Chcem študovať právo externe

nikolett3209
14. mar 2024

Ahojte , už dlhšie rozmýšľam nad vysokou školou . Chcem veľmi študovať právo ale externe . Už študovala po celom internete aj na stránkach školy aj tu čítala veľa diskusií o štúdium ale predsa sa chcem opýtať . Ako funguje externe štúdium ? Musím dochádzať alebo sa dochádza len na skúšky ? Mám strednú odbornú pedagogicku akadémiu a po maturite som šla do Nemecka kde dodnes pracujem. Prácu si nemôžem dovoliť stratiť a preto rozmýšľam nad štúdium externá forma . Máte alebo mali ste niekto prosím vás skúsenosti a na akej VŠ?
Vopred ďakujem za odpovede 🙂

emma2782
15. mar 2024

Ahoj, dosť to závisí od danej školy. Ja som napríklad mala piatok a v sobotu online celodenné prednášky ale na cvičenia som musela chodiť osobne (mesačne 1-2x cca). Známa mala každý víkend osobne prednášky od rána do večera. Avšak ani jedna nebola právnická. Najlepšie by bolo zavolať na danú VŠ a po informovať sa ako to majú spravené tam.

kikus7
1. apr 2024

@nikolett3209 Tiež rozmýšľam nad právom externe, ale ešte zvažujem, nakoľko to má svoje pre aj proti. Mám pár rokov po tridsiatke, za sebou už dve výšky, jedna z toho externe, robím v odbore a práca má baví, hoci právo by sa k tomu tiež hodilo. Keď som študovala externe popri práci na plný úväzok, nebolo to jednoduché. Obzvlášť pri mojej práci, kde som toho mala na starosti veľa, a pri mojej precíznosti vo všetkom. Málo som spala, hoci teraz by som spánok už neobetovala. Pri druhej škole mi dosť pomohla prax. Cez deň v práci, okrem dovolenky som vtedy žiadne voľno naviac na školu nemala. Školu som mala v piatky a soboty, chodila som na všetky prednášky, lebo často sa kontrolovala aj dochádzka, na hodinách sa získavali body aj za aktívnu účasť (diskusie, riešenie problémov, projekty a ich prezentácia atď.). Online nebolo nič, všetko bolo prezenčne a musela som dochádzať ďaleko. Veľa som sa naučila v škole či cestou do/zo školy. Cez pracovné dni práca 8 hodín denne, po práci som sa venovala škole, keďže som si vždy písala seminárky či projekty z praxe alebo behala po firmách a získavala informácie z rozhovorov. Mala som však aj voľný čas a starala sa aj o domácnosť, čomu sa dodnes čudujem, že kedy som to všetko stíhala, a pritom som skončila s vyznamenaním. Možno to bolo tým, že škola i práca ma vždy bavili..