icon

Ako sa začať učiť účtovníctvo?

hejyou
17. nov 2021

Ahojte prosim Vas som na RD a risuje sa mi praca vo firme kde hlavne gro tvori uctovnictvo. Rozmyslam,ze si urobim kurz,aby to mali so mnou lahsie(nemuseli ma tolko zaucat). S uctovnictvom nemam ziadne skusenosti. Prosim Vas odkial mam zacat? Jednoduchym,potom podvojnym a mzdovym? Vsetky naraz? Nasla som na mete za 600e komplet...ale asi bude lepsie zacat jednoduchym za 140e a potom dalsie? Dakujem za info

Strana
z2
kvetinka75
27. júl 2023

@juliasb ja sa tiež vždy pousmejem, keď niekto povie, idem sa učiť účtovníctvo, idem na kurza zamestnám sa niekde vo firme.. Ak sme do firmy vyberali účtovníčku, nikdy nie s kurzom, musela mať minimálne strednú školu. Jasné - ekonomickú

rikarika
27. júl 2023

@aniss257 zavisi od objemu dokladov. Teoreticky ak mas len tuzemsky nakup/predaj bez roznych specifik, mozno hej. Na druhej strane tych specifik je uz relativne dost a ak si nikdy danove priznanie k dph nerobila/nevidela, asi nie.

aniss257
27. júl 2023

@rikarika myslíš, zeby som to nezvládla ani pod dohľadom účtovnícky 😃? Vyzerala, zeby mi dala sancu.

rikarika
27. júl 2023

@aniss257 ak ta uctovnicka nauci vsetko od zaciatku, tak asi hej, ved s nou sa dohodni.

aniss257
27. júl 2023

@rikarika tak predpokladám, lebo inak by ma nechcela vziať ak vie, že s tým nemám skúsenosti 😃

Strana
z2