Chcem ísť na vysokú školu

studentko
26. sep 2022

Dobrý deň mam takýto problém chodím ešte na strednú technickú školu ale chcel by som ísť na vysokú konkrétne na veterinu lebo cez dištančné ma to začalo baviť a preto sa pýtam myslíte si že či by sa dalo ísť na veterinu z technickej školy?
Ďakujem za odpoveď

viestta
26. sep 2022

Keď sa doučíš biológiu aby si zvládol prijímačky, tak ano

studentko
autor
26. sep 2022

Či to má význam risknut a či sa nebudem trápiť na škole

viestta
26. sep 2022

@studentko na veterné ti netreba matiku, potrebuješ hlavne biológiu a aj chémiu. Keď sa doučíš gymnázialne učivo, tak máš na com stavať.

terezia323
26. sep 2022

@studentko veterina v Košiciach vydáva testovnicu s otázkami, kus si ju a uvidis

xena0
26. sep 2022

Veterina není ľahká ale záleží len na tebe, ak sa budeš snažiť a chcieť tak to zvládneš

simca06022011
26. sep 2022

https://www.uvlf.sk/uchadzaci-bc-mgr-dr/informa...

chemia, biologia
A ci sa ty budes trapit na studiu, ako mame vediet? Kazdy mozeme studovat hocico,co nas bude bavit a budeme sa tomu venovat. Ci to bude tazsie / lahsie a ci vobec to clovek ukonci zalezi uz potom na inom. Som nou na financiach studovala baba zo stavebnej, po maturite rok sa doucovala vsetko a tak isla na prijimacky.
Gymnazialna biologia a chemia nie je uplna brnkacka, treba si to pozriet. Potom pocet uchadzacov a prjatych ludi a zvyhodnenie uchadzacov, kt. splnaju urcite kriteria.

elizabet173
26. sep 2022

@studentko neviem, v ktorom si ročníku, koľko máš času, ale aj keby si bol v poslednom, tak to dáš, vybav si doučovanie najmä biológia a chémia, ako ti spomínali vyššie a keď budeš chcieť, tak to dáš

janetinka27
26. sep 2022

@studentko doucit sa to da, ak mas dobru hlavu a najma vytrvalost a si schopny na sebe makat. je vsak otazka, ako si predstavujes tvoju pracu. budes si zhanat miesto u ineho veterinara? planujes niekedy vlastne zariadenie? co vaznejsie zakroky, narkoza, operacie, budes sa chciet raz vykonavat aj toto?

cyberk
26. sep 2022

Ak das prijimacky, verim, ze das aj skolu 🙂 hlavne za pokus to stoji a nemas co stratit 🍀 Tak si ver a drzim palce 🙂

studentko
autor
26. sep 2022

Mne praca s krvou a pôrodmy kráv aj svíň nevadí lebo mame doma tieto zvieratá takže nie je mi to cudzie
A chodim do tretieho ročníka

simca06022011
26. sep 2022

Ak chces tak veterina v ke ma otazky spracované, predávajú ich, na tom linku, kt. Som sem dala. Tak skus. Mozno niekde na bazaroch nájdeš aj od študentov.
Veterina ma rôzne odbory, lekar Veterinar sa ale uci všetko na rozdiel od špecializovaných "ludskych lekárov". Cize ľahké to nie je, ale to žiadna riadna škola nie je... Mohli by nejaké veterinarky skor napísať 😂 moja spomina len gumáky☺️Potom sa ako veterinar budes špecializovať na co chceš, my uvítame konecne aj veterinárov, kt. Nam osetria aj ine zvery ako pes a mačka a skrecok s korytnackou 😂 zohnat veterinára baranovi a koze je teraz zaberak ☺️ väčšinou si vsetko nastudujem sama, odnesiem na rozbory, lieky vypytam od nasej veterinarky u kt. Mam psa ☺️ aj injekcie pichať aj lieky podavat zverom vie... Aj operáciu psa som odasistovala. Ked ma k tomu clovek vztah ľahšie sa to učí. Myslím, ze tam bude najťažšie sa dostať.