Ako sa naučím angličtinu?
Ahojte viete mi niekto odporučiť ako sa naozaj dobre naučím anglicky a nech nemám trému keď mám ísť niečo povedať po anglicky? Chcela by som naozaj dobre vedieť ANJ ale neviem si nájsť metódu :( Za všetky odpovede vopred ďakujem /PS: niekto povie čítaj ANJ knihu ale načo keď tomu nerozumiem?/
A slovensky sa naucit? S ucenim - instrumental. Prepac, udrelo mi to do oci.
Ja rada pozeram filmy, ktore dobre poznam v anglictine, najlepsie aj s titulkami. Ked potrebujes rozpravat, tak jedine si najst niekoho na nete a s nim komunikovat.
@matinaa nepomoze ti nic len byt atale atakovana jazykom. Skusaj rozne veci a uvidis co ti najlepsie sadne. Konverzacie odporucam len v anglictine, aj ked si na nizkej urovni. Tak ti to najlepsie pojde do hlavy. Odporucam na to stranku italki.com. Potom Duolingo, citat knihy v jazyku ale nie detske (aj ked sa to casto odporuca) skor na zaciatok si najdi speci knihy kde je upravena slovna zasoba pre rozne levely. Ja som si take vypoziciavala v kniznici. Potom serialy v anj s anj titulkami, ale nieco pre teba zaujimave ale idealne take kde je bezna hovorova rec - napr Priatelia, ako som stretol vasu matku a pod … aby tam bola pouzitelna slovna zasoba. Tak pocuvanie podcastov v anj, alebo pribehov. Zapisovanie a opakovanie viacslovnych fraz alebo kratkych viet v jazyku. Tak sa naucis slovicka ale aj kontext v akom sa pouzivaju.
S lektorom. ;D
@matinaa pozri si cez Google jazykovy mentoring tak najdes všetky tipy

@matinaa pozeraj serialy s anglickymi titulkami.. a nevzdaj to po prvej epizode, ked nebudes rozumiet. Casom sa ti to “dostane do usi” a zacnes chapat, o com hovoria, chce to len cas a trpezlivost.