Ako si dorobiť školu vo veku 21 rokov?
Ahojte chcem sa spýtať ohľadne SŠ , mala som zdravotné problémi neskôr som otehotnela no v 8 mesiaci som potratila nevedela som sa s toho spamätať chcela som sa vrátiť do školy len som na to nemala dosť financií a teraz to dosť pociťujem ohľadne prác , chcem sa spýtať ako mám postupovať , bude máť nárok ešte moja mamina na bonus v práci a rodinne prídavky keď sok bola medzi časom aj zamestnaná , a vedel mi by niekto poradiť nejakú dobrú školu čo sa týka aj dobrý prístup riaditeľa a personálu okoli Žilina Považská Bystrica a Martin , ďakujem za každú radu.
@deti95060810 dochodila som len do 2 ročníka v roku 2020/2021 bola to súkromná škola 5 ročná len ten 2 ročník koneční som dosť flákala takže mám strach či ma aj zoberú s takými známkami
Najjednoduchšie je zvyčajne opýtať sa na pôvodnej škole či by si tam mohla pokračovať a dokončiť, napríklad so schválením individuálneho študijného plánu. Snáď budú mať pochopenie, že si medzičasom dospela a máš reálny záujem úspešne dokončiť školu.
Ak budeš skúšať nejakú inú školu, tak určite začni tam, kde je šanca, že ťa to bude aj baviť. Následne si treba pozrieť možnosti a v prípade nejasností alebo nedostatku informácií treba kontaktovať vedenie školy.
Pravdepodobne by si sa mohla obrátiť aj na CPP - centrum poradenstva a psychológie. Oni majú aktuálne informácie a poznajú možnosti a spôsoby na školách v ich oblasti pôsobnosti.
@tanyan ďakujem za radu ,skúsim sa tam ozvať .
pozri v ZA zdrav. školu, alebo hotelovú ...
to sú školy s ktorými sa zamestnáš vždy - len aby si mala k tomu aspoň troška vzťah - nie že budeš chodiť do práce s odporom...
@deti95060810 ja by som chcela ísť strašne na zdravotnú len neviem či ma príjmu s tými známkami čo mám na vysvedčení
@tanyan tak tam mi do kopi nič nepomohli
Každá škola ma nejaký študijný poriadok a ten býva zverejnený na jej stránke. Pochybujem, že sa Ti bude dať dokončiť odbor, keďže obvykle sa dá prerušiť max na 2 roky. Ak chceš študovať denne, budeš to mať trochu ťažšie, čo sa týka prijímačiek. "Večernisti" to obvykle platia a prijímanie môže byť ľahšie. Školu si musíš vybrať sama, snáď vieš aké máš kapacity a čo by Ťa bavilo, kam sa chceš pohnúť. Pozri si ich stránky a zisti aké sú tam možnosti. A daj si všade prihlášky, kde sa Ti bude dať a potom uvidíš.
@michaela329 ďakujem

napíš niečo bližšie... chodila si niekde do školy a si prerušila? ak áno koľko rokov, či by si nemala možnosť žeby sa ti predch. ročníky zarátali...