icon

Čo očakávať od štúdia medicíny?

11. jún 2024

Ahojte veľmi ma láka medicína.. mám strednú zdravotnú a rozmýšľam na akú vysokú ísť.. hlásila by som sa budúci rok.. je tu aj niekto taký kto odisiel lebo to naozaj nezvládal? Ja viem sedieť nad knihami a učiť sa.. len či to bude stačiť.

gelifil
11. jún 2024

Známeho dcéra...odišla v 3.ročníku...nezvládla fyziku

sisa_s
11. jún 2024

Stredna zdravotna je malo na prijimacky... neviem, na akej urovni mas chemiu a biologiu, ale aj pre gymnazistov je to zaberak, ktori 4r drtili oba predmety... zozen si ucebnice na prijimacky a doucovanie

autor
11. jún 2024

@gelifil v 3??😨 už tak ďaleko…

sisa_s
11. jún 2024

@gelifil fyzika je v 1.rocniku

autor
11. jún 2024

@sisa_s tam sa stačí naučiť tie testovnice nie?

sisa_s
11. jún 2024

No to nie je iba o nauceni testovnic...zalezi od mesta, kde sa chces hlasit...ak tomu nebudes rozumiet, len sa iba nabiflis zazracne, skor ci neskor vyletis na nejakej skuske (+tie chemicke vypocty boli naozaj ceresnicka na torte)

vivi2023
11. jún 2024

Ja som medinu vyštudovala v Čechach (ale uz 7 rokov dozadu). Isto daki aj vypadnú, ale to ta nech nezaujima, zbytočne to demotivuje, tí budu hovorit ako to bolo nemožne sa naucit alebo ako na nich ucitelia sedeli. Ak nemaš ešte rodinu a prijmu ťa, je to uplne zvladnutelna škola. Ale furt len sa učiš dačo :D . Ale popravde, vystydovali to v ročniku aj taki, ktori nie su uplne najostrejšie ceruzky v peračniku :D ...

gelifil
11. jún 2024

@sisa_s ved ju donekonecna prekladala a aj tak vyletela nakoniec

gelifil
11. jún 2024

ano, zvladla anatomiu, patologiu...fyziku nie

hanna998
11. jún 2024

Ahoj, ja som teraz v pondelok písala prijímačky do Košíc. Chodila som na gympel, tento rok som maturovala a zároveň sa učila tie testovnice. Poviem pravdu, že je to makačka 🙂 Neviem ako to je na zdravotnej ale my sme mali 4 hodiny BIO a CHE do týždňa. Z BIO som sa nejak navyše neučila, stačilo mi učivo gymnázia, otázky sú také všelijaké z každej oblasti by som povedala. Chémia je veľmi ťažká podľa mňa. Nemala som s ňou na gympli nikdy problém ale tie testovnice častokrát len sa trebalo nabifliť otázku a to bolo na tom také nepríjemné aspoň za mňa. Daj si doučko z chémie, najlepšie súkromne podľa mňa, lebo ja som chodila na tie kurzy čo robí fakulta a tam sa len testuješ akokeby ale nejaké nové vedomosti mi to nedalo a za tie peniaze to nestojí si myslím 🙂 A no robiť si to pravidelne je hlavné. Môj názor je skús, aj keď nevyjde nič sa nestane ale keď cítiš vo svojom vnútri, že ťa to ťahá, tak choď do toho. Určite nechceš v budúcnosti ľutovať, že si to neskúsila 🙂 Keby máš ešte nejaké otázky, kľudne sa mi ozvi. Držím palce ❤

autor
11. jún 2024

@vivi2023 to vážne zvládnuteľná ? Ja som myslela že sa to pomaly ani nedá…

sisa_s
11. jún 2024

@gelifil u nas, ak niekto nespravil akykolvek predmet v 1.rocniku, tak letel 🙂 preto mi to prislo zvlastne

vivi2023
11. jún 2024

Ved kolki to davaju kazdy rok. Ale chod urcite do ČR. Sice mas este skušku aj z fyziky, ale ved mas vyse roka, to sa nauciš. Na SR je to o x úrovní horšie studium..

lady083
11. jún 2024

ja ti drzim palce, ak to chces, chod do toho. ano, je to vela ucenia ale mas dost casu na pripravu. mam vela lekarov v rodine, chod do CR, ak sa Ti da.

gemerka17
11. jún 2024

@autorka určite to vyskusaj. V každom prípade keďže si v 3 rocniku na zdravotnej tak s prípravou trosku meškaš. Odporúčam sa po uzavretí známok, už učiť, učiť a učiť. Cele leto. Doučovanie počas celého 4 ročníka. A uvidíš ako to dopadne. Prijímačky sú najľahšie, čiže uvidíš ako sa vysporiadas s prípravou a učením. Všetko sa dá, len treba tomu obetovať čas, veľa času.

dorottka
11. jún 2024

Ked pocitas s tym, ze sa treba drtit, tak to das. Mala som spoluziakov, sice z gymka, ktorym prave tie predmety ako fyzika a chemia nesli ale ze VOBEC, mali na strednej aj trojky a medicinu nakoniec dali. Museli to samozrejme dohnat, aj s douckami na vyske, ale pisem to preto, ze zo strednej mali teda evidentne slaby zaklad, kedze sa neucili alebo to proste nechapali. A nevyleteli, su pani a panie doktorky 🙂

autor
11. jún 2024

@hanna998 ďakujem veľmi pekne si zlata a prajem ti veľa úspechov v škole ❤️

domka222
12. jún 2024

Kamarát chodil na medicínu, ale ten večne všade nosil v ruksaku aspoň jednu knihu😀 ak to veľmi chceš,tak to aspoň skús. Ja som sa dala takto odhovoriť pri výbere strednej a dodnes to ľutujem

qrstxyz
12. jún 2024

Jasné, že sa to zvládnuť dá. Ale s prípravou odporúčam začať čo najskôr. Kúp si testovnice, ak chodíš na zdravotku treba veľa z chémie podobiehať. Čo sa týka vyhadzovanie študentov, tak na každej škole sa nájde niekto, kto na nejakom predmete vyletí. Preto ak tam budeš odporúčam snažiť sa urobiť skúšku v príslušnom skúškovom období a neprenášať predmet do vyšších ročníkov. Potom sa to len nabaľuje a ľudia, o ktorých viem, že s medicíny vyleteli, tak to bolo práve kvôli množstvu prenášaných predmetov. Inak sa to štúdium ale dá zvládnuť, cez skúškové to býva trochu drsné 😅 a rozhodne to nefunguje tak, že cez semester na to kašlem a potom pár dní pred skúškou všetko dobehnem. Ale keď si človek dobre rozvrhne čas, tak zvláda aj rôzne mimoškolské aktivity alebo brigádu 🙂