icon

Ako vybrať najlepšiu aprobáciu pre učiteľku?

17. jan 2025

Ahojte,

informujem sa pre dcéru 🙂.
Veľmi rada by bola učiteľka, buď ZŠ 2.stupeň alebo stredná škola / gymnázium.
Hlavnou otázkou je, akú aprobáciu si vybrať. Samozrejme prvoradé je to, čo ju baví a v čom je dobrá, no nemôžme nechať bez povšimnutia uplatnenia určitých aprobácií.
Čo je podľa vás žiadaná kombinácia?
Uvažuje nad "Učiteľstvo slovenského jazyka a literatúry a nemeckého jazyka a literatúry" na UK v Bratislave.

benit
17. jan 2025

Slovenvinarov je zufalo malo a uvazok jej lahko naskladaju. Plus nj ma to super.

zuzana76
17. jan 2025

to je fajn kombiancia, este lepsia by bola s anglictinou

msnesquik
17. jan 2025

@benit u nas je ich teraz dost vela 🙈 kazdopadne jazyky budu vzdy ziadane, ja mam sjl a anj..

kacena4
17. jan 2025

lepsia je sjl + anj alebo nejaky iny predmet aj geografikarov a dejepisarov je malo. tak isto aj matika fyzika chemia je velmi ziadany smer u nas na skole napr. nemcinu nemame nakolko rodicia si vyberaju druhy cudzi jazyk vzdy konverzacia v anj aby sa deti zdokonalili v 1 jazyku poriadne

vkatush
17. jan 2025

To má super. Slovenčinárov na každej škole treba viac, takže má viac možností a nemčinárov (ale aj angličtinárov) je málo, lebo veľa odíde do súkromného sektora, do firiem alebo učí v jazykovkách. Prácu určite nájde.

Len nech sa pripraví, že mať 2 jazykové aprobácie je časovo náročné (prípravy, opravovanie, diktáty, slohy, a to nevravím, ak jej dajú robiť monitory/maturity). Prvé roky, kým si urobí nejaké portfólio, bude pracovať veľmi dlho.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sweetdreams1
17. jan 2025

Za mňa super aprobacia, slovencinarov treba stále a jazykarov tiež. zároveň nemčina sú aj zadné dvierka, ak by ju raz školstvo omrzelo.

hnedovlaska1234
17. jan 2025

Tiež si myslím, že dobrá kombinácia. Aj ja študujem slovenčinu😊

msnesquik
18. jan 2025

@vkatush ja ucim na zakladnej skole a narocne to nie je, ak nejde na strednu skolu, tak tych diktatov a prac nie je zas tak vela, da sa to uplne v pohode zvladat

benit
18. jan 2025

@msnesquik my hladame uz 3 roky. To je asi od casti slovenska. Pozri kolko ucitelov hladaju v bratislave.

luccy89
23. jan 2025

Prosim vas, da sa niekde studovat ucitelstvo SJL a napr historia aj externe? Tie čo študujete slovenčinu a máte denné, koľko dní v týždni máte prednášky?

hnedovlaska1234
23. jan 2025

@luccy89 nie som si úplne istá ale myslím si, že na UKF v Nitre sa dá študovať sjl + história😃

hnedovlaska1234
23. jan 2025

@luccy89 na každej škole je to podľa mňa ináč, ja som tento semester mala školu od pondelka do piatka. V prvom ročníku som napríklad piatky školu nemala. Záleží…ak by ťa zaujímalo niečo kľudne napíš😄

julish
23. jan 2025

@luccy89 uplne kazdy den som mala, niektore aj od rana do vecera. Neviem ai predstavit davat to extetne

vkatush
23. jan 2025

@luccy89 ako píšu baby, mala som po-pia od rána do večera. Neviem si to predstaviť študovať externe a ani neviem, či sa to niekde dá.

luccy89
24. jan 2025

@hnedovlaska1234 ahoj, ďakujem za odpoveď. sjl+dej sa da aj na UK v BA, ale nie externe. Ja už pracujem na ZŠ preto potrebujem externe. Jednu VŠ už mám, ale nie pedagogiku. Nechcela som robiť len DPŠ, ale mať aprobáciu na predmet a to neviem nájsť, čo by išlo externe.

jamesinka
24. jan 2025

Ako nemcinarka na RD mozem povedat, že dostavam velmi vela ponúk. Zijem v BA