Ako sa pripraviť na opravný termín štátnic z práva?
Dobrý den prajem, nespravila som štátnu skúšku na VŠ
Opravný termín je v auguste
Nemám síl sa to učiť znovu, totižto nestihla som si prejsť všetky otázky ( menej ako polovica) a práve jednu z nich som si vytiahla, otázky som zložila, nevedela som to …
Čo by ste robili na mojom mieste ?
Cca 25 dni mám robiť v práci a preto rozmýšľam či je to vôbec zvládnuteľné sa doucit
Ide konkrétne o právo na UK, o štátniciach na tejto fakulte celkovo kolujú rôzne diskusie .. som stratena
nerozmýšľaj nad blbosťami a radšej sa uč.
školu treba dokončiť - aj so škúškami, škoda by bolo keby si to nechala ...
Veď si tam študovala 5 rokov, tak by si mala vedieť, ako to chodí, aj to, že toto sa môže stať, ak to všetko nepreberies. Neviem, prečo teraz riešiš prácu, keď ti treba zamakať.
Ako si nemohla stihnut prejst vsetky otazky? Prepac, ale hadam si vedela dopredu, ze budes statnicovat, bolo dost casu sa pripravit...
@sisa_s no nestihla
Letný semester bolo ešte 5 skúšok
Väčšinu som mala v predterminoch
Ostalo mi cca 14 dni a žiaľ nestihla som prejsť všetko
Ide o Bc alebo Mgr?
Veď si tam študovala 5 rokov, tak by si mala vedieť, ako to chodí, aj to, že toto sa môže stať, ak to všetko nepreberies. Neviem, prečo teraz riešiš prácu, keď ti treba zamakať.
@lukbe ide o bakalárske štátnice
Jedna štátnica je obhajoba bakalárky a druha je teoretická
Bolo 31 otázok s tým že každá ma 3 podotázky
Bolo sa treba naučiť cca 500 strán, take boli výpracka
Za 14 dni si to nestihla, mas este viac nez mesiac do augusta, zacni dnes a stihas
Za 14 dni si to nestihla, mas este viac nez mesiac do augusta, zacni dnes a stihas
@sisa_s ďakujem štátnice by mali byt posledný augustový týždeň
Nevzdavaj to kvoli jednemu neuspechu, takych bude este v zivote mnoho, a su na to aby si sa poucila z nich, aby ta posilnili a posunuli dalej. Ries momentalnu situaciu, mas termin, mas otazky tak nestracaj cas a pusti sa do toho. Budes na seba hrda a pysna. A hlavne vzdy a za kazdych okolnosti urob veci najlpesie ako vies a daj do toho maximum. Drzim palce.
Tak to mas kopec casu, hlavne si to vsetko prejdi aj opakovane, nespoliehaj sa, ze to a to nevytiahnes
Nevzdavaj to kvoli jednemu neuspechu, takych bude este v zivote mnoho, a su na to aby si sa poucila z nich, aby ta posilnili a posunuli dalej. Ries momentalnu situaciu, mas termin, mas otazky tak nestracaj cas a pusti sa do toho. Budes na seba hrda a pysna. A hlavne vzdy a za kazdych okolnosti urob veci najlpesie ako vies a daj do toho maximum. Drzim palce.
@hopatko ďakujem za podporu 🙂
Tak ono je celkom jedno aké reči kolujú o štátniciach na tej skole keďže si sa proste ako sama píšeš na polovicu otázok ani nepripravila :p. Takže ra posledná tvoja veta mi príde úplne zbytočná. Ak otázke- isto sa to douc máš dosť času aspoň z každej otázky aby si vedela časť. Véd predsa nezahodis roky štúdia zbytočne
Posledný augustový týždeň je ozaj kopa času a máš to len jednu štátnicu. To dáš neboj
Ahoj bud sa daj vypísať na ten čas, alebo si zober dovolenku, alebo pn. To je jedno. Musis to zvládnuť. Ved si makala 5 rokov. Nevzdávaj to, poriadne sa vyspi a pozri si všetky otázky a modli sa aby si si vybrala dobre. A hlavne neboj sa. Este musíš zamakat a budeš potom ôk celý zivot♥️♥️♥️
Dovolenku si zobrať nemôžem, ale skúsim požiadať aby som robila menej dni a cez dni voľna sa budem snažiť čo najviac naučiť
Zatiaľ je prihlásených 76 ľudí na opravák
To jedine ma ešte povzbudzuje že niesom jediná čo to takto dobabrala
Ahoj bud sa daj vypísať na ten čas, alebo si zober dovolenku, alebo pn. To je jedno. Musis to zvládnuť. Ved si makala 5 rokov. Nevzdávaj to, poriadne sa vyspi a pozri si všetky otázky a modli sa aby si si vybrala dobre. A hlavne neboj sa. Este musíš zamakat a budeš potom ôk celý zivot♥️♥️♥️
@derdia 4 roky, ide o bc štátnice ..
Aj tak je to dôležitejšie ako akákoľvek práca. Na. Prácu sa teraz vykašli a makaj na skúškach.
Veď to je menej ako na maturitu. Nezľahcujem to, ale 500 strán je takmer nič. Taký maturant má toho viac. 30 otazok zo styroch predmetov a tiez podotazky. Sadnúť si, urobiť si plán na každý deň a pojde to.
