Ako zvládnuť prijímačky na zubné lekárstvo MUNI?
Zdravím,
čakajú ma prijímačky na zubné lekárstvo na LF MUNI, a veľmi by mi pomohlo ak by sa mi ozval niekto, kto sa tam dostal. Mám zopár otázok ohľadom prijímačiek a bonifikácií (hlavne jazykový certifikát).
Taktiež som sa prihlásila na Bmedic kurz ohľadom ktorého by som sa tiež chcela niečo opýtať.
Prípadne uvítam aj ak mi viete dať kontakt na niekoho, s kým by som sa mohla poradiť.
Ak mi viete pomôcť s čímkoľvek vyššie budem rada.
Kľudne aj ak ste len robili Cambridge, IELTS alebo TOFEL C2 certifikát.
Preferujem komunikovať cez nejakú sociálnu sieť (mám ig, messenger, whatsapp, snapchat, discord), tu si ťažko nachádzam notifikácie.
Ďakujem 💜
P.S. prosím vynechajme útočné komentáre ako stačí hľadať, veď to všetko nájdeš na takej a takej stránke, ani neviete koľko som toho v posledných mesiacoch prečítala :D
Ja nepomozem, len ze drzim velmi palce. Znama tento rok maturovala, tiez isla na zubarinu do Brna a neprijali ju, pritom cely rok sa ucila, chodila aj na Bmedic, kopec casu a vyhodenych penazi a prd z toho.. tak ide na rok do Nitry na hnojarinu a dufa, ze sa tento dalsi dostane, ale uz aspon nema hlavu v oblakoch, ze ked mala na gymku 1ky a zaplati si doucko, automaticky sa na zuby dostane. Holt, je tam natresk, tak este raz vela stastia!
Ja nepomozem, len ze drzim velmi palce. Znama tento rok maturovala, tiez isla na zubarinu do Brna a neprijali ju, pritom cely rok sa ucila, chodila aj na Bmedic, kopec casu a vyhodenych penazi a prd z toho.. tak ide na rok do Nitry na hnojarinu a dufa, ze sa tento dalsi dostane, ale uz aspon nema hlavu v oblakoch, ze ked mala na gymku 1ky a zaplati si doucko, automaticky sa na zuby dostane. Holt, je tam natresk, tak este raz vela stastia!
@anonym_2d0479 natresk je
Co poznam novoprijatych zubarov tam prijimacky a testy vedeli naspamat uz len podla cisla otazky ( napr na upjs) povedala si otazka 562 a vysypali otazku aj spravne odpovede z hlavy len tak ako keby si sa ich spytala kolko je hodin
Poznám jedno dievča a dostala sa tam až na 4x. Popri tom študovala chémiu a biológiu. 4 roky drela a nakoniec sa podarilo, nevzdala sa svojho sna. Je z nej zubárka z Karlovej univerzity. Bez známosti.
Prijímačky samozrejme robila aj Brno.
Inak zubarina je plnka., poznám viac zubárov a väčšina hoci mala na gympli super známky išli cez známosti ( detí doktorov, zubárov atď...)
@anonym_2d0479 natresk je
Co poznam novoprijatych zubarov tam prijimacky a testy vedeli naspamat uz len podla cisla otazky ( napr na upjs) povedala si otazka 562 a vysypali otazku aj spravne odpovede z hlavy len tak ako keby si sa ich spytala kolko je hodin
@anonym_0f4b68 Treba byt veelmi dobre namakany, ale uprimne neverim, ze ked sa maju naucit 3000 otazok, vedia takto len podla cisla z fleku odpoved.. to su take povedacky. Mozno niektore otazky im utkveju, ale isto nie ze vsetky, este ked tam su priklady a vysledky su desatinne cisla, za sebou aj 10 cisel lisiace sa v jednom cisielku. Ale to nic nemeni na tom, ze je to fakt zahul, zubarina aj na Slovensku aj v Cesku, treba byt velmi dobre pripraveny. A o Brno je velky zaujem vseobecne aj u Cechov aj u Slovakov.
@anonym_0f4b68 Treba byt veelmi dobre namakany, ale uprimne neverim, ze ked sa maju naucit 3000 otazok, vedia takto len podla cisla z fleku odpoved.. to su take povedacky. Mozno niektore otazky im utkveju, ale isto nie ze vsetky, este ked tam su priklady a vysledky su desatinne cisla, za sebou aj 10 cisel lisiace sa v jednom cisielku. Ale to nic nemeni na tom, ze je to fakt zahul, zubarina aj na Slovensku aj v Cesku, treba byt velmi dobre pripraveny. A o Brno je velky zaujem vseobecne aj u Cechov aj u Slovakov.
@anonym_2d0479 ved som to skusala, nahodne
Samozrejme dany uchadzac bol v prvej 5 prijatych
Poznam aj vseobecneho lekara, co bol c1 na prijimackach a mal plny pocet bodov
@anonym_2d0479 ved som to skusala, nahodne
Samozrejme dany uchadzac bol v prvej 5 prijatych
Poznam aj vseobecneho lekara, co bol c1 na prijimackach a mal plny pocet bodov
@anonym_0f4b68 chore 😆, vsak na prijimackach im vyberu nahodne 100 otazok a cisla otazok uz sediet nebudu… A to nemam nic proti tebe, to pisem vseobecne, ze vediet cisla otazok je im na dve veci.
