icon

Ako zvládnuť externé štúdium v 42 rokoch?

30. júl 2024

Dala som sa na studium jazyka,NJ externe.Ale mam obavy nakolko som osprostela,mam ako keby mozog ktory pracuje na 30%.Nieco nove sa naučím ale za 10’ to dokážem zabudnúť .A mam pocit ze mi chyba aj energia.Mam deti mensie aj pracujem ale pracu si viem urobit za 5 hodin .Zacimam si uvedomovať naozaj úbytok energie,hlavne co da učenia tyka.Ako keby mozgová hmla. Nemyslim si ze tu skolu zvladnem.Ako ste to mali vy?

palicka
30. júl 2024

Máš môj obdiv… ja mám každým rokom pocit, že neviem ani to, čo som vedela

terina25
30. júl 2024

Tiez som sa dala na jazyk min.rok-spanielcinu. A je to ako pises,ovela ovela tazsie. Ja ale nechodim na VS,ale jazykovku

minnie30
Autor odpoveď zmazal
dundulica
30. júl 2024

môj muž si robil druhu VŠ po 50-ke

autor
30. júl 2024

@palicka ja ešte donedávna som bola plná energie a teraz keď mám zapojiť mozog,má to úspava

magic08
30. júl 2024

@dundulica aj ju využíva v praxi?

kacena4
30. júl 2024

tak pri studiu v tomto veku je najdolezitejsia motivacia ak chyba nestuduj. ja budem mat 50r o chvilu a koncim mgr. skola pre mna nikdy nebola narocna, ucila som sa rada s tym ze skolu vyuzijem v praxi. drzim palceky

astonka
30. júl 2024

Ja ťa len chcem povzbudiť že ono to ide nie úplne najsuper ale ide to 😁. Ja som sa dala v 44r. na študium úplne niečo iné ako som vyštudovala a kde pracujem. Prvý rok som zvládla ano učenie mi nešlo tak ako za mlada ale nastavila som sa nejako a ide to teším sa zo seba inak mam aj 61r.spolužiačku .

autor
30. júl 2024

@astonka gratulujem,ja verim ze da do toho dostanem,len mam pocit ako keby som nemala ziadnu energiu ,ako domacnost,deti praca ok ale uz na to ucenie nemam sil.Zacala som si opakovat aspon gramatiku.

autor
30. júl 2024

@kacena4 a co študuješ?

kacena4
30. júl 2024

učiteľstvo špeciálna pedagogika, tiež držím palceky

autor
30. júl 2024

@kacena4 dakujem.

bubka7
30. júl 2024

Skoro v 40ke som sa dala na externe studium,dorobit si maturitu.Tri roky,kazdy stvrtok 5 hodin v skole,za jeden polrok skuska z 13 predmetov,medzitym praca domacnost,dve deti,rozvedena.Zmaturovala som velmi uspesne a doteraz sa niekedy zamyslim,kde som nabrala tolko odvahy a sily to zvladnut.Asi preto,lebo som chcela a verila si.Som rada,ze som to nevzdala a dobojovala az do konca.Ver,ze aj ty to das.Drzim palce😀

astonka
30. júl 2024

Ja som zo začiatku bola ako “oplašena” tiež robota, domácnosť ja mam 3 deti ale potrebuje ma už len ten najmladší sa to potom nejak unormalnilo😁 tiež som bola unavená učila sa aj do polnoci potom som sa do toho nejak dostala ale už to učenie a pamat neni čo za mlada😇
Ale držim ti palce ja som sa velmi tešila zo seba aj spokužiakov ako nam to spolu ide.

kaktusik007
31. júl 2024

no mozog uz nie je to co byval 🤷🏼‍♀️ studujem externe, prvy rok za mnou a miestami to bolo fakt narocne - deti a domacnost sli v skuskovom na vedlajsiu kolaj.... ale moji maju 13 a14, sami si vedia ohriat / navarit..... takze to bolo v tomto jednoduchsie

tl999
1. aug 2024

ahoj! Pred pár dnami bola tu akurát téma učenie nemčiny, ako učiteľsky odbor. Drvina väčšina ludi sa zhodli v tom, ze nemcina čoskoro upadne do zabudnutia a neoplatí sa vyštudovať ju lebo nebudeš mat zakrytý úväzok s nou. Chcela by som sa spýtať co ta motivuje na učenie na nemčiny? Asi očakávam aj povzbudzovanie od teba, lebo ja sama som nemčinárka, a tu na Slovensku žiaľ nevedela som nájsť uplatnenie vo pedagogike.

uhrikovci
1. aug 2024

Ja budem mať za týždeň 41rokov, končím nadstavbu učiteľka MŠ, vychovávateľ. Normálne už riešime s babami, jak my zmaturujeme 😅

elenita
1. aug 2024

@terina25 drzim Ti palce 😉 Ja tiez ucim spanielcinu, momentalne ucim manzelsky par 60-nikov, zacinali ako uplni zaciatocnici ani nie pred rokom a uz im to ide velmi dobre 🙂 a k teme - robila som si teraz DPŠ a teda ako studentke mi to tiez islo ovela tazsie, hlavne tym, ze v tomto veku uz mame x veci na starosti....ale dalo sa to zvladnut.

terina25
1. aug 2024

@elenita dakujem