Ako zvládnuť štátnice popri starostlivosti o dieťa?
ahojte, mnohí to už máte za sebou. študujem externe už siedmy rok, a minulý rok sa mi narodilo dieťatko vytúžené.
čaká má náročné obdobie - učenie sa , príprava, stres...
čo pomohlo vám ? ako to ustáť ?
nechcem aby malá cítila zo mňa stres...
bojím sa, ako to celé zvládnem, a či vôbec :(
Učila som sa keď malý spal, na obed, večer. Zvládla som to bez pomoci rodiny, manžela, každý sa na mňa vykaslal. Človek ak veľmi chce, nájde si ten systém a zvládne všetko.
@mogaa no ved treba mat dieta pocas studia anpotom hodit na starost starym rodicom 😭
V živote príde ešte veľa stresujúcich situácii..
No mohla si s dietatom počkať kým doštuduješ? A co študuješ 7 rokov? 🤔
Aké veľké je dieťa? Uč sa večer, keď ho dáš spať, pripadne na obed ak ešte spinká.
Uprac raz týždenne väčšie upratovanie, aj to nezaberie veľa času, a cez týždeň využi pomoc manžela- nech Ti pomáha v domácnosti, vezme dieťa von..Veď je to aj v jeho záujme, aby si doštudovala. Uvariť rýchle jedla zaberie pol hodinu denne. To máš ako prestávku.
Ja som si tak robila profesijné skúšky, a to som bola už 10r po VŠ, tak viem, ako sa cítiš. Nie je to navždy, ale dočasne musíte všetci vyjsť zo svojej komfortnej zóny.
@bielasovicka
@katulienkax dievcata, studuje EXTERNE - cize je to pracujuca zena, s rodinou... a proste ostala tehotna. A sedem rokov preto, lebo externe studium bolo este donedavna Bc 4 roky a Mgr. dalsie 3.
@katulienkax :D jasne , presne ako si napisala
@bielasovicka logopediu 🙂
@bielasovicka pane bože, ja som tiež štátnicovala keď mal môj syn 1,5 roka. Narodil sa mi v druhom ročníku na vysokej škole, čo som ho mala dať do mrazáku ?Proste sa stalo, tak sa stalo. Život občas neplynie tak, ako si ho neplánujeme
Autorka - Zvládnuť sa to dá, dá sa všetko keď človek chce. Samozrejme treba mať podporu rodiny a manžela/priateľa. Ja som sa učila po nociach, po nociach písala prácu, v tom období som spala max 3h. denne a fungovala len na "autopilota" - hlavne v zdraví prežiť deň, unaviť malého aby mi skôr išiel spať a ja som mohla ísť rýchlo obriadiť domácnosť a ísť sa učiť 😄 malý bol u našich alebo varoval muž keď som bola v škole na skúškach alebo na praxi. Veľmi som rada, že mi pomohli, a ich pohľad, keď som si preberala diplom na promóciách bol na nezaplatenie 😊

tak bez pomoci rodiny to budeš mať ťažké....