icon

Chcem sa stať lekárkou

jolanaa7
27. máj 2021

Ahojte, som tu, pretože potrebujem pomôcť.
Chcem sa opýtať, na akú školu mám ísť ak chcem študovať medicínu?
Som len na základnej škole, no o chvíľu ma čaká vybrať školu. Mám ísť na normálnu strednú zdravotnú školu alebo na gympel ako ostatný hovoria?
Niekde som čítala, že keď sa chcem stať lekárkou/doktorkou tak sa mám vyučiť normálne najskôr zdravotnú sestru. Zaujíma ma váš názor a dúfam, že mi niekto odpovie na moje otázky.

Ďakujem pekne. 🙂

Strana
z2
jolanaa7
autor
27. máj 2021

@bambulienka25 ďakujem pekne za odpoveď. 🙂

sabinka022
27. máj 2021

@jolanaa7 Ahoj. Ja som Dr. a urcite cez gympel. 99% spoluziakov boli gymnazisti. Zdravotna skola ta ani nahodou nepripravi na prijimacky. Potrebujes chemiu,fyziku,biologiu.

jolanaa7
autor
27. máj 2021

@sabinka022 Dobre, ďakujem pekne za odpoveď. Veľa ľudí mi už poradilo gympel, takže to bude gympel. Ešte raz ďakujem. 🙂

lelicav
27. máj 2021

@jolanaa7
Jednoznačne gymnázium. Prijímačky na medicínu sú z Biológie a Chemie.Dokonca ani bežný gymnaziálny rozsah nepostačuje.Viem o čom hovorím.Niekolko rokov pripravujem na prijímacie pohovory a zo zdravotných škôl je to náročnejšie.Nie nemožné, ale vyžaduje to oveľa viac práce, odhodlania, samostudia/doučovania.

mirjam82
27. máj 2021

@jolanaa7 Ja som chodila na strednú zdravotnícku školu a potom na lekársku fakultu. Príprava na prijímačky na VŠ bola oveľa náročnejšia než keby som chodila na gymnazium, musela som sa naučiť komplet gymnazialnu chémiu a biologiu ( na zdravotnej sme mali tuším 1 rok biológie a 2 chémie, aj to len základy). Prvé dva roky na VŠ boli náročné práve pre prevažne teoretické predmety, neskôr som " mala navrch" oproti gymnazistom keď sme začali chodiť k pacientom... Ak by moja dcéra chcela byť lekárkou, určite ju dám na gymnázium.

jaga18
27. máj 2021

Jedine gymnázium. Na zdravotnej sa síce učí kadečo praktické, ale na medicinu nič z toho nepotrebuješ a naopak, na zdravotnej sa neučí ani polovica toho, čo na prijímačky budeš potrebovať.

maruskahurnanska
27. máj 2021

@jolanaa7 na gymnaziu sa neuci z mediciny nic,to az na VŠ. Ale na gymnaziu sa naucis biologiu,chemiu,fyziku,z tychto predmetov sa robia prijimacky na medicinu. Zdravotky nemaju az taky siroky rozsah uciva z tychto predmetov.

bolarazjedna
27. máj 2021

ja som chodila na medicínu, a väčšina spolužiakov bola z gympla. Podľa mňa gymnazium ti da viac všeobecných vedomostí, a na medicine máš taký kvantum informacii, že si nemyslím, že stredoškolské učivo ti nejako extra pomôže. Plus veľká výhoda je, že keď si to náhodou rozmyslíš / a 4 roky sú dosť dlhá doba na to/, tak môžeš si vybrať aj úplne iný smer.
Inak ak sa chce, všetko sa dá. Kolega, lekár, išiel na medicínu po skončení konzervatória (to je ako stredná škola, a vôbec tam nemajú predmety ako matematika, chemia, biologia, fyzika - to mám priamo od neho, tam sa učili iba literatúru, dejepis a pod. predmety + umelecké). A spravil prijímačky na 1x. Takže až tak od tej školy nezávisí, akokoľvek sa rozhodneš, cesta vždy je, aby si dosiahla svoje sny.

jolanaa7
autor
28. máj 2021

@bolarazjedna Ďakujem veľmi pekne. 🙂

caroline11
2. jún 2021

@jolanaa7 gymnázium 😊 potom ísť študovať medicínu 😊 najlepšie do Čiech , napr. Olomouc alebo Praha 😊 držím palce

Strana
z2