Ako sa učiť nemčinu počas materskej dovolenky?
Ahojte, je tu nejaká baba, ktorá sa tiež učí či učila nemčinu popri materskej? Milujem nemčinu, len sa ju nejak neviem naučiť. Teda mala som naposledy na základke. Na strednej angličtinu, tá ma ale nikdy nebavila. Začala som sa ju teda učiť, keď sa mi dcérka narodila, potom som ju odložila, lebo som extérne doštudovala vysokú, teda teraz a konečne by som sa jej chcela naplno venovať. Samozrejme iba, keď malá spinká či sem tam chodí k babke. Čo vám pomohlo sa ju naučiť? Respektíve nejaká baba, ktorá s ktorou by som si aj popísať vedela po nemecky. Teda jasné som ešte začiatočník, ale niekde ju chcem začať :D
Ďakujem dopredu za rady, typy.
ako učiteľka nemčiny a milovník nemčiny ti odporúčam dokolečka pozerávať detské rozprávky v nemčine a filmy, ktoré poznáš skoro naspamäť. 🙂 nalepí sa na teba veľa fráz, ani nebudeš vedieť, ako 🙂
ako učiteľka nemčiny a milovník nemčiny ti odporúčam dokolečka pozerávať detské rozprávky v nemčine a filmy, ktoré poznáš skoro naspamäť. 🙂 nalepí sa na teba veľa fráz, ani nebudeš vedieť, ako 🙂
@tanuuulka wau, ďakujem aj ja za radu. Ja počúvam v práci nemecké texty, väčšine na úroni A2 rozumiem. Ale keby som to mala povedať, tak ani "ja, ich bin" 🙂
Ahoj, ja sa tiež začínam venovať nemčine este kym som s malym doma, ja mam možno tak B1 nie som úplne začiatočník, ja veľa rozumiem ale hovoriť sama od seba to som tak A2..ale kľudne si môžme skusit písať ak chceš 🙂
Skus portal wordwall.net alebo live worksheet+ to co chces precvicit. Ak chces sukromne hodiny online, daj vediet. Momentalne chcem prastit so skolstvom, lebo Ako matikarku a jazykarku si ma nevazia zastupcovia na skole a uz mam toho dost, tak idem ucit kurzy online.
A s tymi rozpravkami uplne suhlasim. Tiez to vsetkym radim, nielen detom. Dospeli sa smeju, ale potom su prekvapeni, Ako to funguje.

Youtube?