Chcem študovať psychológiu

19. jan 2024

Nie, nechcem mať 'len' titul ale viem, že zrejme nebudem mať ani vlastnú poradňu,resp. vysoko pravdepodobné, že sa ani neuplatním v odbore. Nemám xy tisíc na to aby som si spravila rôzne školenia a podobne. No napriek tomu to chcem študovať. Ťahá ma to už od malička, čítam rôzne knihy o psychológií a venujem tomu voľný čas. Zaujíma ma to ale som odhováraná, vraj načo študovať niečo s čím sa neuplatním, keďže finančne sme na tom dosť zle. Radšej mám ísť študovať niečo s čím mám uplatnenie isté a najlepšie aj dobrý plat. Vzdali ste sa už takto sna? Zbytočne vás to bavilo, zaujímalo, venovali tomu voľný čas, jednoducho nemali financie alebo teda možnosti na to aby ste sa dostali do odboru?

brloh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. jan 2024

@brloh ako som spomínala, veľa si o tom čítam a mala som možnosť preštudovať i to, čo sa učia (známa študuje a poskytla mi materiál) a viem, že toto je ono

conta22
19. jan 2024

Neodporúčam - ja mám vyštudované a druhýkrát a aj kopa mojich spoluzaiciek by sme už nešli

benit
20. jan 2024

Dcera je v tretom rocniku. Tiez velmi chcela a znechutilo ju to riadne. Zvazuje uz ani nepokracovat.
Mame na skole psychologicku po skole a do praxe pripravena 0bodov. Cele zle.

julish
20. jan 2024

Chod si za tým a nevidím dôvod, pre ktorý by si raz nemohla mat aj vlastnú prax. Medzistupeň: prax u niekoho iného, školské prostredie, firemná psychológia, koucing… chod si za snom, tým nepokazis nič!

nevenka
20. jan 2024

Tak ono teoria je pekna vec, tiez som mala sny...aj som dala po 1 VS, ktora ma az tak nebavila, este psychologiu Bc., na Mgr. uz som nesla, jednak by som sa musela 3.x stahovat a to by uz pochovalo vztah. Obetovala som tu psychologiu kvoli rodine a nelutujem. Mam 4 deti a ta psychologia v praxi je vec ina 😅🤣. Musis sa Ty rozhodnut.

nevenka
20. jan 2024

@benit hej, lebo aby to stalo za nieco, tak 5 rokov mas zaklad, aj to ako citam, tak chaby a potom makat, makat a platit a obetovat dalsie roky na kadejake vycviky, lebo bez toho si nic...🤔🤨.

nevenka
20. jan 2024

@conta22 ja mam len Bc., no ina VS 5 rokov (este to nebolo rozdelene na Bc. a Ing.) plus 3 roky Bc., to mam 8 rokov v skole. To som mohla mat atestaciu pomaly za sebou z mediciny. Hlupa som, ze som sa nevybrala s kamoskou z vysky na tu medicinu, volala ma.

oli18
20. jan 2024

Autorka, ty mas k tomu celemu zly pristup. Ak ho nezmenis, ani nechod na prijimacky. Predsa ak ma nieco bavi a chcem to studovat, nemozem ist do toho s presvedcenim, ze sa neuplatnim. Uz len toto je z psychologickeho hladiska nespravne, lebo jedno vylucuje druhe. Bud chces a veris, ze sa uplatnis, alebo do toho nechod, lebo zbytocne zaberies miesto niekomu, kto to chce aj robit.
Psychologovia maju nedozierne moznosti uplatnennia. Tak, ako v kaxdom odbore, ak chces byt v nom uspesna, musis sa nadalej vzdelavat. Neber si info od tych, ktore to nikdy nevystudovali a len teoretizuju. Dnes si vies vsetko dohladat na Googli, aj ceny kurzov pre psychologov, aj poplatok za clenstvo v komore.

oli18
20. jan 2024

Precitaj stare diskusie, tam prispeli aj vystudovane psychologicky z praxe.

florie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinabila
21. jan 2024

Ja som vystudovala psych.aj posobim v odbore..tiez ma to bavilo ako teba.aj bavi po rokoch.musim povedat,ze ponuk prace je omnoho viac ako bolo cca 10 rokov dozadu.vznikli nove pracovne miesta,aj vznikaju a vzhladom na psychicky stav obyvatelstva asi aj budu...k peniazom,vies si to priblizne vyhladat aj na profesii..napisem zaokruhlene.bez praxe a bez vycvikov vhodne pre absolventov cca 1200 -1300. vlastna prax -ambulancia zavisi od klientely,tazko odhadnut,niekto 2500,iny 5000 eur...klinicky psycholog v nemocnici cca 1800(potrebna atestacia,tychto prac.miest je ale malo a rychlo sa vychytaju).v tretom sektore je to rozne od cca 1300-2000 podla toho ako je organizacia zamerana a financovana,toto je na roman,to tu ani nejdem pisat😉.projekty cez eurofondy bez specialnych poziadaviek na prax 1400(bez praxe)-1700(s praxou).tieto EU projekty sa menia kazde cca 3 roky,musis sa v tom trochu zorientovat,ako to chodi..ja mam MGR.,nemam atestaciu ani dlhodoby vycvik,mam prax a kratsie intenzivne vycviky,ktore ku mne priali zadarmo(su aj take,ked posobis v nejakej oblasti a pozvu ta ako special.odbornika na danu temu)moja tema je velmi vyhranena,par krat som bola pozvana aj k upravam zakonov na ministerstva.neviem,este ta nieco zaujima?rada odpoeviem

lapersefona
27. jan 2024

@conta22 preco

lapersefona
27. jan 2024

@zuzinabila dakujem pekne za info a zhrnutie aka je tvoja specializacia ak mozem vediet. Nieco s detmi?

zuzinabila
27. jan 2024

@lapersefona robim s dospelymi ale uzko vyhranena tema,sme len 2-3 co sa tomu venujeme na SK.nechcem blizsie kvoli anonymite.ale aby som ta povzbudila,dostala som sa k tomu ako slepe kura k zrnu,oslovila ma jedna znama .nemala som ziadne speci skusenosti,tie som postupne nadobudla.teda ak mas tuzbu robit psychologiu,tak zivot ta uz povedie.

modrykolibrik
27. jan 2024

@autor skus forenznu psychologiu

lapersefona
28. jan 2024

@zuzinabila dakujem pekne. Mam túžbu veľkú ale odhovárajú ma od toho mam totiz uz 34 rokov. Lenze do dôchodku este ďaleko