icon

Ako sa stať kvalifikovanou učiteľkou v materskej škole?

nanalarh
31. jan 2025

Ahojte. Mám vyštudovaný Bc. stupeň učiteľka umelecko-výchovných a výchovných predmetov a Mgr. Voľné výtvarné umenie. Chcela by som si dorobiť štúdium aby som bola kvalifikovaná učiteľka v materskej škole. Viem o možnosti štúdia Bc. Predškolská a elementárna pedagogika, čiže by som musela ísť študovať opäť Bc. Našla som ale možnosť rozširujúceho štúdia pre predprimárne vzdelávanie, no neviem či by tento odbor bolo možné študovať s mojím vzdelaním. Neviete mi poradiť? Ďakujem.

Strana
z2
barbie2023
28. apr 2025
@zeldia

@monika28392 och také nadherne vzdelanie a ty chces robit nieco iné, prečo???

@zeldia lebo nevie ,čo je to za makacka za almužnu 🤣🤣🤣

zeldia
28. apr 2025
@barbie2023

@zeldia lebo nevie ,čo je to za makacka za almužnu 🤣🤣🤣

@barbie2023 v škôlke je to lepšie platené a kludnejsie ako v zuš? Ja to netusim preto sa pytam.

barbie2023
28. apr 2025
@zeldia

@barbie2023 v škôlke je to lepšie platené a kludnejsie ako v zuš? Ja to netusim preto sa pytam.

@zeldia no tak to ťažko. Už len toľko , že v ZUŠ máš za 45min. resp podľa toho aky predmet učíš -1 dieťa , ktoré sa už vie o seba aspoň ako tak postarať a ty riešiš len ten nástroj , resp výtvarnú a dieťa tam chodí na 90% dobrovoľne. Kdežto v ms máš naraz 25 malých detí,ktoré sa nevedia väčšinou ani obliecť. Nemáš žiadnu prestávku na wc či najesť sa... Non stop 6,5h denne sa musíš venovať deťom + musí to byť zábavné, motivujúce,poučné, s pedag. zásadami a samozrejme v súlade so vzdelávacím programom s ohľadom na vekovú skupinu a individuálne potreby detí. A nemáš žiadne prázdniny. Často sa ti stane,že musíš ostať aj 10h v práci ak kolegyňa vypadne a treba zaskok a náhradné voľno si ťažko vyčerpaná keďže je tých dní voľna menej ako na ZŠ , SS či ZUŠ .Takže tak 🤷

barbie2023
28. apr 2025

a potom ti na výplatnej páske príde 850€ v čistom s vysokou školou. 👌 Eňo-ňuňo slovenské školstvo

kuggis
28. apr 2025
@barbie2023

@zeldia no tak to ťažko. Už len toľko , že v ZUŠ máš za 45min. resp podľa toho aky predmet učíš -1 dieťa , ktoré sa už vie o seba aspoň ako tak postarať a ty riešiš len ten nástroj , resp výtvarnú a dieťa tam chodí na 90% dobrovoľne. Kdežto v ms máš naraz 25 malých detí,ktoré sa nevedia väčšinou ani obliecť. Nemáš žiadnu prestávku na wc či najesť sa... Non stop 6,5h denne sa musíš venovať deťom + musí to byť zábavné, motivujúce,poučné, s pedag. zásadami a samozrejme v súlade so vzdelávacím programom s ohľadom na vekovú skupinu a individuálne potreby detí. A nemáš žiadne prázdniny. Často sa ti stane,že musíš ostať aj 10h v práci ak kolegyňa vypadne a treba zaskok a náhradné voľno si ťažko vyčerpaná keďže je tých dní voľna menej ako na ZŠ , SS či ZUŠ .Takže tak 🤷

@barbie2023 naša riaditeľka ešte vymyslela, že nemôžeme čerpať prácu nadčas ak by niekomu inému tak vznikla nadčasová práca.... takže predtým sa to míňalo aj pri chorobe , keď vlastne lekár ani nechcel vystaviť PN ,však načo... napríklad moju kolegyňu doktorka poslala so šiestou (alebo piatou) chorobou do MŠ, aby to tým deťom vrátila - citácia pani dr.

barbie2023
28. apr 2025
@kuggis

@barbie2023 naša riaditeľka ešte vymyslela, že nemôžeme čerpať prácu nadčas ak by niekomu inému tak vznikla nadčasová práca.... takže predtým sa to míňalo aj pri chorobe , keď vlastne lekár ani nechcel vystaviť PN ,však načo... napríklad moju kolegyňu doktorka poslala so šiestou (alebo piatou) chorobou do MŠ, aby to tým deťom vrátila - citácia pani dr.

