icon

Akú školu potrebujem, keď chcem byť pracovníčka na adopcii?

26. júl 2022
pribinak
26. júl 2022

Sociálna praca, alebo iný humanitný odbor

Ale nemysli si, že take miesto dostaneš hneď, najskôr väčšina musí niečo odrobiť na kuratele

solange7
26. júl 2022

Len si treba uvedomit, ze cesta k takemuto niecomu je strastiplna. Vo vystudovani SP ta vobec nemusia do statnej spravy vziat. Budes kade take pracovat po roznych neziskovych organizaciach a zaroven sledovat, ci nieje volne miesto v statnej sprave. Ak bude, tak budes najprv vykonavat absolutne hluposti, budes sa musiet poriadne dovzdelat v oblasti socialnej kurately a potom mozno neskor sa tvoj smer bude aj stretavat s cielom.
A to je tak so vsetkym. Nic nieje jednoduche.

andrea_82
26. júl 2022

pracovníčka na adopcii? Ak budeš robiť na okresnom úrade, tak budeš mať na starosti aj kopu iných vecí - kuratela robí napr. aj kontrolu problémových domácností a posudky k súdom o starostlivosť o deti. Aby si robila len adopciu, musíš robiť na krajskom úrade a to sú u nás tuším len 2 pani, takže na SR ich je to tak do 20 ľudí.
Ešte by si mohla robiť v detskom domove alebo v neziskovke (napr. Návrat alebo Úsmev ako dar).

lilyianka
26. júl 2022

Buď sociálnu prácu,alebo psychologiu. Predsa viacero ludi príde do kontaktu s ľuďmi, čo si chcú adoptovať dieťa. Od soc.kurately, po psychologov atď

zuzka1.
26. júl 2022

@andrea_82 prosím ťa, odkedy podľa teba kuratelu rieši okresny alebo krajský úrad? spadá to do kompenticíí UPSVR - SPODaSK, potom je náhradná staroslivosť atď

andrea_82
26. júl 2022

@zuzka1. jasné, veď som to nedopísala - okresný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Neboj, dobre viem, kde sa to rieši.

zuzka1.
26. júl 2022

@andrea_82 okresny urad prace socialnych veci a rodiny neexistuje , existuju urady prace socialnych veci a rodiny - okresny a krajske urady maju na starosti zivnostenske urad,y kataster, zivotne prostredie

andrea_82
26. júl 2022

@zuzka1. jaj bože, tak sa tu hrajme na slovíčka. Proste UPSVaR v okresnom meste a UPSVaR v krajskom meste. Nerob zo mňa blbú, ja presne viem rozdiel medzi týmito úradmi, robila som na nich.

zuzka1.
26. júl 2022

@andrea_82 robiš sa sama, ak si robila na UPSVR tak predsa vieš, že sú ich kompetencie delene minimalne 15-20rokov, tak nezavadzaj .
a pre autorku, volné štatozamestnecké miesta nájdeš na slovensko.sk,