icon

Ako si vybrať fakultu na Žilinskej univerzite?

miroslavm1
17. mar 2024

Dobý večer, potrebujem pomoc s výberom fakulty na Žilinskej univerzite. Rozhodujem sa medzi: Fakulta riadenia informatiky a Strojnícka fakulta.

Strana
z2
andreakotesova
18. mar 2024

@luxus10 na KSKM už nie je nikto s vekom 70+. 60+ už ma len prof. Vičan a 60 rokov bude mať prof. Moravcik. Gro učiteľov je tam do 50 rokov.

luxus10
18. mar 2024

@andreakotesova andrejka pochopila som, ze peter je tvoj manzel, tak tu to radsej ukoncime..😍.a vican musi mat viac ako 60plus...urcite cez 70 a prave jeho som mala na mysli...

luxus10
18. mar 2024

@andreakotesova alebo teda okolo 70...to uz nie je dolezite...

andreakotesova
18. mar 2024

@luxus10 Vičan veru ešte nemá 70 rokov 🤣 tento rok v septembri bude mat.

luxus10
18. mar 2024

@andreakotesova no ved tak...😍 ale tu sa nejedna o neho...spravny chlap na spravnom mieste...🙂

a nezlosti sa, ty za to nemozes...

mali by sme sa vratit k tej strojarine...🙂

andreakotesova
18. mar 2024

@luxus10 ved ja sa nezlostim 🙂 robím nábor do celej UNIZA 😉 skola je to výborná.

luxus10
18. mar 2024

@miroslavm1 odporucila by som ti vyuzit den otvorenych dveri na fakultach, tak si to mozes lepsie pozriet, aj fakultu , povypytovat sa, co ta zaujima, vidiet prostredie, v akom by si sa pohyboval, neviem, ci sa na strojarinu robia prijimacky, ak nie sito bude prve dva rocniky...na FRI sa prijimacky asi robia, alebo teda sa robievali. v minulosti....

miroslavm1
autor
19. mar 2024

@luxus10 áno bol som na dod na FRI ale veľa vecí som sa popravde nedozvedel, a berú bez prijímačiek aj na strojarinu aj na FRI ak spĺňaš jedno z kritérií - priemer, maturita z matiky...

luxus10
19. mar 2024

@miroslavm1 a pozrel si si ich studijny program, pripadne porovnal si ho s stu v ba?

deti95060810
19. mar 2024

@luxus10 na stroj. berú všetkých a každého - to už nie je výber, ale nábor...
a potom už ani len sito nie je tak ako kedysi... napr. deskr. vôbec nie je, mat. je tiež poriadne skresaná - proste už sa neučí takmer nič...
na stroj fak. chýba približne 100 študentov...

miroslavm1
autor
19. mar 2024

@luxus10 áno pozeral som majú tam dosť matematiky a samozrejme aj informatika sa točí okolo nej no páčilo by sa mi keby tam je možno menej tej matiky. A nie neporovnával som to z Bratislavou, ale viem že chalani ktorí išli do Bratislavy to lutujú, ževraj je tam zlý prístup a extrémne sito.

miroslavm1
autor
19. mar 2024

@deti95060810 myslíš že strojárina ako odbor zaniká ? alebo ako to myslíš

luxus10
19. mar 2024

@miroslavm1 ja si skor myslim, ze pokulhava skor uplatnenie strojarov tu na sk..no mozno sa mylim...deti mojich kolegyn, ktore maji strojarinu v za, nasli upatnenie v cr, v mladej boleslavi, tu sa nedalo...4 chlapci pocas niekolkych rokov, nezavisle od seba...pocas covidu ich este aj poprepustali...

sused chodil na it priemyslovku, spoluziaci isli na vs it do brna, aj to veru este pocas 1. semestra zabalili, ze je to velmi narocne tam, sused isiel na fri -ofrflaval, ze sa tam ucia veci co uz vie, a aj take, co potrebovat nebude...😍 no tak si vyber...a veru spominal, ze ho vzal na fri bez prijimaciek...

miroslavm1
autor
23. mar 2024

@luxus10 ano dakujem, uvidíme

xtal
11. máj 2025

Zdravím, opýtal by som sa ako si sa rozhodol, ako vyzerajú tvoje skúsenosti po roku štúdia, ak si išiel do Žiliny ? Tento rok maturujem a tiež rozmýšľam nad UNIZA odbor informatika.

miroslavm1
autor
23. máj 2025
@xtal

Zdravím, opýtal by som sa ako si sa rozhodol, ako vyzerajú tvoje skúsenosti po roku štúdia, ak si išiel do Žiliny ? Tento rok maturujem a tiež rozmýšľam nad UNIZA odbor informatika.

@xtal vybral som si strojárinu, odbor počítačové konštruovanie a som zatiaľ spokojný. Myslím si, že to bolo pre mňa lepšie rozhodnutie v strojárine sa vidím viac ako v informatike. A ďalšia vec je, že FRI je fakt ťažká aj keď to môžem porovnať so spolužiakmi čo je išli študovať ( informatika a riadenie) tak buď prenášajú predmety alebo sa na štúdium vykašľali, samozrejme záleží na tebe či si vyberieš odbor manažment, s ktorým žiaci nemajú až tak problém alebo si vyberieš informatiku, siete..., na ktoré buď máš alebo nemáš a budeš sa trápiť.

Strana
z2