Ako si správne vybrať vysokú školu?
Ahojte, potrebovala by som pomoc, pri vyberani vysokej skoli. Za kazdy nazor budem velmi vdacna. Kedze sa zachvilu blizia maturity, mam strach, pretoze nemam vybranu konkrernu vysoku skolu kde by som chcela naozaj ist. Priemery moc dobre nemam ( nemam same jednotky, mam aj trojky, stvorku som mala z matiky).
Studujem na gymnaziu kde mam zvolene seminare biologie a obcianskej nauky, co su dost od seba odlisne smery. Zaujimala ma veterina, ale mam v sebe strach a vzdala som sa toho. Rozhodujem sa medzi filozofickou- psychologiou, predskolskou pedagogikou a nejakym zdravotnickym odborom- psychiater alebo pediater- z tohto nemam moc dobry pocit, pretoze biologia bola pre tazka uz na seminaroch. Alebo si este zvolit nejaky zdravotnicky obor bez prijimacej skusky.
Zase aj masmedialny obor by mi nebol cudzi....
Co ma najviac zacalo zaujimat je psychologia, psychoterapia, robila som si dost testov kde by som sa hodila, a hadze ma to na humanitne vedy ako psychologia, ale mam zvazit aj prirodovedne.
Je tu niekto z vás kto studoval napr.aj na tej filozofickej psychologiu, ci nasiel uplatnenie, ako to vyzera, ci je to vobdc dobry napad? Alebo ktora z tych vs filozoficka, pedagogicka, alebo lekarska by bol dobry krok? Dakujem moc
ja som na psychológií a radšej by som zvolila na tvojom mieste elementárnu pedagogiku pokial mas rada deti. Nakoľko aj v psychologii je biologia a neskor aj matematika. Alebo potom sociológia. Ale nie je oroblém ked aj rok vynecháš
Keď si mala problémy s biológiou tak určite neodporúčam ísť na medicínu. Tam je veľmi ťažká biológia hlavne anatómia. Hlavne ako lekár máš obrovskú zodpovednosť, tam nesmieš urobiť chybu.
no ja neviem ci zrovna pedagogika je spravny vyber, kedze napisala skoli...
Psychologov je dnes malo.. a preco ste vzdali veterinu, ked na medicinu si trufate? Ucenia budete mat vsade az az

Vzdala si sa veteriny, ale trufas si na medicinu? A stredoškolská biologia je pre teba tazka, a z chemie ani nemas seminare? No tadiaľto asi cesta nepovedie. Z tych moznosti najskor ta psychologia/pedagogika, pripadne mozes zvazit napr. veterinarnu sestru.