Bakalárska práca bez niektorých zdrojov
Dobry deň, chcem sa spýtať...vedel by ma niekto uistit alebo pripraviť na to čo môžem čakať? Moju bakalrkau prácu som robila podstivo, spolupracovala som so školitelom,ktorý mi dal neoficiálny komentár k obsahu práce - veľmi dobrá úroveň..no lenze po odovzdani som si všimla že mi chýbajú niektoré zdroje ( neuviedla som ich v zozname bibliogafických odkazov a mám na viacerych miestach ,aj v abstrakte preklepy..) bude to veľký problém na obhajobe tieto záväzné formálne nedostatky ? Ďakujem za každú odpoveď
ak ti chybaju zdroje obrat sa na skolitelku urcite ti poradi ako dalej
ak ti chybaju zdroje obrat sa na skolitelku urcite ti poradi ako dalej
@kacena4 aj ak je praca už odovzdaná ?
Ak ti chýba nejaký ten zdroj, tragédia by to nemala byť, ale za preklepy alebo chyby v texte by som dal hneď Fx.
Ak ti chýba nejaký ten zdroj, tragédia by to nemala byť, ale za preklepy alebo chyby v texte by som dal hneď Fx.
@sevrin aj keď je obsahová stránka v poriadku?
Ale kľud prosím ťa, hádam ho neberieš vážne.
Ale kľud prosím ťa, hádam ho neberieš vážne.
@martul extrémne ma to trápi ... Naozaj som sa s tou obsahovou stránkou natrápila a zapracovala som všetky komentáre školiteľa, no tie preklepy...neviem čo čakať
Preklepy vadia menej ako neuvedené zdroje. Do práce sa dá vložiť opravný list ale neviem či aj keď to je už odovzdané.
Preklepy aj gramatické chybičky sa stanú, človek to vo svojom 100x prečítanom texte už proste nevidí, lebo sa viac sústredí na obsah… ale je to okej, väčšinou sa do posudku píše formulka, že v práci sa nachádzajú, ale neznižujú kvalitu práce, fakt som úplne bezchybnú prácu ešte nečítala (a ani neodovzdala 😂)… čo sa týka zdrojov, ak som dobre pochopila, máš ich v texte odcitované, ale chýbajú v zozname literatúry, hej?? No záleží ako poctivo bude oponent prácu opravovať a či si to všimne, teraz už počkaj na posudok, môže to iba vytknúť, môže ti dať vložiť opravu, ale môže to aj úplne prehliadnuť 😅 … za mňa to ale určite nie je také, že by si kvôli tomu teraz nemala prejsť, pokiaľ je citácia aspoň v texte uvedená
Preklepy aj gramatické chybičky sa stanú, človek to vo svojom 100x prečítanom texte už proste nevidí, lebo sa viac sústredí na obsah… ale je to okej, väčšinou sa do posudku píše formulka, že v práci sa nachádzajú, ale neznižujú kvalitu práce, fakt som úplne bezchybnú prácu ešte nečítala (a ani neodovzdala 😂)… čo sa týka zdrojov, ak som dobre pochopila, máš ich v texte odcitované, ale chýbajú v zozname literatúry, hej?? No záleží ako poctivo bude oponent prácu opravovať a či si to všimne, teraz už počkaj na posudok, môže to iba vytknúť, môže ti dať vložiť opravu, ale môže to aj úplne prehliadnuť 😅 … za mňa to ale určite nie je také, že by si kvôli tomu teraz nemala prejsť, pokiaľ je citácia aspoň v texte uvedená
@lindous áno presne ,v texte sú autori poctivo uvedení.. v zozname literatúry viem minimálne o 1, ktorý som prehliadla ...Ďakujem za odpoveď
Žiadny stres, ak je práca obsahovo dobrá a budeš mať dobrú obhajobu + vypracované otázky od oponenta, tak určite ti nebudú kvôli tomuto robiť problémy 😊 veľa šťastia pri obhajobach
@lindous áno presne tak, v texte mám všade poctivo napísanych autorov. No viem minimálne o 1, ktorý som zabudla vložiť do zoznamu aj keď je spomenutý v texte.. ďakujem ti za odpoveď
Žiadny stres, ak je práca obsahovo dobrá a budeš mať dobrú obhajobu + vypracované otázky od oponenta, tak určite ti nebudú kvôli tomuto robiť problémy 😊 veľa šťastia pri obhajobach
@lindous ďakujem ti veľmi pekne za povzbudivú odpoveď
Je dost mozne, ze to bude prehliadnute, uz s tym moc nenarobis, nestresuj sa dopredu. Mozes skusit este odkonzultovat so skolitelom. Ja som mala v celej bakalarke zle uvedene zdroje k tabulkam a grafom, neboli uvedene v sulade s predpisovym vzorom, nikto si to nevsimol ani to neriesil😁. Aj par preklepov som mala, nestihala som a sama po sebe som uz tie chyby nevidela. Maximalne to spomenuli v posudku. V diplomovke uz som si dala väcsi pozor na vsetko. 😊
Je dost mozne, ze to bude prehliadnute, uz s tym moc nenarobis, nestresuj sa dopredu. Mozes skusit este odkonzultovat so skolitelom. Ja som mala v celej bakalarke zle uvedene zdroje k tabulkam a grafom, neboli uvedene v sulade s predpisovym vzorom, nikto si to nevsimol ani to neriesil😁. Aj par preklepov som mala, nestihala som a sama po sebe som uz tie chyby nevidela. Maximalne to spomenuli v posudku. V diplomovke uz som si dala väcsi pozor na vsetko. 😊
@kristie571 ďakujem ti, určite som sa už teraz z tejto mojej chyby z nedbanlivosti poučila a ak teda zvládnem obhájiť bakalársku prácu v diplomovej už si to dám skontrolovať človekom, ktorý sa tomu venuje
Zvládnes, nic sa neboj, drzim prsty🙂
pokial je vsetko ostatne v poriadku, si pripravena na otazky tak nevidim problem.
