Ako si vybrať vysokú školu bez prijímačiek?
Je vôbec dobrý nápad si podávať prihlášku na školu kde nie sú prijímacie skúšky, berú celkom malo ľudí ajkeď nemám najlepší priemer známok za tri roky. Priemer mám 2....
Mám zvolene 2 vš s prijímačkami a neviem či si mám dať aspoň 3 alebo viac, neviem ani ako sa na ne budem učiť ak si dám viac s prijímačkami. Čo by ste robili?
Súhlasím s @kaktusik007 dala by som si prihlášku na školy a odbory, ktoré chcem študovať kvôli profesnému smerovaniu, bez ohľadu či musím/nemusím robiť prijímačky.
Vyber si skolu, ktora ta bude bavit a za tym chod.
Úprimne, mám pocit, že tá škola hrá viac o peniaze než o kvalitu vzdelávania. Keď systematicky vyhadzujú ľudí na jednej ťažkej skúške a zároveň ponúkajú možnosť „vrátiť sa“ cez prijímačky, nepríde mi to ako pomoc študentom, ale ako premyslený spôsob, ako z nich vytiahnuť ešte viac peňazí.
Ak niekto padne, zaplatí za opakovanie. Ak niekto “preventívne” spraví prijímačky, možno ho vezmú späť a začne platiť znova. Tak či tak, škola na tom zarobí.
Preto by som si na tvojom mieste veľmi dobre premyslela, komu vlastne slúži táto „záchranná sieť“. Lebo ak si to chceš len “ísť skúsiť”, minieš čas, energiu aj peniaze a možno sa tým zbytočne rozhodíš pred reálnou skúškou, ktorú máš šancu zvládnuť. A ak ťa zoberú späť, budeš začínať znova, lenže za ďalšie roky platené z tvojho vrecka.
Takže fakt si zváž – chceš sa dať zmanipulovať do niečoho, čo hrá do karát hlavne škole, alebo pôjdeš naplno za cieľom, na ktorom ti reálne záleží?

dala si prihlasku iba na odbory, ku ktorym mam vztah - a neriesila by som ci tam su alebo nie su prijimacky...