvym rocnikom je miziva. Zmaturuj a cely rok sa venuj priprave. Drviva vacsina gymnazistov chodi pred prijimackami este na doucovanie.

@anonym_9e3f8f tiež som toho názoru, že aj keby sa jej podarilo nabifliť sa testovnice, nebude mať počas prvého ročníka na čom stavať

anonym_015f38
30. nov 2025
@reela

@reela skusenost z okolia z poslednych rokov -na 99%to neda za rychto okolnosti:(

sisa_s
30. nov 2025
@reela

@reela scio testy su december az april, prijimacky zaciatok maja...nema uz ani 6 mesiacov a bez kvalitnej chemie, biologie bohuzial naozaj nema sancu...

reela
30. nov 2025
@anonym_015f38

@reela skusenost z okolia z poslednych rokov -na 99%to neda za rychto okolnosti:(

@anonym_015f38 ako ja potom poznam to 1%, no zas je pravda, ze tie deti boli z gymnazii. Zas je to take... moze skusit sa tie testovnice dritit, a ak prijimacky neda, tak vie, ze by nedala prvy rocnik a bude sa ucit dalsi cely rok, ak ju to neodradi teda

anonym_9e72c9
30. nov 2025

v prvom ročníku nie je chémia náročná, tam je väčší problém s anatómiou.

anonym_015f38
30. nov 2025
@reela

@anonym_015f38 ako ja potom poznam to 1%, no zas je pravda, ze tie deti boli z gymnazii. Zas je to take... moze skusit sa tie testovnice dritit, a ak prijimacky neda, tak vie, ze by nedala prvy rocnik a bude sa ucit dalsi cely rok, ak ju to neodradi teda

@reela ako sorry,porovnavas gympel s pedagogickou?vsak tu bude musiet zmaturovat a popritom drvit chemiu a biologiu🤷‍♀️

reela
30. nov 2025
@anonym_015f38

@reela ako sorry,porovnavas gympel s pedagogickou?vsak tu bude musiet zmaturovat a popritom drvit chemiu a biologiu🤷‍♀️

@anonym_015f38 nemusi drvit celu biologiu a chemiu. Len testovnice 🙂

reela
30. nov 2025

@anonym_015f38 a ano, ak je sikovna, tak zvladne aj maturitu, aj pripravu na prijimacie skusky na medicinu. Uz len z toho dovodu, jeden semester mediciny je tazsi nez to, co bude musiet teraz objemovo zvladnut za 2x dlhsi cas 🙂