Ako si vybrať vysokú školu?
Ahojte 🙂
potrebovala by som trochu inšpirácie a reálnych skúseností. Momentálne sa rozhodujem, akú vysokú školu / odbor si vybrať, ale úprimne – už som z toho dosť stratená a neviem, kam sa pohnúť.
To co ma baví študujem externe ako druhu strednú školu , ale chcela by som mať aj nejaké to vysokoškolské vzdelanie , tak hľadám nápady
Ak študuješ to čo ťa baví, tak v tom pokračuj ďalej na VŠ... nemá zmysel študovať len pre titul, pokiaľ je to dobrá škola, tak to nedáš, keď ku tomu nemáš vzťah a pokiaľ je to slabá škola, tak ti na CV môže viac uškodiť ako polepšiť...
@mia222mia Ideálne je spraviť si takú školu, aby si potom aj to čo vystudujes mohla reálne vykonávať, logicky .... Nenapísala si čo ťa zaujíma .... Ja osobne nemám VŠ, lebo v tom nevidím zmysel.
Ja mám právo na univerzite komenskeho. A neodporúčam. Škola je z tých náročnejších (alebo aspoň bola). Veľa učenia a väčšina predmetov museli byť presné poučky, neobkecáš to na skúškach. Uplatnenie nie je až tak super. Keď chceš ísť do advokácie, zabudni na osobný život. Korporaty ťa zožerú za málo peňazí, v zahraničí nemáš čo robiť...
@mia222mia studovala som marketing v case, ked to nebol taky boom a uplatnenie bolo tazsie. Ale mna to velmi bavilo a dodnes bavi. Teraz vsak je to velmi dobre financne ohodnotene a nie je problem sa uplatnit.
Nemám. A vôbec mi nechyba
@mia222mia ekonomickú, v tomto odbore robím tridsať rokov . Teba by to bavilo?
Ja mám právo na univerzite komenskeho. A neodporúčam. Škola je z tých náročnejších (alebo aspoň bola). Veľa učenia a väčšina predmetov museli byť presné poučky, neobkecáš to na skúškach. Uplatnenie nie je až tak super. Keď chceš ísť do advokácie, zabudni na osobný život. Korporaty ťa zožerú za málo peňazí, v zahraničí nemáš čo robiť...
@tilly ale aspon to teraz trocha, pritom co robis, vyuzijes nie?
Biochémia, Prírodovedecká UK... ale to určite nie je niečo, čo by mal študovať človek len lebo by chcel nejaké vysokoškolské vzdelanie
@tilly moja dcéra má záujem o právo v Trnave🫣
ja mám ťažkú technickú školu, nepracujem v odbore, a minule sme sa bavili s kolegyňou v robote o školách -a uvedomila som si že to bola strašná škola, strašná 😂
Špeciálna pedagogika...predtým stredná zdravotnícka. Pracujem s osobami s postihnutím, takže zužitkujem obidve.
@mia222mia
Tak závisí od toho, či ti ide o to, aby si robila niečo, čo ťa baví, čo ťa uživí alebo kombináciu.
Ja som skončila medicínu na UK, škola bola asi stredne náročná, ale odišla som do zahraničia, takže ma moja práca uživí kráľovsky. Môj muž má 2 VŠ, jeden náročný technicky odbor, druhú taký hybrid medzi IT a právom a teda zarobí skoro 3x toľko čo ja. Obaja chodíme nadšene do práce, takže výber to bol dobrý.
@mia222mia
Podla mna si troll ked uz si vypotila o radu, tu sa ta slusne pytaju co ta bavi a ty si teraz ticho ako zaba pod kamenom
Mám vyštudovanú aplikovanú informatiku. V konečnom dôsledku som to nikdy nerobila a ani neplánovala robiť ale zaujímalo ma to. Plánujem ešte študovať marketing ale v tom už pár rokov pracujem.
@mia222mia Ideálne je spraviť si takú školu, aby si potom aj to čo vystudujes mohla reálne vykonávať, logicky .... Nenapísala si čo ťa zaujíma .... Ja osobne nemám VŠ, lebo v tom nevidím zmysel.
@anonym_b639bf baví ma hudba , to už teraz externe študujem ale nie na výške , v podstate mi ani vysokú školu až tak netreba , ale chcem niečo skúsiť

toto co je za trolliu otazku zas?
ved co ta bavi?
co studujes?
k comu ta to taha?
aby si nasla aj vyuzitie napriklad....do buducna...