icon

Ako sa pripraviť na opravný termín štátnic z práva?

26. jún 2025

Dobrý den prajem, nespravila som štátnu skúšku na VŠ
Opravný termín je v auguste
Nemám síl sa to učiť znovu, totižto nestihla som si prejsť všetky otázky ( menej ako polovica) a práve jednu z nich som si vytiahla, otázky som zložila, nevedela som to …
Čo by ste robili na mojom mieste ?
Cca 25 dni mám robiť v práci a preto rozmýšľam či je to vôbec zvládnuteľné sa doucit
Ide konkrétne o právo na UK, o štátniciach na tejto fakulte celkovo kolujú rôzne diskusie .. som stratena

Strana
z2
tilly
26. jún 2025

Aha, bakalarka, tak to dáva zmysel.
Netráp sa, sú opravne, posnažíš sa a urobíš to

baboobchod
26. jún 2025

Áno, bol cca dobre vypracovaný, ale potrebovala som sa o tom uistiť a mať z kníh k tomu nejaký logický výklad. Na druhej strane- všetky tie veci sme sa učili a mali by sme ich vedieť, naozaj to sú také základy, ktoré trebalo zopakovat. Ťažké bolo to, že celé štúdium môžeme používať na skúškach zákony a zrazu nie, to bol šok 🤣 Knihy - nuž vyse 10 ich bolo - teória práva, Štátoveda, Aktuálne otazky z teorie práva, lazar, civilný proces, spravko hmotné aj procesné aj od viacerých autorov, trestné centes atd. A zákony. Vždy sa im snaž povedať konkrétny príklad zo zákona, to zaberie si myslím 🙂

autor
26. jún 2025
@baboobchod

Áno, bol cca dobre vypracovaný, ale potrebovala som sa o tom uistiť a mať z kníh k tomu nejaký logický výklad. Na druhej strane- všetky tie veci sme sa učili a mali by sme ich vedieť, naozaj to sú také základy, ktoré trebalo zopakovat. Ťažké bolo to, že celé štúdium môžeme používať na skúškach zákony a zrazu nie, to bol šok 🤣 Knihy - nuž vyse 10 ich bolo - teória práva, Štátoveda, Aktuálne otazky z teorie práva, lazar, civilný proces, spravko hmotné aj procesné aj od viacerých autorov, trestné centes atd. A zákony. Vždy sa im snaž povedať konkrétny príklad zo zákona, to zaberie si myslím 🙂

@baboobchod mohla by som sa ti prosím ozvať do ss ohľadom toho vycucu ? Ci by si mi ho prosím poslala, či ide o ten istý?

autor
26. jún 2025

Ano bol to sok bez tých zákonov a mne popravde tieto štátnice moc nedávajú zmysel, celkovo že sa učíme najmä ako používať to právo v praxi formou praktických prípadov
Ale nevadí
V dobrom ti závidím že to máš za sebou, keby som tomu venovala viac času nemusela som si pokaziť leto, čo už

tatisna
26. jún 2025

Chcem Ti povedať ze nikde nesklamal otázky už...niekedy sa stane ze skúšajúci chce dať študentovi skúšku aj keby spadol traktor, nikdy nevieš,možno mal ráno dobrý sex a svet mu príde krásny a pod. Neboj sa zvládneš to, ja som mala kopu opravných, stresy také ze mi creva krutilo, ale dala som to, dáš aj Ty. Tiež som raz zložila otázky, písomku som opísala tak ze som mala najviac bodov ale na ústnej som sa neodvážila. Škoda. Držím palce!

autor
26. jún 2025
@tatisna

Chcem Ti povedať ze nikde nesklamal otázky už...niekedy sa stane ze skúšajúci chce dať študentovi skúšku aj keby spadol traktor, nikdy nevieš,možno mal ráno dobrý sex a svet mu príde krásny a pod. Neboj sa zvládneš to, ja som mala kopu opravných, stresy také ze mi creva krutilo, ale dala som to, dáš aj Ty. Tiež som raz zložila otázky, písomku som opísala tak ze som mala najviac bodov ale na ústnej som sa neodvážila. Škoda. Držím palce!

@tatisna celé štúdium som si hovorila že nechápem prečo študent zloží otázky, buď to je FX alebo zo seba niečo zázračne vyprodukuje, že v ten moment už nemá čo stratiť a je lepšie to skúsiť ako vzdať sa
A pozri stalo sa mi, urobila som to iste
Vedela som že na tie otázky odpovedať neviem a keďže tam boli další 3 členovia komisie, toto by mi neprešlo

baboobchod
27. jún 2025

Si anonymná, neviem ti napísať správu.

xxx23
27. jún 2025

Nevzdavaj to, ja byvam v komisii na statniciach na inej VS, kazdemu sa raz nieco nepodari, hlavu hore mas pres sebou augustovy termín

wintery
1. júl 2025

Ja mám tiež za sebou tieto štátnice. Ale nie tento rok. Poviem tak - okrem vedomostí, je to samozrejme aj o šťastí, ale veď to pri každej skúške. Mala som spolužiakov, ktorí sa to učili mesiac a z kníh a nespravili, lebo komisia, potom som mala spolužiakov, ktorí sa to učili týždeň z výcucu a spravili. Ale základ je sa to naučiť, zvyšok už neovplyvníš - otazku, komisiu atď..

autor
1. júl 2025
@xxx23

Nevzdavaj to, ja byvam v komisii na statniciach na inej VS, kazdemu sa raz nieco nepodari, hlavu hore mas pres sebou augustovy termín

@xxx23 ďakujem za podporu

autor
1. júl 2025
@wintery

Ja mám tiež za sebou tieto štátnice. Ale nie tento rok. Poviem tak - okrem vedomostí, je to samozrejme aj o šťastí, ale veď to pri každej skúške. Mala som spolužiakov, ktorí sa to učili mesiac a z kníh a nespravili, lebo komisia, potom som mala spolužiakov, ktorí sa to učili týždeň z výcucu a spravili. Ale základ je sa to naučiť, zvyšok už neovplyvníš - otazku, komisiu atď..

@wintery chápem a prosím ťa, keď išli na druhý pokus tak spravili?

wintery
1. júl 2025

Samozrejme všetci nie, ale väčšina asi áno, neviem presne

autor
1. júl 2025
@wintery

Samozrejme všetci nie, ale väčšina asi áno, neviem presne

@wintery jasne rozumiem, vďaka 🙂

anonym_d5c90f
16. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako sa ti darí v učení? Kamoska tiež ide na opravné a celkom ‘stresuje’ aj keď učí celé ‘prazdniny’, ale že sa obava, kto bude v komisii..a či opäť niečo tam nebude..ale že pocula,že na opravných to už bude fajn a väčšinou prejdú všetci študenti,ktorí sa pripravovali ??

anonym_46c909
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor už si mala štátnice? Ako sa ti darilo..pocula som,ze na opravný termín väčšinou prejdú vsetci

tilly
25. aug 2025
@anonym_46c909

@anonym_autor už si mala štátnice? Ako sa ti darilo..pocula som,ze na opravný termín väčšinou prejdú vsetci

@anonym_46c909 neprejdu. Nie na prave na UK

Strana
z2