Ako zvládať stres zo štátnic?
Ahojte, ako ste zvládali štátnice? Ja mám pocit, že napriek tomu, že tomu venujem veľa času (cca niekolko týždňov reálne že celý deň od rána do noci) tak že nič neviem, máme veľa rokov, veľa mien a mne sa to už celé pomiešalo a mám pocit, že nič neviem. Viete mi poradiť, čo vám pomahalo pretože ja sa zbláznim a odpadnem tam.
Mne pomohlo uvedomenie si, že už raz som tie skúšky urobila a v podstate nič nové tu odo mna nechcú. Ja som mala štátnice z prírodovedného smeru (chémia) a musím povedať, že boli pre mna jednoduchšie než skúšky z jednotlivých predmetov, kde nás hodiny grilovali z každej strany. Toto bolo dosť v pohode.
Keď ja som mal štátnice, tak som mal tému, ktorá bola mierne proti srsti môjho skúšajúceho, tak ten ma tam griloval jak kurča v akcii, ale dal mi to za A nakoniec 😂
Na automat 😂 tiež som tam išla s pocitom, že nič neviem, lebo už sa mi to všetko miešalo dokopy a ako som si vytiahla otázky, tak proste zafungoval adrenalín a vytiahla som "z päty" aj také vedomosti, čo som ani nevedela, že mám...
Hovorila som si že však čo ak to nedám stále je možnosť opravných 😊
V prvom rade, keď sa toľko učíš, určite aj veľa vieš. Na štátnici budeš mať taký adrenalín, že sa budeš čudovať, na čo všetko si si spomenula. A v neposlednom rade také staré dobré " keď nejde o život, ide o h...". Aj keď Ťa samozrejme chápem. Tiež som si to zažila.
Ono to niekde vypláva a spomenieš si počas prípravy. Hlavne v panike nelistuj z témy na tému tesne pred tým. Skôr sa snaž upokojiť. Ja mamna štátnice super spomienky. Vybrala som si aj neobľúbenú tému, ale negrilovali ma, mala som nakoniec Ačka.
Boli v pohode. Oveľa ľahšie než samotné skúšky... Neboj, určite to dáš....
Ďakujem krásne za odpovede! Budem teda dúfať, že ma tam z tohto všetkého nevypne. Budem sa spoliehať na ten adrenalín a že niečo (dostačujúce) tam vypotím. 😅
Držím palce a potom napíš!
Tak ja som sa nastavila na to, že si idem ťahať jednoduché otázky, teda tie ľahšie. A vieš ze som si ich aj vytiahla??? ;).
Ešte an skúšajúci mi po skúškach vraví, že vy ste mali teda ale ľahké otázky 🙂. A tak aj bolo...ako pri Bc tak aj pri Mgr.
Tak ja som sa nastavila na to, že si idem ťahať jednoduché otázky, teda tie ľahšie. A vieš ze som si ich aj vytiahla??? ;).
Ešte an skúšajúci mi po skúškach vraví, že vy ste mali teda ale ľahké otázky 🙂. A tak aj bolo...ako pri Bc tak aj pri Mgr.
@vilma7 tomu sa asi vraví manifestacia, tak idem sa zamerať na moje obľúbené
Hlavne nádych a výdych. Ja som tiež stresovala, ani som nejedla. Mala som v ten deň aj obhajobu a nakoniec oboje za 1 (V Česku je iná stupnica hodnotenia). Tiež som mala pocit že toho moc neviem a dokonca som sa deň pred tým uz ani neucila. Povedala som si, že už som toho preskákala veľa na škole a určite si niečo z tých predmetov pamätám aj z výučby. A dopadlo to dobre. Držím palce
Hlavne nádych a výdych. Ja som tiež stresovala, ani som nejedla. Mala som v ten deň aj obhajobu a nakoniec oboje za 1 (V Česku je iná stupnica hodnotenia). Tiež som mala pocit že toho moc neviem a dokonca som sa deň pred tým uz ani neucila. Povedala som si, že už som toho preskákala veľa na škole a určite si niečo z tých predmetov pamätám aj z výučby. A dopadlo to dobre. Držím palce
@barborka2_2 ďakujem veľmi pekne, presne tak nad tým premýšľam aj ja, no uvidím zajtra.
Je to taaam 😊 mali ste pravdu pri príprave mi to išlo z hlavy úplne samé.
💪😁

Štátnice z dejepisu?treba mať časovú os a súvislosti