Čo očakávať na univerzite a ako sa pripraviť?
Čaute, minulý týždeň ma prijali na všetky odbory na UK kam som si podala prihlášky, a teraz ma chytajú paniky. Rada by som sa dozvedela niečom o tom ako prebieha prvý deň na výške (druhý, tretí,...), ako by som sa mala obliecť kam ísť (chystám sa na UK prif medicínska biológia) a celkovo čo má čaká a na čo sa mám prichystať. Ocením aj nejaké tipy alebo rady alebo hoc čo čo sa týka internátu, keďže idem z 8rocneho gymka z druhého konca republiky🙏🙏. Vopred krásne ďakujem
Gratulujem 🎉 moja Alma mater, ale daaavno. Najskor zápis, prednášky, cvika...oblečenie normal 🙂. Pre mňa to bol šok, začiatky kym sa tam zorientujes, ako všade chaotickejsie. Tým,že budeš ma intraku, bude to fajn. Som z BA pôvodne, ale z intrakov sa mi najviac v tej dobe páčila družba. Ale to je ozaj roky rokúce. Uži krásne štúdium 🍀
Prvé čo mi napadlo je, že ťa čaká veľa chémie v prvom semestri 😂 a ak nemáš, zožeň si laboratórny plášť, cviká bývajú hneď od prvého týždňa
K tým praktickejšími veciam, na zápise vám povedia všetko potrebné o systéme štúdia, zapisovaní predmetov, kreditoch atď…. odporúčam sledovať uni mail (pripadne si ho presmerovať) a keď tak aj Teams.. budú vám tam chodiť všetky info, k niektorým predmetom sa môže stať, že ešte aj pred začiatkom vyučovania… výuka ide podľa rozvrhu hneď od prvého dňa, takže pôjdeš rovno do miestnosti podľa rozvrhu, fakulta je zo začiatku trochu bludisko, ale naučíš sa 😂 na väčšine predmetov vám povedia organizačne info o priebehu, hodnotení, literatúre, pripadne nejaký úvod, tieto veci si pozapisuj 😊 oblečenie nikto riešiť nebude, normálne ako chodíš aj teraz do školy… nemaj stres, do všetkého sa dostaneš…
Aj susedu tam presne zobrali, ale ona ešte ide na medinu, tak podľa toho uvidí, či tam pôjde.

Začali sme hneď výučbu podľa rozvrhu. Prví týždeň je vždy taký oťukávací, zadajú ti úlohy aké bude ukončenie predmetu. Čo sa týka oblečenia tak elegantne je fajn nemusíš prísť v róbe zas ale ani v teplakovej súprave. Aspoň takto to bolo u nás na UKF.