icon

Aký veľký je záujem o štúdium filozofie?

zzzh
13. apr 2022
joesvk
13. apr 2022

@zzzh Väčší než potreba na trhu práce. Vyber si niečo iné a filozofické smery si študuj doma ako koníček 🙂

danyelia
13. apr 2022

Ahoj, no neviem, aký veľký je o to záujem teraz, no kamarátka to vyštudovala asi 10 rokov dozadu a nikdy si v tom odbore prácu nájsť nevedela, venuje sa úplne niečomu inému...

54tinka54
13. apr 2022

@zzzh filozofia je naozaj veelmi máličko uplatniteľná v praxi.. mám známeho ktorý ju skončil a vieš kde robí? V McDonalde

pinkgirl
13. apr 2022

Škoda času na štúdium. Poobzeraj sa po žiadanejšom odbore, napr. psychológia, logopedia, jazyky...

erikamamo
14. apr 2022

suhlasim, podla mna ovela vacsi ako treba a treba teda mysliet aj na uplatnenie mam niekolko kamaratiek ktore toto studovali a nic z toho.

catlyn
14. apr 2022

Podla mna je to krasny odbor. Uplatnenie vidim hlavne zostat na univerzite, spravit si doktorat, vybrat sa na zahranicne pobyty, zdokonalit sa v jazykoch a mozes chodit prednasat aj po okolitych statoch.

h2
14. apr 2022

@catlyn To je síce pekné, ale každý absolvent nemôže zostať na škole. To by ich tam raz-dva bolo viac, než študentov.
Mám dve kamošky filozofky. Jedna robí v administratíve na jednej štátnej inštitúcii, druhá predáva v kníhkupectve. Takže asi toľko k uplatneniu.

martina57
20. apr 2022

@zzzh určite neodporúčam,ja som pôvodne išla študovať angličtinu a náuku o spoločnosti,ale nakoniec to bola len čistá filozofia,proste o ničom,ešteže mám tu AJ.Prednasky nám často odpadávali,filozofické debaty o ničom,teda aspoň mňa to nebavilo.Dodnes banujem,že som nešla študovať radšej 2 jazyky...

dzeejn
20. apr 2022

Mám. Ľutujem.