icon

Ako sa vysporiadať s prerušením štúdia?

23. apr 2025

Ahojte, mám som 21 rokov a som v poslednom ročníku štúdia a riaditeľ školy mi navrhol prerušenie štúdia kvôli veľa vymeskanych hodín keďže mam zdravotné problémy alebo potom navrhol vylúčenie zo štúdia. Už by to bolo druhýkrát prerušenie zo zdravotných dôvodov. Ako by ste sa zachovali vy k tomuto problému? Bojím sa to povedať rodičom.

lindous
23. apr 2025

Ak to je zo zdravotných dôvodov, pre rodičov by to snáď nemalo byť prekvapením, si síce dospelá, ale predpokladám, že stále s nimi nejak funguješ... ak sú možnosti prerušiť (čo asi úplne nerozumiem ako teraz už pomôže??) alebo vylúčenie (to sa deje aj za ospravedlnené hodiny? nemôžeš proste opakovať ročník??), asi nie je moc čo riešiť a samozrejme, že by som sa to snažila zachrániť, aby som to už dokončila... prečo ste neriešili individuálny štúdijný plán?? ak sa ti podarí pokračovať, tak určite by som sa snažila ísť touto cestou... ale nejak mi to celé nesedí, no možno alebo niekto iný obajsní

alickapusinka
23. apr 2025

Už nejako doštuduj ked si prešla posledný ročník. Nevystupovala by som snažila by som sa ju dokončiť. Nezmysle odisť a prerušiť študium v poslednom ročníku.Zostaneš bez školy kam ťa vezmu bez školy.A zdravotne problémy budeš rieišť priebežne. Ked si išla na tu školu prečo si nemala individualní študijný plán však ak si mala zdravotne problémy predtým než si išla na školu tak sa dalo ratať že sa môžu obnoviť.Takže nerozumiem že to riešiš teraz ked už máš koniec. Ak si naozaj chora tak si odlož školu o rok ale ja by som to nerobila bez vzdelania ani dobru prácu mať nebudeš.

koniarova
23. apr 2025

Prečo neriešiš IŠP?

nynia
23. apr 2025

V poslednom rocniku takze teraz niekedy maj/jun koncis? Ja by som dostudovala, kvoli vymeskanym hodinam ti mozu dat komisionalky (treba si to overit v skolskom poriadku) na ktore sa urcite zvladnes naucit ale takto kvoli tym par tyzdnom stratit dalsi rok zivota sa neoplati. Ale toto trebalo riesit cez ISP vopred nie az ked uz vznikol problem s vymeskanymi hodinami.

patka06
23. apr 2025

Ak ťa teraz vylúčia, zahodíš doterajšie roky štúdia na SŠ, budeš mať ukončenú len ZŠ a takmer nulové uplatnenie.
Dohodni si IŠP alebo komisionálne skúšky a snaž sa úspešne ukončiť. predpokladám, že si v maturitnom ročníku - takže ti chýba naozaj málo.

tenerifka
23. apr 2025

Ty mas 21 rokov a nemas dokoncenu strednu? To ako sa da? Moja dcera ma 22 a konci VS vedecky smer....

tenerifka
23. apr 2025

Ake mas zdravotne problemy?

januska12323
23. apr 2025

Stredná alebo vysoká škola?

patka06
23. apr 2025
@tenerifka

Ty mas 21 rokov a nemas dokoncenu strednu? To ako sa da? Moja dcera ma 22 a konci VS vedecky smer....

@tenerifka Dať sa to dá, ak mala na SŠ prerušené štúdium - moja dcéra študuje normálne a maturovať bude takmer 20 ročná /19 r. 9 mesiacov/

slnecnica30
23. apr 2025
@tenerifka

@tenerifka čítajte poriadne. Mala uz jedenkrát prerušené studium kvoli zdravotnym problemom. Vasa dcera evidentne nebojuje so zdravotnými problemami ktore by jej bránili sa plnohodnotne venovat studiu ako autorke. - preto 21 rokov a stredna skola.

tenerifka
23. apr 2025
@slnecnica30

@tenerifka čítajte poriadne. Mala uz jedenkrát prerušené studium kvoli zdravotnym problemom. Vasa dcera evidentne nebojuje so zdravotnými problemami ktore by jej bránili sa plnohodnotne venovat studiu ako autorke. - preto 21 rokov a stredna skola.

@slnecnica30 preco mi dievca zlate vykas? Tu si vsetci tykame, citaj poriadne pravidla a dobre zvyky na fore.
Zakladatel sa nevyjadril, o ake zdravotne problemy sa jedna, kedze je v poslednom rocniku, je tam moznost doloncit skolu externe....

klaudinenka
24. apr 2025
@tenerifka

@tenerifka neviete aké má zdravotné problémy a vyťahujete tú vašu dcéru. Nie každý má na to prostriedky a životnú situáciu. Takých s vedeckým smerom je plný MC Donald. Nabudúce sa zachovajte trocha empatickejšie 🙏🍀😊

tenerifka
24. apr 2025
@klaudinenka

@tenerifka neviete aké má zdravotné problémy a vyťahujete tú vašu dcéru. Nie každý má na to prostriedky a životnú situáciu. Takých s vedeckým smerom je plný MC Donald. Nabudúce sa zachovajte trocha empatickejšie 🙏🍀😊

@klaudinenka co je dnes zatvorena lekareñ? Na pohotovosti ti lieky daju, a tebe aj bez receptu......

klaudinenka
Autor odpoveď zmazal
nelka93
25. apr 2025
@tenerifka

@klaudinenka co je dnes zatvorena lekareñ? Na pohotovosti ti lieky daju, a tebe aj bez receptu......

@tenerifka nie je to trosku drzé od teba?