Na prácu by som sa vykašlala, išla by som na PN a učila sa. Veď to máš necelé 3mesiace ešte, keď si sa popri robote stihla naučiť väčšiu časť, tak to do konca augusta stihneš.
Bola by som veľmi vďačná ak je tu čistou náhodou niekto kto tieto štátnice absolvoval 🙏🏼
Na prácu sa vykašľať nechcem ani už nemôžem … idem si spraviť nejaký plán ako sa to stihnúť naučiť
Ahoj, ja som ich mala v pondelok 😁 a keď píšeš, že študuješ 4 roky a pracuješ, tak budeš asi nejaká moja spolužiačka externistka, ale neviem o žiadnej, ktorá nespravila, tak si pre mňa záhada, že kto si. No to je jedno… Tých 5 predmetov v tomto semestri- to si mala nejaké prenesené? Lebo reálne sme mali iba dve ústne skúšky a to trest hmotu a proces.
K veci: väčšina sa učila iba z vycucu, ktorý má 300 strán. Ja som sa učila 2,5 týždňa, tiež popri práci. A mám A. Máš dva (!) mesiace a polovicu otázok prejdených. Tak akú radu potrebuješ? Proste seď nad tým a drť alebo to vzdaj. Iná možnosť nie je 🤷🏼♀️
Ktorú štátnicu si neurobila? Sú 4...
Ahoj, ja som ich mala v pondelok 😁 a keď píšeš, že študuješ 4 roky a pracuješ, tak budeš asi nejaká moja spolužiačka externistka, ale neviem o žiadnej, ktorá nespravila, tak si pre mňa záhada, že kto si. No to je jedno… Tých 5 predmetov v tomto semestri- to si mala nejaké prenesené? Lebo reálne sme mali iba dve ústne skúšky a to trest hmotu a proces.
K veci: väčšina sa učila iba z vycucu, ktorý má 300 strán. Ja som sa učila 2,5 týždňa, tiež popri práci. A mám A. Máš dva (!) mesiace a polovicu otázok prejdených. Tak akú radu potrebuješ? Proste seď nad tým a drť alebo to vzdaj. Iná možnosť nie je 🤷🏼♀️
@baboobchod ahoj, v prvom rade ti gratulujem
ja som chodila na denne ale štúdium som v 1 ročníku prerušila a tak sa mi štúdium natiahlo do 4 rokov
My sme mali skúšku z vymožiteľnosti, financko, trest hmota a proces, zručnosti a ešte jeden voliteľný som mala
Akú si mala prosím komisiu?
Bojím sa na tie opravné, vraj sú ťažšie lebo sa na teba pozerajú už inak, že už si to raz nespravila a vraj viac vyžadujú … neviem čo je natom pravdy
Bojím sa aj komisie akú dostanem
Budem sa učiť asi z tých kratších vycucov ale ajtak mám extrémny strach, poznám aj takých čo nedali ani na 3 pokus
Ktorú štátnicu si neurobila? Sú 4...
@tilly mame 2 štátnice
Jedna je obhajoba bakalárky a druha je štátna skúška z vybraných odvetvi ( najmä teoria práva, ustavko, spravko a trest ) - bez zákonov čisto teoretická
Ja som mala ževraj dobrú komisiu: Turčan, šmelková, petricko a cipkova. Ale u spolužiaka, kde bol Giba, tak 6 z 12 nespravilo. Ja som si ten vycuc ešte dopĺňala z kníh, keďže výcucom neverím 😁
Ja som praveze pocula, že v auguste sú menej prísni. Okolo 35 z tých prihlásených, čo tam vidíš teraz, si august vybralo ako prvý termín.
Ja by som ti odporučila učiť sa tak, aby si tomu rozumela. To oni hneď vidia, či niekto recituje poučky, alebo tomu právu rozumie. A treba si to dookola opakovať, lebo je toho dosť veľa, však vieš sama. Držím ti palce ✊🏻
Ja som mala ževraj dobrú komisiu: Turčan, šmelková, petricko a cipkova. Ale u spolužiaka, kde bol Giba, tak 6 z 12 nespravilo. Ja som si ten vycuc ešte dopĺňala z kníh, keďže výcucom neverím 😁
Ja som praveze pocula, že v auguste sú menej prísni. Okolo 35 z tých prihlásených, čo tam vidíš teraz, si august vybralo ako prvý termín.
Ja by som ti odporučila učiť sa tak, aby si tomu rozumela. To oni hneď vidia, či niekto recituje poučky, alebo tomu právu rozumie. A treba si to dookola opakovať, lebo je toho dosť veľa, však vieš sama. Držím ti palce ✊🏻
@baboobchod
Áno to mi nenapadlo s tými 76 prihlásenými, viem že niektorí od nás denných ešte dokončujú skúšky takze aj preto sa prihlásili na august
Ďakujem ti
Ja som mala tiež dobrú komisiu, otázku som žiaľ položila takze dopadlo to takto
Môžem vedieť prosím ktoré knihy si si pozerala ? Ja som v tom vycuce tiež narazila na nejaké chyby ale viac menej sa mi to zdalo totožné s knihami, len menej rozsiahle

Ako si nemohla stihnut prejst vsetky otazky? Prepac, ale hadam si vedela dopredu, ze budes statnicovat, bolo dost casu sa pripravit...