icon

Chcem si urobiť maturitu externe

27. jún 2025

Ahojte. Mám vyšudované učilište a chcela by som si urobiť maturitu. Ďalšie 2 roky sa mi zdá. No som už 7 rokov po škole, čiže by som si ju musela robiť externe, popri práci. Takže hľadám nejakú školu tu v BA, keďže škola, na ktorej som bola predtým, je na východe.

Dá sa robiť maturita externe aj na štátnej škole, alebo musím ísť na súkromnú? Neviem, či by som sa doplatila.

A ak mám výučný list, tak prijímačky/skúšky robiť netreba, však?

vikusjk
27. jún 2025

Ahoj, tu v BA je sukromna skola na Kremnickej ulici v Petrzalke, je to sukromna obchodna akademia a gymnazium (neviem, ci maju aj ine "odbory", skus kuk). Sestra si tam robila maturitu na gympli, vacsinou mala len online prednasky (byva na vychode), cize to bolo ok, docestovala iba na skusky. Zaroven si spravila dva roky v jednom, samozrejme za vyssie skolne, ale mala to za rok cele hotove. Prijimacky myslim ani nerobila, len poslala vysvedcenia z predoslych rocnikov, ale uz si to presne nepamatam. Statne skoly neviem, ci poskytuju takuto moznost na dorobenie maturity, zatial som o tom nikdy nepocula.

janinka007
27. jún 2025
@vikusjk

Ahoj, tu v BA je sukromna skola na Kremnickej ulici v Petrzalke, je to sukromna obchodna akademia a gymnazium (neviem, ci maju aj ine "odbory", skus kuk). Sestra si tam robila maturitu na gympli, vacsinou mala len online prednasky (byva na vychode), cize to bolo ok, docestovala iba na skusky. Zaroven si spravila dva roky v jednom, samozrejme za vyssie skolne, ale mala to za rok cele hotove. Prijimacky myslim ani nerobila, len poslala vysvedcenia z predoslych rocnikov, ale uz si to presne nepamatam. Statne skoly neviem, ci poskytuju takuto moznost na dorobenie maturity, zatial som o tom nikdy nepocula.

@vikusjk vyssie som dala link na tú školu

autor
27. jún 2025
@vikusjk

@vikusjk Ide o to že ja momentálne nezarábam dosť veľa. Musím žiť so spolubývajucími. Tak je otázne, či by som utiahla ešte aj poplatky za školu. Som počula že je tam školné 1000€ na rok.

vikusjk
27. jún 2025

tak to uz musis ty vediet. Ja som ti uviedla len jednu z moznosti. Pozistuj viac a uvidis, ake vsetky moznosti mas a co zvladnes a co nie. Celkovo robit skolu popri praci nie je sranda,