icon

Ako zvládnuť štátnice popri starostlivosti o dieťa?

1. mar 2025

ahojte, mnohí to už máte za sebou. študujem externe už siedmy rok, a minulý rok sa mi narodilo dieťatko vytúžené.
čaká má náročné obdobie - učenie sa , príprava, stres...
čo pomohlo vám ? ako to ustáť ?
nechcem aby malá cítila zo mňa stres...
bojím sa, ako to celé zvládnem, a či vôbec :(

mogaa
2. mar 2025

tak bez pomoci rodiny to budeš mať ťažké....

mirka3169
2. mar 2025

Učila som sa keď malý spal, na obed, večer. Zvládla som to bez pomoci rodiny, manžela, každý sa na mňa vykaslal. Človek ak veľmi chce, nájde si ten systém a zvládne všetko.

katulienkax
2. mar 2025

@mogaa no ved treba mat dieta pocas studia anpotom hodit na starost starym rodicom 😭

ivangeline
2. mar 2025

V živote príde ešte veľa stresujúcich situácii..

bielasovicka
2. mar 2025

No mohla si s dietatom počkať kým doštuduješ? A co študuješ 7 rokov? 🤔

dupinka
2. mar 2025

Aké veľké je dieťa? Uč sa večer, keď ho dáš spať, pripadne na obed ak ešte spinká.
Uprac raz týždenne väčšie upratovanie, aj to nezaberie veľa času, a cez týždeň využi pomoc manžela- nech Ti pomáha v domácnosti, vezme dieťa von..Veď je to aj v jeho záujme, aby si doštudovala. Uvariť rýchle jedla zaberie pol hodinu denne. To máš ako prestávku.
Ja som si tak robila profesijné skúšky, a to som bola už 10r po VŠ, tak viem, ako sa cítiš. Nie je to navždy, ale dočasne musíte všetci vyjsť zo svojej komfortnej zóny.

kaktusik007
2. mar 2025

@bielasovicka
@katulienkax dievcata, studuje EXTERNE - cize je to pracujuca zena, s rodinou... a proste ostala tehotna. A sedem rokov preto, lebo externe studium bolo este donedavna Bc 4 roky a Mgr. dalsie 3.

autor
3. mar 2025

@katulienkax :D jasne , presne ako si napisala

autor
3. mar 2025

@bielasovicka logopediu 🙂

henii
3. mar 2025

@bielasovicka pane bože, ja som tiež štátnicovala keď mal môj syn 1,5 roka. Narodil sa mi v druhom ročníku na vysokej škole, čo som ho mala dať do mrazáku ?Proste sa stalo, tak sa stalo. Život občas neplynie tak, ako si ho neplánujeme
Autorka - Zvládnuť sa to dá, dá sa všetko keď človek chce. Samozrejme treba mať podporu rodiny a manžela/priateľa. Ja som sa učila po nociach, po nociach písala prácu, v tom období som spala max 3h. denne a fungovala len na "autopilota" - hlavne v zdraví prežiť deň, unaviť malého aby mi skôr išiel spať a ja som mohla ísť rýchlo obriadiť domácnosť a ísť sa učiť 😄 malý bol u našich alebo varoval muž keď som bola v škole na skúškach alebo na praxi. Veľmi som rada, že mi pomohli, a ich pohľad, keď som si preberala diplom na promóciách bol na nezaplatenie 😊