Aký nový kariérny smer zvoliť po päťdesiatke?
Ahojte, bude to zniet asi divne, ale som totalne otravena a mozno aj vyhorena.
Mam strednu skolu s maturitou ekonomickeho smeru, prax v administrative, ako fakturantka, junior uctovnicka. Mna to uz ale nebavi, mam uz k tej praci a papierom totalnu nechut, hnus, odpor. Az sem to zaslo ☹ Pohravam sa s myslienkou zacat studovat, doplnit si vzdelanie a ist uplne inym smerom. Dlhsi cas som rozmyslala nad strednou zdravotkou, bavilo by ma to, ale na to som uz asi stara ☹ Lakalo by ma skusit ist externe na VS, ale aj tam budem ako babka medzi mladymi ☹ Stalo sa toto niekomu, isli ste studovat nieco uplne nove v tomto veku? Niekedy si uz hovorim, ze si pojdem sadnut do pokladne do Lidla ☹
@zlotka Drzim ti palce, aby si sa spravne rozhodla 🍀
@lion777 Do zariadenia by som ist nechcela, na to sa uz naozaj necitim.
myslím, že každý jeden ťa tu pekne povzbudil
@karolinakr Ano, mas pravdu, som za to naozaj vdacna ❤

Mam kolegyne, ktore takto zmenili zamestnanie, v 50tke na SZŠ, ina si znama si robi pedag., ja som tiez vecny student, robim si dpš
@anika A zvladli SZS v tomto veku?
Ano, nie len zvladli, ale to aj robia
@anika V nemocniciach alebo v ambulanciach?
V nem.
@anika Dakujem 🙂
Ano v pohode. Poznam podobne rocniky, co do toho sli a uspesne to zvladli 👍
Treba si spočítať koľko rokov ostáva do dôchodku a odpočítať roky školy a je jasné koľko rokov by sa pracovalo v inom odbore. Resp si predstaviť roky do dôchodku v práci kde ste. Na školu nie je neskoro ak láka, no jasné dajú sa aj kurzy.
Ak chceš ošetrovateľstvo študovať tak to ti stačí iba 3roky Bc, myslím že uplatnenie nájdeš ihneď, sestričky sú nedostatkový tovar spolu s doktormi... Ale pozor, musíš iba denne študovať, zdravotnícke odbory sa nedajú externe študovať... ( Pokiaľ nemáš strednú zdravotnícku školu- ale tá myslím že sa čiastočne dá aj externe, to si musíš zistiť).Ja mám pár rokov pred štyridsatkou a silno nad tým uvažujem, ale ja chcem Bc denne. Mám flexibilnú prácu.
@kathhii Strednu zdravotnicku skolu nemam a denne studium bohuzial nemozem, musim chodit do prace. Takze u mna je mozne iba externe studium ☹
Pripnem sa. Skvelo sa to číta a držím palce 🤞
inak klobuk dole pred všetkymi sestričkami, bola som v nemocnici a smrad, žiadne vetranie, starí ludia , zapachajuci moč, to by mi museli platiť, aby som to robila...som si nikdy neuvedomila, ake na prd je toto povolanie...i tak si myslim, že je to poslanie, lebo niekto chce byť lekar a nevadi mu všetko, čo to obnáša, nočné šichty, otravní pacienti, 24hodinové služby.....riešiť odchody na druhy svet.neviem, či moja psychika tomuto vystavená by to zvládla
..taký malý hold sestričkám a lekárkam
Nie si stara. Ja som tiez robila faktiracie a v 47cke som koncila zdravotnu. Teraz pracujem v ambulancii. Je to uplne nieco ine.
@deti95060810 mie nie je neskoro. Mam kolrgyyne ktore maju tolko a studuju VS osetrovayelstvo
Ja som študoval psychológiu, mali sme v ročníku pani ktorá mala 2 deti okolo 50tky a najprv študovala externé Bc a potom denne magistru a bola nadmieru spokojná, celý život robila predtým v korporate a už toho mala tiež plné zuby a zároveň už bola v takej situácii že si mohla dovoliť chodiť tie 2 roky aj denne do školy, povedal by som že sa snažila najviac z nás všetkých a mali sme k nej veľký rešpekt a úctu.
A čo tak urobiť si nejaký kurz cukrárky, piecť niečo pre radosť druhých a pre svoj relax, ak máš aký taký vzťah k pečeniu. Zohnať v dnešnej dobe cukrárku, ktorá ti upečie nie len vizuálne peknú tortu, ale aj chuťovo nezabudnuteľnú a čerstvú je veľmi ťažké. Robila by si sama na seba a možno by si sa v tom našla 👍
@mariorastin Takyto clovek ma moj velky obdiv 😍
@margotka17 Tak toto urcite nezvladnem, ja som na pecenie totalne lava, dokazem akurat tak bublaninu a babovku 😂
Sprav si teda Bc. pedagogickú ci sociálnu prácu, môžeš potom pracovať v detských domovoch, v denných stacionároch...
@karolinakr veď nemusí robiť s dospelými a starými... Moja mama robila celý život s bábätkami a tie krásne voňajú 😀😀😀...Môže robiť na očnom, inštrumentarku na operačnej sále alebo v ambulancii... Väčšinou tie oddelenia kde sú dospelí majú ľahšie nočné ako na detskom. Nevyse niektoré oddelenia cez sviatky majú na službách minimum personálu - nie sú plánované operácie...
Teta mi robí na urgente... Ďalšia teta v DSS...
@kathhii Mamina ma strednu zdravotku, ci aj VS?
Strednú, vtedy VS nebola.

@melanta Dakujem ti velmi pekne, toto co si napisala je asi presne to male povzbudenie a postrcenie, ktore som potrebovala a hlavne pocut, ze este nie som uplne na odpis ❤