icon

Dá sa študovať od letného semestra na vysokej škole?

trishsmith
26. jún 2024

Ahojte, snažím sa dopátrať k odpovedi na túto otázku ale márne. Chcela by som vedieť, či je niečo také na Slovensku alebo v Česku možné, že nastúpiť až do druhého, respektíve letného semestra.

Ďakujem za odpovede

terina25
26. jún 2024

@trishsmith nepocula som o takej moznosti. Jedine ze opakujes letny semester.

bu1bu
26. jún 2024

Nie, to mozne nieje. Rocnik zacina zapisom a nasledne zimnym semestrom, teda na verejnych VS, mozno sukromna VS ale dost pochybujem 🤔

dskjhfdlkdjhl
26. jún 2024

@trishsmith Dost pochybujem, lebo do letneho semestra postupujes na zaklade toho, ze si za zimny mala dost kreditov. Jedine, ak prestupujes z inej skoly a uznali by ti dost skusok za zimny semester.

januska12323
26. jún 2024

Akú by to malo výhodu? Predmety na seba väčšinou nadväzujú, v zimnom prvá časť a v letnom druhá.

merlinja
26. jún 2024

tak ja neviem, je to škola, nie holubník.

simsalabim
26. jún 2024

V Rakusku sa na niektore odbory da nastupit v letnom semestri, ale rata sa to ako 1. semester studia. U nas podla mna nic take neexistuje.

wintery
26. jún 2024

V ČR je takáto možnosť tuším

lucik194
26. jún 2024

v SR neexistuje tato moznost na verejnych univerzitach

dorottka
27. jún 2024

Toto, co napisala @bu1bu je najpodstatnejsie - teoreticky je najdolezitejsi pocet kreditov za cely rocnik, ALE kazda jedna univerzita ma minimum kreditov, ktore musis mat za zimny semester, aby si mohla postupit do letneho. To minimum je minimalne tretina vsetkych kreditov, cislo sa moze menit, ale vzdy je viac ako nula.