icon

Dá sa zvládnuť štúdium veteriny v KE?

tessy_25
15. dec 2023

Ahojte 🙂 chcem sa spýtať. Ma niekto vyštudovanú veterinárnu sestru na Uvlf v KE ? Veľmi by som tam chcela ísť ale mam obavu či zvládnem chytiť hada toto mi jedine bráni v mojom sne. Dá sa to zvládnuť ? Ale sa mam radšej rozlúčiť

colsami
15. dec 2023

Dostudujes aj ked hada nebudes chytat, do toho Ta nikto nutit nebude. A potom v beznej praxi sa s hadom na 99% ani nestretnes.

vetthy
15. dec 2023

@tessy_25 no,neviem, ja na inom odbore som psychicky nezvládla zabijanie a pitvanie zvierat.

dominika1922
15. dec 2023

@vetthy len pre zaujímavosť. Na veterine musíte to zviera zabiť? A o aké zvieratá ide ?

colsami
15. dec 2023

@dominika1922 studovala som veterinu a ziadne zviera sme tam za cely cas nezabijali... Ano chodilo sa na bitunky, ano navali sme pitvy, ale zabijat sa nic nezabijalo za celych 6r a vsetkych predmetoch.

medda_beda
15. dec 2023

Ak je toto tvoj jediný problém a nie skúšky na ktoré sa budeš učiť hodiny.

medda_beda
15. dec 2023

@dominika1922 Manžel mi vravel, že sa jednalo o už mŕtve zvieratá.Choré, staré, ale on mal psy.

vetthy
15. dec 2023

@dominika1922 nebola to veterina, iný prírodovedecký odbor. ano, myši s rozbitím lebky a žabám odstrihnúť hlavu. odmietala som to z etických dôvodov, aj tak ma vyhodili. ale to bolo skoro 40 rokov dozadu.

margaretka_
15. dec 2023

Mam vystudovanu veterinu. Nikdy sme tam ziadne zviera nezabili. Pokusy na zabach a potkanoch, ake sa robili kedysi sme mali pustene na videu. To sa uz asi nesmie robit.
Hada som sa dotkla raz, iba tak, ze uz ked tam je, ze sa ho dotknem. Studenti s nim nerobili nic. Nebola som ani na bitunku, kde sa zabijalo. Iba na inom, kde sa nezabijalo kazdy den a my sme boli, ked bol prazdny

stanka_k
15. dec 2023

@tessy_25 dcéra chodila na vet, ale SŠ. Oni tam teda zvieratá zabíjali. Väčšinou zajace. Keď boli normal spolužiaci injekčne. Potom robili aj s kurencami už mŕtvymi... Na bitúnky nechodili. Rôzne farmy...hej, ale vyslovene k zabíjačkam nie...
Zviera, ku ktorému mala odpor chytať nemusela.. ale na veterinách, keď bola, nosili na ošetrenia rôzne zvieratá... Inak na VŠ je dosť učenia a veľká výhoda je, keď si rovnaký alebo podobný odbor študovala.