Aplikácie a knihy na španielčinu
Chcem sa venovat spanielskemu jazyku. Poradite nejake aplikacie v slovenskom jazyku alebo nejake knihy, material? Dakujem.
ja som sa učila súkromne s lektorom - vtedy som sa naučila najviac…
mám aj učebnicu španielčina pre samoukov - ale najviac mi dala učebnica USO https://is.muni.cz/el/law/jaro2020/MP223Z/89181...
najlepšie je ale kombinovať - lebo potrebuješ aj rozprávať…
Ja by som chcela vsetko od zakladov. Aj ako sa vyslovuju pismena. Napriklad viem ze h sa nevyslovuje vobec vsak? Pise sa ale nevyslovuje.
@anonym_autor preto ako píšem - najlepšie je učiť sa s niekym kto ti to vysvetlí. ja som sa učila prvé 3 mesiace sama, len tak že slovíčka - ale potom súkromne s lektorom…
@anonym_autor Ja som sa asi pred 20 rokmi učila z knihy Španielčina pre samoukov. Teraz som ju oprášila a začala som znova od začiatku. Kombinujem to s lektorom a počúvam španielske rádiá, napr. Baby Radio a ďalšie. Nedávno som objavila na YT výbornú lektorku #španielčina jednoducho. Ponúka aj kompletné platené vyučovanie online.
Duolingo..na začiatok vemi dobré.. dá sa aj zadarmo
praveze duolingo pre spanielcinu je take divne. jasnacka, naucis sa velmi rychlo vela slovicok, aj vela gramatiky, ale nic tam nie je poriadne vysvetlene. detto napr. 2 osoba mnozneho cisla (co je velmi pouzivana) sa tam vobec neuci, nedali ju tam ☹
Ja sa napr učím taliančinu kombinovane:
Duolingo + s lektorom cez SIV 2x do týždňa + knižky pre samoukov, ak sa mi k tomu popri deťoch podarí dostať 😁 a sledujem asi 2-3 lektorov na insta, čo pridávajú super veci, či už z gramatiky alebo z vocab.
praveze duolingo pre spanielcinu je take divne. jasnacka, naucis sa velmi rychlo vela slovicok, aj vela gramatiky, ale nic tam nie je poriadne vysvetlene. detto napr. 2 osoba mnozneho cisla (co je velmi pouzivana) sa tam vobec neuci, nedali ju tam ☹
@lucik194 prepač to som nevedela..

ja som sa učila súkromne s lektorom - vtedy som sa naučila najviac…
mám aj učebnicu španielčina pre samoukov - ale najviac mi dala učebnica USO https://is.muni.cz/el/law/jaro2020/MP223Z/89181...
najlepšie je ale kombinovať - lebo potrebuješ aj rozprávať…