icon

Ako sa pripraviť 1. atestáciu na základnej škole?

gabider
31. okt 2025

Dobrý deň, píšem 1.atestáciu v Ružomberku po novom. Potrebujem poradiť s 1 kompetenciou - diagnostikovanie žiakov pri čítaní, čítanie s porozumením. Je tu prosím niekto, kto písal atestáciu po novom a vedel by mi poradiť pri diagnostikovaní čítania, čo tam mám dať, mám už vypracovaný hodnotiaci hárok, nejaké ukážky práce s textom, ale neviem čo ďalej. Ak by bol niekto ochotný poskytnúť alebo preposlať, len 1 kompetencie. Nechcem to len tak...som ochotná sa nejako dohodnúť. Veľmi by ste mi pomohli, ďakujem.

anonym_0369af
31. okt 2025

daj tam ci cita plynulo, alebo slabikuje, ci si zamiena hlasky, alebo ci chape citanemu textu...

anonym_0369af
31. okt 2025

robila som v Trnave, zaplatila som si kurz, kde som sa vsetko potrebne dozvedela, ja som nerobila diagnostiku citania cize moje kompetencia preposlana Ti je zbytocna

kacena4
31. okt 2025

učiteľ ZŠ (predpokladám že toto si myslala) nediagnostikuje ziakov to robi specialny pedagog. ty mozes len zhodnotit v ramci pedagogickeej diagnostiky aka je uroven citania a a citania s porozumenim ziaka. mozes napr. pripravit text + otazky na citanie s porozumenim a podla toho zhodnotit ako mu ide citanie. napr. Mechanizmus čítania: plynulosť, rýchlosť, presnosť, artikulácia, Porozumenie textu: doslovné, inferenčné, hodnotiace. Čitateľské stratégie: predvídanie, sumarizácia, hľadanie informácií. Motivácia a postoj záujem o čítanie, sebaobraz čitateľa. Rizikové faktory znaky dyslexie alebo iných ťažkostí. pomohlo?

benit
3. nov 2025

@gabider aj ruzomberok ma vzdelavanie k atestacii pre ucitelov.

gabider
autor
4. nov 2025
@benit

@gabider aj ruzomberok ma vzdelavanie k atestacii pre ucitelov.

@benit vďaka, už som sa nejako nakopla a píšem😄

gabider
autor
4. nov 2025
@kacena4

učiteľ ZŠ (predpokladám že toto si myslala) nediagnostikuje ziakov to robi specialny pedagog. ty mozes len zhodnotit v ramci pedagogickeej diagnostiky aka je uroven citania a a citania s porozumenim ziaka. mozes napr. pripravit text + otazky na citanie s porozumenim a podla toho zhodnotit ako mu ide citanie. napr. Mechanizmus čítania: plynulosť, rýchlosť, presnosť, artikulácia, Porozumenie textu: doslovné, inferenčné, hodnotiace. Čitateľské stratégie: predvídanie, sumarizácia, hľadanie informácií. Motivácia a postoj záujem o čítanie, sebaobraz čitateľa. Rizikové faktory znaky dyslexie alebo iných ťažkostí. pomohlo?

@kacena4 ďakujem, pomohlo, píšem😉

benit
4. nov 2025
@gabider

@benit vďaka, už som sa nejako nakopla a píšem😄

@kacena4 mi tiez robime len orientacnu diagnostiku. Diagnostiku a diagnizu stanovuhe len cpp.

@gabider super, ja sa tiez nakopavam😁. 2atestacie mam ako ucitel 1.stupna, teraz som skolsky specialny a musim uribit 2. Zajtra mam webinar s luci cmar, tak hadam sa chytim a zacnem. Ja aj viem co len neviem ako to dat na papier. Nech sa dari.

gabider
autor
12. nov 2025
@benit

@kacena4 mi tiez robime len orientacnu diagnostiku. Diagnostiku a diagnizu stanovuhe len cpp.

@gabider super, ja sa tiez nakopavam😁. 2atestacie mam ako ucitel 1.stupna, teraz som skolsky specialny a musim uribit 2. Zajtra mam webinar s luci cmar, tak hadam sa chytim a zacnem. Ja aj viem co len neviem ako to dat na papier. Nech sa dari.

@benit keby som Vás poprosila tú 1.atestáciu ako učiteľ 1.stupňa, len kompetenciu 1 žiak, oblasť 1.2 a 1.3, boli by ste ochotná mi poslať, ostatné mám vypracované, len potrebujem sa trocha zorientovať.

kacena4
12. nov 2025
@gabider

@benit keby som Vás poprosila tú 1.atestáciu ako učiteľ 1.stupňa, len kompetenciu 1 žiak, oblasť 1.2 a 1.3, boli by ste ochotná mi poslať, ostatné mám vypracované, len potrebujem sa trocha zorientovať.

@gabider ja nie som ucitel a nemam spravenu atestaciu este

benit
13. nov 2025
@gabider

@gabider ja som ššp a idem na 2.
Prvu a druhu ako ucitel 1.stupna mam este po starom.

anonym_d659e1
15. nov 2025
@anonym_0369af

robila som v Trnave, zaplatila som si kurz, kde som sa vsetko potrebne dozvedela, ja som nerobila diagnostiku citania cize moje kompetencia preposlana Ti je zbytocna

@anonym_0369af dobrý deň, chcem Vás poprosiť, či by ste mi nepreposlali 3 kompetencie k oblasti žiak. Kolegyňa mi poskytla jej prácu tiež z 2.stupňa, na inšpiráciu. Boli by ste ochotná, nechcem celú Vašu prácu, a z prvých kompetencií už mám tiež vypracovanú 1.1., len na inšpiráciu. Ďakujem.