@anonym_0f4b68 chore 😆, vsak na prijimackach im vyberu nahodne 100 otazok a cisla otazok uz sediet nebudu… A to nemam nic proti tebe, to pisem vseobecne, ze vediet cisla otazok je im na dve veci.
@anonym_2d0479 no nepochopila si, tu nejde o to ze ake cislo taka otazka, chcela som tym povedat, ze ti ludia boli tak namakani a tak mali prejdene tie otazky, ze uz vedeli aj cislo tej otazky v testovnici
Chore/nechore kazdy rok je vzdy silnejsi a silnejsi, dostat sa na medicinu nieje len tak, ak preto je pochopitelne, ze ti ludia na sebe fakt makaju aby sa tam dostali, ze to niekto flaka alebo si mysli, ze mam dobre znamky na strednej nebude problem dostat sa na medicinu tak to bohuzial nefunguje
A nebudeme si klamat, vystudovat medicinu je sama o sebe prestiz a clovek ma vystarane do konca zivota
@anonym_2d0479 no nepochopila si, tu nejde o to ze ake cislo taka otazka, chcela som tym povedat, ze ti ludia boli tak namakani a tak mali prejdene tie otazky, ze uz vedeli aj cislo tej otazky v testovnici
Chore/nechore kazdy rok je vzdy silnejsi a silnejsi, dostat sa na medicinu nieje len tak, ak preto je pochopitelne, ze ti ludia na sebe fakt makaju aby sa tam dostali, ze to niekto flaka alebo si mysli, ze mam dobre znamky na strednej nebude problem dostat sa na medicinu tak to bohuzial nefunguje
A nebudeme si klamat, vystudovat medicinu je sama o sebe prestiz a clovek ma vystarane do konca zivota
@anonym_0f4b68 Prestiz to je, ale aj velka zodpovednost. Dostanu sa ozaj len ti najlepsi a len ti, ktori su ozaj zapaleni pre to byt lekarmi a to uz musi byt aj taky vnutorny hnaci motor v tom cloveku, ze ano, idem sa drtit, aj ked nevladzem, aj ked toto ucivo nemusim... preto ako som vyssie pisala, ze ma niekto 1-ky a doucka nic neznamena.. Ludia sa driluju donemoty, daktori aj podla cisla otazok, co je uz za mna nepredstavitelne… ale tak aspon vidno, ze konkurencia je obrovska. Ja poznam ludi, ktori sa neodstali ani na druhy, tretikrat a tiez kopec douciek, casu, penazi uz len v tej priprave.
@anonym_0f4b68 Prestiz to je, ale aj velka zodpovednost. Dostanu sa ozaj len ti najlepsi a len ti, ktori su ozaj zapaleni pre to byt lekarmi a to uz musi byt aj taky vnutorny hnaci motor v tom cloveku, ze ano, idem sa drtit, aj ked nevladzem, aj ked toto ucivo nemusim... preto ako som vyssie pisala, ze ma niekto 1-ky a doucka nic neznamena.. Ludia sa driluju donemoty, daktori aj podla cisla otazok, co je uz za mna nepredstavitelne… ale tak aspon vidno, ze konkurencia je obrovska. Ja poznam ludi, ktori sa neodstali ani na druhy, tretikrat a tiez kopec douciek, casu, penazi uz len v tej priprave.
@anonym_2d0479 ja poznam jedneho doktora uz co sa dostal az na 5 pokus 🙂
A je z neho super lekar
Takze cest vynimkam
Ja sama som si znicila krcnu chrbticu nad knihami tolko som nad nimi sedela
Ďakujem všetkým za odpovede. 💜
Medzitým som si písala zo študentkou z MUNI, ktorá aj robí kurzy v Bmedic, tak som sa s ňou poradila o veciach, ktoré som potrebovala vedieť.
Čo sa týka certifikátu z angličtiny, asi sa na to vykašlem a radšej sa poriadne sústredím na prijímačky. Tento rok už sa zaň nedostáva 6 bodov, ale len 2 a za to úplne vyhadzovať 200€ neplánujem. Navyše, musela by som sa tomu poriadne pomenovať, aby som mala istotu, že to naozaj spravím na C1. Viem, že aj tie 2 body veľakrát pomôžu, ale radšej ich získam tým, že sa poriadne naučím na prijímačky. Nejaké body by som mala získať aj za priemer, možno mi pomôže práve to.
Podľa toho, čo píšete to teda vidím na veľmi tvrdú prácu. Včera som dostala prístup do e-learningu od Bmedic a ked som videla koľko modelových otázok tam majú na precvičovanie, skoro som odpadla, ale som rada, v tom prípade tam budú asi všetky, ktoré doteraz existovali haha
Porovnávam si to s tým, ako som vedela 1600 otázok na vodičák odpredu odzadu a dala som to na 100%, tak hádam zvládnem aj prijímačky. Je tam tých otázok tak 7x viac, a aj na inú tému, ale o toľko viac mám aj času na prípravu, tak to hádam vyjde.

@zoe_ s prijimackami nepomozem, zaujala ma jazykova skuska. Budes studovat v AJ na MUNI?
Dcera si robila minuly tyzden Cambridge test. Robila ho elektronicky, vysledky budu do 2 t. Ak mas nejake otazky ohladom tohto, tak sa pytaj. 🙂