icon

Dá sa zvládnuť štúdium medicíny s malým dieťaťom?

lilka5555
17. feb 2024

Myslite že sa dá zvládnuť medicína pri 2r.dietati kt.chodi do jasli? Je tu nejaká taká mamička?

Strana
z2
deti95060810
17. feb 2024

to sa ešte len chystáš študova´t, alebo si už v nejakom ročníku?
moja susedka mala bábo v druhom ročníku na medicíne... manžel jej chodil do iného mesta tiež na vš..
dokončili vš aj on a j ona ...

ahyt
17. feb 2024

Z vlastni zkusenosti NE

mimi3008
17. feb 2024

Dat sa da, ak sa ti budu starat o dieta bably, dedkovia, otec a ty to dieta v podstate ani neuvidis...mali sme spoluziacku, ktora otehotnela pocas skoly, dieta bolo cez tyzden s jej mamou v jej rodnom meste a ona na intraku...pre mna velmi smutne. Dat sa da vsetko, ale treba si zvazit, aku cenu si za to ochotna zaplatit

ysseba
17. feb 2024

Mám kamarátku doktorku. A keď si predstavím aký bol jej životný štýl keď študovala, resp. keď mala skúškové, tak určite by sa tak fungovať nedalo s dieťaťom. Ona sa fakt zadebnila doma a nevedeli sme o nej. A to je taký ten od prírody inteligentný človek, že pochopí veci rýchlejšie ako ostatní. A nie je puntičkárka, že by nad tými knihami sedela "pre istotu" aby to vedela od slova do slova. Takže z toho čo som videla u nej - nie, nebude sa to dať zvládnuť s dieťaťom.

lilka5555
autor
17. feb 2024

@mimi3008 nie dieťa by nebolo odložené u nikoho. Cez deň v jasliach , poobede s nami a večer v knihách.

klip0
17. feb 2024

@lilka5555 a už študuješ alebo si tehotná alebo sa chces dať na medicínu teraz keď si na materskej ?

mimi3008
17. feb 2024

@lilka5555 myslis, ze po poobediach sa nebudes musiet ucit? A skuskove trva o cosi dlhsie, v zime zacnes v decembri a kludne mozes skoncit v polke februara, v lete od maja do zaciatku jula...prip.ak nestihnes vsetko, august to isti. A to ver, ze cez sluskove budes ponorena v knihach cele dni, aj noci...

lilka5555
autor
17. feb 2024

@klip0 pripravujem sa na prijímačky.. no ale podľa toho čo tu píšete tak sa toho dosť bojim

sisa_s
17. feb 2024

@lilka5555 fuu..kolkokrat som prisla zo skoly o 2 poobede a do 2 rana sa nonstop ucila, rano o pol 6 zas vstavat do skoly...takyto rezim by som s dietatom nedala

patus_2
18. feb 2024

@lilka5555 možno sa nájde niekto kto aj dieťaťom doštudoval, ale určite mal obrovskú pomoc od rodiny.
Teraz je jednoduché povedať, že poobede s dieťaťom a večer sa učiť.
Lenže prídu skúšky, na ktoré ti nebude stačiť učiť sa večerami
Prídu večeri, keď ty budeš musieť sa učiť a tvoje dieťa nebude chcieť spať
Prídu dní keď bude dieťa choré, stačí obyčajný sopel a týždeň nemôže ísť do jaslí
A ďalších x komplikácií. To štúdium je náročné a s dieťaťom oveľa náročnejšie. Určite sa do sa vyštudovať, len si musíš zvážiť, či chces toho toľko obetovať pre štúdium
Ďalšia dôležitá vec, štúdium medicíny nekončí po štátniciach. Ešte ďalších 5-6 rokov budeš študovať popri práci. Znova si treba zvážiť, či chces celé detstvo dcéry stráviť takto.

simsalabim
18. feb 2024

@lilka5555 kamaratke sa o 2 deti v podstate starala mama… a nielen pocas toho 6rocneho studia (vtedy mala iba jedno) ale aj dalsie roky pocas atestacii. Cca 10 rokov? Sama vravela, ze bez mamy by to nedala.

