Chcem sa stať lekárkou
Ahojte, som tu, pretože potrebujem pomôcť.
Chcem sa opýtať, na akú školu mám ísť ak chcem študovať medicínu?
Som len na základnej škole, no o chvíľu ma čaká vybrať školu. Mám ísť na normálnu strednú zdravotnú školu alebo na gympel ako ostatný hovoria?
Niekde som čítala, že keď sa chcem stať lekárkou/doktorkou tak sa mám vyučiť normálne najskôr zdravotnú sestru. Zaujíma ma váš názor a dúfam, že mi niekto odpovie na moje otázky.
Ďakujem pekne. 🙂
@jolanaa7 Ahoj. Ja som Dr. a urcite cez gympel. 99% spoluziakov boli gymnazisti. Zdravotna skola ta ani nahodou nepripravi na prijimacky. Potrebujes chemiu,fyziku,biologiu.
@sabinka022 Dobre, ďakujem pekne za odpoveď. Veľa ľudí mi už poradilo gympel, takže to bude gympel. Ešte raz ďakujem. 🙂
@jolanaa7
Jednoznačne gymnázium. Prijímačky na medicínu sú z Biológie a Chemie.Dokonca ani bežný gymnaziálny rozsah nepostačuje.Viem o čom hovorím.Niekolko rokov pripravujem na prijímacie pohovory a zo zdravotných škôl je to náročnejšie.Nie nemožné, ale vyžaduje to oveľa viac práce, odhodlania, samostudia/doučovania.
@jolanaa7 Ja som chodila na strednú zdravotnícku školu a potom na lekársku fakultu. Príprava na prijímačky na VŠ bola oveľa náročnejšia než keby som chodila na gymnazium, musela som sa naučiť komplet gymnazialnu chémiu a biologiu ( na zdravotnej sme mali tuším 1 rok biológie a 2 chémie, aj to len základy). Prvé dva roky na VŠ boli náročné práve pre prevažne teoretické predmety, neskôr som " mala navrch" oproti gymnazistom keď sme začali chodiť k pacientom... Ak by moja dcéra chcela byť lekárkou, určite ju dám na gymnázium.
Jedine gymnázium. Na zdravotnej sa síce učí kadečo praktické, ale na medicinu nič z toho nepotrebuješ a naopak, na zdravotnej sa neučí ani polovica toho, čo na prijímačky budeš potrebovať.
@jolanaa7 na gymnaziu sa neuci z mediciny nic,to az na VŠ. Ale na gymnaziu sa naucis biologiu,chemiu,fyziku,z tychto predmetov sa robia prijimacky na medicinu. Zdravotky nemaju az taky siroky rozsah uciva z tychto predmetov.
ja som chodila na medicínu, a väčšina spolužiakov bola z gympla. Podľa mňa gymnazium ti da viac všeobecných vedomostí, a na medicine máš taký kvantum informacii, že si nemyslím, že stredoškolské učivo ti nejako extra pomôže. Plus veľká výhoda je, že keď si to náhodou rozmyslíš / a 4 roky sú dosť dlhá doba na to/, tak môžeš si vybrať aj úplne iný smer.
Inak ak sa chce, všetko sa dá. Kolega, lekár, išiel na medicínu po skončení konzervatória (to je ako stredná škola, a vôbec tam nemajú predmety ako matematika, chemia, biologia, fyzika - to mám priamo od neho, tam sa učili iba literatúru, dejepis a pod. predmety + umelecké). A spravil prijímačky na 1x. Takže až tak od tej školy nezávisí, akokoľvek sa rozhodneš, cesta vždy je, aby si dosiahla svoje sny.
@bolarazjedna Ďakujem veľmi pekne. 🙂
@jolanaa7 gymnázium 😊 potom ísť študovať medicínu 😊 najlepšie do Čiech , napr. Olomouc alebo Praha 😊 držím palce

@bambulienka25 ďakujem pekne za odpoveď. 🙂