Ako sa online zlepšiť v nemčine?
Ahojte,mám už 40 plus a snažím sa zlepšiť v nemčine.Na kurzy nemám čas popravde a učím sa vo voľných chvíľka h.ZVzacnych voľných chvíľkach.Ak by ste mali nejaké tipy,ako sa online zlepšiť.Zatial mám Duolingo.Srdecne ďakujem za Vaše tipy.😊
@bystrozraky wau..
Filmy v nemčine ako sitcomy a tak?Na YouTube napríklad?
@bystrozraky a dakujeem
Pozerať filmy v nemčine, počúvať nemecké rádio, čítať knihy v nemčine. Potrebuješ to dostať do ucha.
Sledovanie filmov a relacii v nemcine. Uplnr vazne. Dostane sa ti to ucha,tak ako sa dieta uci od mamy pocuvanim.
Jedno čo budeš pozerať, podstatné aby si nemala titulky ale počúvala. Ináč pomôže to s gramatiku, budeš rozumieť nemcom aj rakúšanom a mne to pomohlo osvojiť si aj prízvuk a výslovnosť. Audio knihy, čítanie kníh, sledovanie TV.... Všetko pomôže.
Keď spomínaš členy, tie sa musíš nabifliť, však sú len 4 skupiny po 4 členoch, ostatné už tu bolo spomenuté, aj keď časy sú v nemčine ťažké, na to by bol lepší asi kurz.
@bmolko podľa mňa aj časy sa nie naučiť pozeraním a počúvaním. Ja som na úrovni C1 a 85 percent vedomosti mám z televíznych seriálov, slovíčka, gramatika... . Keď sme na výške brali gramatiku, už som ju vedela používať bez toho aby som vedela čo to je. A nie som jazykový génius, s angličtinou bojujem od strednej a stále som niekde na B2 minus🤦
Ďakujem Vám pekne za rady
Ahoj a co tak sukromne hodiny online. S lektoron? O to by si nemala záujem?
@yasina mala,len ten čas...ale ak necháš kontakt ale.link do budúcna,budem rada.Vdaka
Síce nie nemčina ale francúzština, najprv som pozerala filmy ktoré som poznala, neskôr filmy ktoré som nepoznala a správy, následne diskusie kde nie sú obrázky, čítala noviny
Mne na sklonovanie clenov pomohlo jednoducho sa naspamat naucit tabulku 4x4 stlpce a riadky (3 rody+ 1 mnozne cislo a 4 pady). Mat to pred sebou prehladne usporiadane.
Kedze mam vizualnu pamat na toto, tak som potom uz len lahko vyberala spravny clen a pripony z tej tabulky v hlave. Spociatku to slo pomalsie, ale postupne som uz prirodzene vedela spravne cleny a koncovky aj bez "nahliadania" do tabulky.
tak kedze si anonym neviem tvoje meno, napis mi sukromnu spravu, ja ti dam kontakt na nemcinarku velmi velmi dobru, excelentnu, ktora ucieva 🙂 ale nebudem tu pisat jej cislo, kedze je to verejne forum.
@yasina jasne,okej,samozrejme.
Musis si uvedomit a zautomatizovat slovicko aj s clenom moja velka chyba bola ze som sice vedela slovicko ape clen som priradovala automaticky ako je v slovencine.rehotali sa na mne ze co za somarinu dokazem vypotit.postupne pouzivanim sa ti to zautomatizuje.a ak sa naucis der des dem den das des dem das die der der die tak si to dokazes v hlave na zaciatok automaticky vysklonovat.

Mne pomohlo pozeranie filmov v nemcine a aktivne uvedomovanie si clenov...spojis tak prijemne s uzitocnym. Ver mi, celu nemcinu som sa naucil z filmov a teraz pohodlne prednasam aj v nemcine 🙂