tahomi
18. feb 2024

S obrovskou pomocou rodiny a okolia. Prednasky sme mavali kludne aj do 18-19. Potom kazdy den rano na prax od 4. rocnika, poobede prednasky.
Skuskove je zahul, kym ostatni mali Vianoce a lyzovacky, ja som sedela nad knihami. Detto v lete aj do polky jula. Potom letna prax.
Nie je to nemozne, ale naozaj to bude na ukor casu s dietatom. Ak si odhodlana, tak to das. Ale bez predstav, ze dieta doobeda v jaslickach a od poobedia s tebou.
Potom samozrejme skola je to lahsie, co ta caka. Po nastupe do prace nekonecne sluzby - vikendy, sviatky. Na to sa treba pripravit

tahomi
18. feb 2024

Neviem, ci sem mozem dat link.
Ale tu mas napriklad rozvrh na zimny semester 1. rocnik LFUK

https://zona.fmed.uniba.sk/fileadmin/lf/studium...

mamina7070
18. feb 2024

@lilka5555 tak ako chces sa to neda

mimi3008
18. feb 2024

@tahomi no presne, aj toto moze byt problem, ak rata autorka s tym, ze poobede bude s dietatom

maris5
18. feb 2024

Kamarati mali dieta vo 4. rocniku. Byvali u rodicoch, mali velku podporu od nich. Dievcina dostudovala, z atestovala a ma vlastnu ambulanciu.

nicolle21
18. feb 2024

Popri dietati by som nedala ani moju VS (ucitelstvo 2 cudzich jazykov), mgr statnice som mala 2 mesiace pred terminom porodu. Medicinu vobec. My sme napr niekedy mali hodiny a prednasky rozhadzane tak, ze som bola v skole od 8 rano kludne aj do 8 vecer s tym, ze cez den aj 3-4 hodiny diera, ale to ani domov ist, ani nic, zabity den.

lalu_sk111
18. feb 2024

@lilka5555 V principe ked clovek chce tal zvladbe velmi vela. Len mi chyba podpora rodiny, neviem, ci jaslicky budu stacit ale ak je to to, co chces, skus. Kazdopadne, nebola by lepsia farmacia? Kratsie, dobre upletnenie po skole aj co sa tyka financii...Aj ked v dobe skoncenia mediciny uz budes mat vacsie dieta

lilka5555
autor
18. feb 2024

Ach Jaj dievčatá. Mám podporu muza ktorý je odhodlaný mi pomáhať. V jasliach a následne neskôr v skolke je do 16:00. Ja už jednu VŠ mám. Čo sa týka toho strašenia atestacii. Lekári po škole sa zamestnávajú aj v súkromných klinikách bez nočných a majú normalny prac.cas ako normalny človek a atestáciu robia popri tom.

mamina7070
18. feb 2024

@lilka5555 sak vyskusaj v prvom rade sa tam potrebujes dostat 😉

vyucovanie urcite nebyva len do stvrtej a ucit sa musi takmer nonstop tak ak bude dieta vyberat a starat sa o neho muz tak mozno mas sancu

lilka5555
autor
18. feb 2024

@mamina7070 ďakujem ale skôr sú premna užitočnejšie rady od už študentov medicíny alebo vyštudovaných lekárov ktorý si tým prešli.

mamina7070
18. feb 2024

@lilka5555 som mama studnetky mediciny (aktualnej) a v rodine mam lekarku(teraz uz primarku) ktora mala pocas mediciny dve deti (odchovala jej ich svokra) staci to aby som sa tu mohla vyjadrit ?

lilka5555
autor
18. feb 2024

@mamina7070 na ktorej fakulte študuje?

mamina7070
18. feb 2024

@lilka5555 v Brne

mamina7070
18. feb 2024

kolegova studuje zasa na SZU v BA
tiez medicinu

aeruginosa
18. feb 2024

Autorka, preco vobec chces ist studovat medicinu?

aeruginosa
18. feb 2024

Ja som studentka mediciny a suhlasim s tym, co bolo vyssie napisane - teda hlavne to, ze teoreticky sa to da, ale na ukor tvojho casu s dietatom.
A to s tou atestaciou na sukromnej klinike bez nocnych sluzieb - kolko takych lekarov poznas, resp. odkial mas take informacie?

lilka5555
autor
18. feb 2024

@aeruginosa Pracujem ako instrumentarka takze som priamo z fachu 🤗

lilka5555
autor
18. feb 2024

@aeruginosa som už na 3. Súkromnej klinike externe chodím robiť na 4. .. a na každej sú mladi neatestovani lekári kt.sa učia dokonca operovať 🙂

marca12
18. feb 2024

@lilka5555 sesternica studovala popri babatku,ale bez pomoci rodiny to neslo. Pomahal hlavne manzel,ktory robil z domu,ma vlastny biznis a cez vikendy pomahali babky. Ak na to mas,chod do toho. Vsetko sa da,ak mas motivaciu.

Strana
z2