Ako sa rozhodnúť pri pochybách o pokračovaní štúdia?
Dobrý večer, študujem na Vs, som tretiačka, štúdium som na rok prerušila, ide o bc štúdium práva
Nemám absolvovaných 5 skúšok, bakalarku som aj z časti už napísala, každopádne čakala by ma jej obhajoba a štátne skúšky
Problém v tom celom je že už sa nechcem do tej školy vrátiť,neznášam cely ten systém výučby, prístup
bojujem sama so sebou ako to dokončit
vôbec mi nemyslí, neviem sa sústrediť, mám chuť sa nato vykašľať
Čo by ste robili na mojom mieste?
Chapem ta. Presne toto ma chytilo v 5 rocniku. Treba sa zatat a dokoncit to. Nevyhodis predsa 3 roky studia do luftu.
Bola som v podobnej situacii a odisla som. Nikdy som sa k tomu odobru nevratila a nevratim a jedine co lutujem ze som neodisla skor
Ak odides zo skoly, aky mas plan dalej?
Dokončí Bc štúdium, stoj čo stoj. Nevyhodis predsa 3 roky štúdia. Potom bud pôjdeš pracovať alebo môžeš skúsiť Ing/Mgr štúdium na inej škole s iným zameraním.
Určite by som to dokončila, ženy bez VŠ to majú stále pomerne ťažké s kariérou, pokiaľ nie si v niečom naozaj dobrá. Tiež som to počas VŠ mala chuť zabaliť niekoľkokrát ale spätne veru som vďačná svojmu mladšiemu ja, že som sa prekonala. Sprav si nejaký plán, ako sa pripraviť a naučiť na tých 5 skúšok, daj si nejaký rozpis hodín ktorý sa budeš venovať bakalárke a príprave na jej obhajobu, zatni zuby a hecni sa.
skús ešte porozmýšľať a určite si dokončiť Bc, potom skúsiť iný alebo podobný odbor na inej škole a dokončiť Mgr, príp Ing. Držím palce...nevzdávaj to

psycholog, psychiater...dosť možné že si vyhorela...
určite začni makať, vráť sa do školy .