@kuggis 🤦🤦🤦

cici123
14. máj 2025

Ahojte
Viete aj mne poradit ? Neviem sa docitat a vlastne sa ani nevyznam
Rozmyslam o nejakej skole , kedze mam uz 40 rok a tuzim zmenu 🫣
Dala som si prihlasku na pedagogicku externe ale strednu skolu ako ucitelka a vychovavatelka (2 rocna ) aby som robila aspon asistentku
Ale obavam sa , ze stale nieco menia a rozmyslam a vysku v Ruzomberku , ci nebude lepsia volba si urobit bc.Ako vychovavatelka a ucitelka v skolke
Nemozem sa dohladat ake predmety su na tej skole
Hlavne ci tam je potrebny cudzi jazyk zvolit povinny a hudobna vychova
Neviete mi poradit ?

cici123
14. máj 2025
@barbie2023

@kuggis 🤦🤦🤦

@barbie2023 ahoj, vedela by si mi poradit ? Vyssie som zadala radu 🙏

kuggis
14. máj 2025
@cici123

Ahojte
Dala som si prihlasku na pedagogicku externe ale strednu skolu ako ucitelka a vychovavatelka (2 rocna ) aby som robila aspon asistentku
Ale obavam sa , ze stale nieco menia a rozmyslam a vysku v Ruzomberku , ci nebude lepsia volba si urobit bc.Ako vychovavatelka a ucitelka v skolke
Neviete mi poradit ?

barbie2023
14. máj 2025
@cici123

@barbie2023 ahoj, vedela by si mi poradit ? Vyssie som zadala radu 🙏

@cici123 tak hudobná je kľúčová - určite budeš mať klavír, spev a hudobnú teóriu. Minimálne dva semestre a tiež didaktiku hudobnej výchovy. Netreba sa báť, aj fíha tralala spieva falošné a vidíš - zarába na tom 😂😂 ide o to, že v ms sa bez hudobnej nezaobídes. Prezijes,ale dobrá učiteľka proste musí mať základy HV. Ale myslím,že toto sa dá zvládnuť keď sa chce. Na strednej škole -2oj ročnej máš toho čo sa hv týka menej,ale ani tam sa tomu nevyhnes. A potom tiež môžeš robiť učiteľku ms aj vychovávateľku. Stačí si len vybrať. Stredná je neporovnateľne ľahšia a samozrejme aj kratšia. Ale zase platovo to je bez perspektívy.

barbie2023
14. máj 2025

A cudzí jazyk je individuálny podľa školy, ale tiež nič strašné.

nausnicka00
13. jún 2025
@barbie2023

A cudzí jazyk je individuálny podľa školy, ale tiež nič strašné.

@barbie2023
Ahoj, prosim vies mi poradit. Ak by som chcela byt ucitelka ms, co mam vlastne studovat? Mam bc. Odbor socialna pedagogika a vychovavatelstvo, mgr. Socialna praca. Musim si robit na strednej pedagogicke minimum alebo je pre mna aj niektory z rozsirujucich modulov? Fakt tomu uz nerozumiem, pripadne ak mi niekto vie poradit kde sa o tom informovat. Dakujem

barbie2023
13. jún 2025
@nausnicka00

@barbie2023
Ahoj, prosim vies mi poradit. Ak by som chcela byt ucitelka ms, co mam vlastne studovat? Mam bc. Odbor socialna pedagogika a vychovavatelstvo, mgr. Socialna praca. Musim si robit na strednej pedagogicke minimum alebo je pre mna aj niektory z rozsirujucich modulov? Fakt tomu uz nerozumiem, pripadne ak mi niekto vie poradit kde sa o tom informovat. Dakujem

@nausnicka00 ahoj, určite si sprav rozširujúce štúdium Predškolska a elementárna pedagogika. Je to dvojročné a máš nárok potom byť vo vyššej platovej triede. Ak by si šla na pomaturitne štúdium tak klesnes platom ,čo je škoda keď už máš vs 2. stupňa.

nausnicka00
10. júl 2025
@barbie2023

@nausnicka00 ahoj, určite si sprav rozširujúce štúdium Predškolska a elementárna pedagogika. Je to dvojročné a máš nárok potom byť vo vyššej platovej triede. Ak by si šla na pomaturitne štúdium tak klesnes platom ,čo je škoda keď už máš vs 2. stupňa.

@barbie2023 pytala som sa na to na fakulte a povedali mi ze mam moznost len strednu skolu

barbie2023
Autor odpoveď zmazal
barbie2023
10. júl 2025

Inak teraz rozmýšľam ,že ak máš bc sociálna pedagogika,tak nie som si úplne istá ,či naozaj nemáš nárok na rozšírenie kvalifikácie. Skús ešte obvolat aj iné univerzity,ktoré ponúkajú rozšírenie, resp nech ti daju jasne odvodnenie. Lebo je pravda,že musíš mať Mgr odbor v pedagogickom smere, avšak , máš pg minimum keďže máš bc pedagogické a nejak mi to nesedí ,že nemôžeš ísť na rozšírenie. Kamoška mala soc prácu Mgr, urobila si pg minimum , čo podľa mňa ty a bc máš ( neviem z čoho máš štátnice) ,ale potom na rozšírenie kvalifikácie mohla ísť. Išla by som si za tým , prefotila bakalárske vysvedčenie a spýtala sa na dôvod.

mooonika1975
10. júl 2025

@nanalarh rozširujúce môžeš, máš už mgr. , určite chod to

mooonika1975
10. júl 2025
@cici123

Ahojte
Neviete mi poradit ?

@cici123 klavír je nepovinný, teda hudobný nástroj

Strana
z2