Lepsia obsahovo kvalitna praca s preklepmi ako nahovno spracovana tema s perfektnym pravopisom 🤷♀️
Lepsia obsahovo kvalitna praca s preklepmi ako nahovno spracovana tema s perfektnym pravopisom 🤷♀️
@vanilkovazmrzka ďakujem ,verím že to teda bude v poriadku
ako uz bolo poradene, do prace by som vlozila opravny list a tam to uviedla.
Záleží od školiteľa a oponenta. Každý sa sústredí na niečo iné, niekto na gramatiku, niekto na formálne úpravy, niekto na citovanie zdrojov.. každý má inú ,,úchylku." Moja školiteľka BP bola zameraná na bodky, čiarky, medzery a prave na zdroje (ona vyslovene kontrolovala či fakt každý zdroj bol použitý a zapísaný), ale ona bola fest puntičkár.. oponentka prácu ani nečítala (predpokladám, pretože v posudku vychvalila aj veci, ktoré v práci neboli). A inak tiež súhlasím, že najdôležitejši je obsah a kvalita textu ako nejaký preklep. Absolútne by som nemala stres, sú zvyknutí na všetko
Myslím, ze par drobnosti nevadí, aspoň y nás sa maximálne spomenulo v posudku, že chyby a preklepy sa vyskytli a to je všetko. A pre budúcnosť odporúčam písať prácu s pomocou šablóny, tam sa také veci ako chýbajúce citácie eliminujú.
Myslím, ze par drobnosti nevadí, aspoň y nás sa maximálne spomenulo v posudku, že chyby a preklepy sa vyskytli a to je všetko. A pre budúcnosť odporúčam písať prácu s pomocou šablóny, tam sa také veci ako chýbajúce citácie eliminujú.
@bashawelle podľa akej šablóny
@bashawelle podľa akej šablóny
@jozef11111111 univerzity resp fakulty zvyknú mat na stránke wordovsku šablónu pre písanie záverečných prác. Ja som všetky písala podľa nej, nakoľko ju nemenili počas môjho štúdia. Ale bolo to dosť dávno a neviem, či by som ju ešte našla, cize skôr hľadaj na stránke školy.
@jozef11111111 univerzity resp fakulty zvyknú mat na stránke wordovsku šablónu pre písanie záverečných prác. Ja som všetky písala podľa nej, nakoľko ju nemenili počas môjho štúdia. Ale bolo to dosť dávno a neviem, či by som ju ešte našla, cize skôr hľadaj na stránke školy.
@bashawelle už xs9m to našiel..som si spomenul co si myslela...ale dá sa aj z crzp..vybrať minuloročná práca z tej istej skoli fakulty..a tu dať z pdf do vodu.. tak som to spravil ja.
@bashawelle už xs9m to našiel..som si spomenul co si myslela...ale dá sa aj z crzp..vybrať minuloročná práca z tej istej skoli fakulty..a tu dať z pdf do vodu.. tak som to spravil ja.
@jozef11111111 to mi príde komplikovanejšie, ale hlavne, že plní účel. V tých šablónach ide hlavne o formátovanie odstavcov, nadpisov, pomáha to dat veľmi rýchlo dokopy použitú literatúru. Keď máš 300 zdrojov, ručné by to trvalo veľmi dlho.
@jozef11111111 to mi príde komplikovanejšie, ale hlavne, že plní účel. V tých šablónach ide hlavne o formátovanie odstavcov, nadpisov, pomáha to dat veľmi rýchlo dokopy použitú literatúru. Keď máš 300 zdrojov, ručné by to trvalo veľmi dlho.
@bashawelle ale šablóny čau iba ako vzor alebo ako sa s nimi uľahčuje ta práca. .toto je moja prvá bakalárska práca

*poctivo ,samozrejme ....