icon

Čo študovať, keď chcem byť sestra v nemocnici?

14. apr 2023

Prosim, mam gymnazium, biologiu VS, robila som vo vyskume a chcela by som pracovat radsej v nemocnici, byt uzitocna.. Teraz som na materskej. Neviem ako postupovat - SŠ externe a potom VŠ? Alebo je mozne vobec ist priamo na VŠ bez SŠ zdravotnickej ? dakujem za nazory, skusenosti. Som blizko Trnavy, Ba.. alebo mi staci SŠ externe?

simca06022011
14. apr 2023

mozes ist z gymnazia rovno na VS, nepotrebujes SS,ale tak pozri podmienky napr. na prijatie na vysoke skoly ake maju.

kikuska872
14. apr 2023

Dá sa ísť priamo na VŠ ( v tvojom prípade len denne štúdium, totiž externé berú len ak máš SŠ zdravotnú , aspoň na našej Fakulte to tak je). Da sa urobit SŠ externe ( tuším 2r studia - zdravotníckych asistent /praktická sestra) a potom 3r Bc. Ošetrovateľstvo , aj externe.

lucka_ke
14. apr 2023

bez strednej zdravotnej jedine denné VŠ štúdium, alebo by si musela byť zamestnaná v nemocnici, aby ti dovolili študovať VŠ externe

alissa1222
14. apr 2023

Ahoj ja som išla z gympla na vs ose napis mi správu 🙂

trema
14. apr 2023

Mozes ist hned na vs (3 roky, denna forma) alebo najprv 2 roky pomaturitne na strednej a potom mozes (ale aj nemusis) na vs aj externe

zuzka2610
14. apr 2023

Môžeš ísť na VŠ bez základov na 3 roky externe (kombinovane štúdium)

trema
14. apr 2023

@zuzka2610 kde sa tak da?

miamaria
14. apr 2023

@trema V Ruzomberku

zuzka2610
18. apr 2023

@trema poznám tak vysokoškolákov v Michalovciach . Ale malo by sa na každej škole. Skúste im tam zavolať alebo hľadať na internete

zuzka2610
18. apr 2023

@trema tu v Michalovciach je sv. Alžbeta. A pozerám že Alžbetu máte aj v BA