icon

Ako študovať masmediálnu komunikáciu a ruštinu?

6. jan 2025

Viete mi prosím poradiť? Nemám v tomto veľmi prehľad. Chcem si dať prihlášku na vysokú školu v ke UPJŠ- filozoficka fakulta. Chcem študovať masmediálnu komunikáciu (to bude asi odbor slovakisticko medialne studia). Zároveň však chcem mať ruský jazyk a zdokonaľovať sa v ňom. Viete mi poradiť čo a ako? Netuším ako sa prihlasovať na ktorý program a či sa to dá kombinovať?

btus
7. jan 2025

veď na stránke školy musia mať napísané, čo s čím sa dá kombinovať.

lucik194
7. jan 2025

na webe to maju urcite napisane, jednotlive kombinacia ..... avsak to co chces studovat nema buducnost, nato aby si mala diplom Univerzity fajn, ale budes nezamestnatelna

autor
7. jan 2025

@lucik194 prečo by som nemala byť? Chcela by som byť moderátorka

lucik194
8. jan 2025

to, ze vystudujes masmedialnu komunikaciu z teba moderatorku nespravi.....

autor
8. jan 2025

@lucik194 prečo sa do mňa navazas? Vidíš moju otázku v príspevku?

autor
8. jan 2025

@lucik194 ja moderátor už som, otázka je na moju vs tak sa vyjadri prosím buď k otázke alebo neodpovedaj hlúposti mimo témy

lucik194
8. jan 2025

ach jaj, v prvom rade sa prihlas, potom sa s tebou bude niekto chciet bavit

v jednej vete pises, ze chces byt moderatorka, v druhej, ze uz to robis.....

takze, ako sme Ti poradili na webe najdes co potrebujes, ked nie, zavolaj si na studijne

autor
8. jan 2025

@lucik194 prosím ťa nerieš moje prihlásenie alebo neprihlasenie, teba to toho nič... Prečítaj si otázku ktorú sa pýtam a ak nevieš odpoveď tak choď radšej robiť niečo užitočné

anonym_9f1996
11. júl 2025
@lucik194

na webe to maju urcite napisane, jednotlive kombinacia ..... avsak to co chces studovat nema buducnost, nato aby si mala diplom Univerzity fajn, ale budes nezamestnatelna

@lucik194 hovorí absolventka danej univerzity či frustrovaná žena, ktorá si nesplnila svoje sny? Ja som absolvent masmediálnej komunikácie a poviem jedno, že 98 % mojich spolužiakov (vrátane mňa) mali prácu už počas štúdia, a to v médiách! (po Bc. štátniciach) čiže hovoriť, že tento odbor nemá budúcnosť je totálna blbosť - hovoria o tom audiometre, peoplemetre a iné techniky zaznamavacie sledovanosť, počúvanosť alebo čítannosť. Práca v médiách, čiže v rádiu, televízii, printe je len zlomok odvetví, v ktorých sa môžu absolventi týchto škôl zamestnať (a to nehovorím, že v takej tv je milion pozícií, kde sa možno uplatniť). Nie je to škola kde “dostanete” titul (až sa mi chce smiať), napríklad ja som si svoje záverečné práce poctivo odmakal, obhájil a úspešne zoštátnicoval, a to nevravím o samotnom štúdiu, kde aby sme pochopili súčasný kontext sveta, resp. médií, je potrebné naučiť sa rôzne dejiny, všetky žánre aké sú, pretože ak dôjdete do mediálnej inštitúcie nikto sa s vami nebude baviť - napíšte fejtón a nikto vám nebude vysvetľovať čo to je. Je tam ešte množstvo iných predmetov, ktoré su naozaj náročne, čiže tieto slová by som si na vašom mieste odpustil pokial ste tam ani neboli. Škola okrem iného dá človeku neskutočný všeobecný spoločensko-politicko-ekonomický prehľad a rozšíri rozhľad, ktorý dopomôže bežnému človeku zamestnať sa v médiách + mnohé predmety orientované na verbalný i neverbalny prejav, pisomný prejav a mnohé iné. Keď doma sledujeme televíziu alebo počúvame rádio nie je ani dňa kedy by som nepovedal, že aha to je moja spolužiačka, spolužiak alebo kolegyna. Nejde mi o to zmeniť tvoj názor, ale o to, že pokiaľ je tu niekto kto chce ísť na FMK UCM, tak pokojne choď, splň si svoje sny a škola ti veľmi, naozaj veľmi dopomôže k tomu, aby si po skončení či už prvého, bakalarskeho alebo magisterského stupňa uplatnil v rôznych médiách. Táto škola budúcnosť má, médiá, marketing, počítačové hry a mnohé iné zamerania tu boli, sú aj budú 🙂.